10 Şubat 2014 Pazartesi

Blog Etkinliği Nasıl Hazırlanır? - Adana Buluşması

Merhaba arkadaşlar..
Benim için çok güzel bir şeyden bahsedeceğim size. Kendimi aştım ve bir buluşma organize ettim..
Benim gibi çekingen biriyseniz, etkinlik düzenlemenin ne kadar zor bir iş olduğunu da anlamış oldum :) Birkaç arkadaş dışında, çoğumuz ilk defa görüşecektik, instagramdan her gün konuşsak da aynı dili konuştuğunuz insanlarla tanışacağımı bilmek, benim için oldukça heyecan vericiydi.
İlk yazımda, organizasyon nasıl yapılır bundan bahsedeceğim. 

Buluşacağımız gün bile tam belli değilken, arkadaşlarıma sürpriz yapmak için firmalar ve markalarla görüşmeye başladım. P&R'cıları kovalayıp, ürün isteyen biri olmadığım için, blog adına ilk kez bir şey talep ettim. Çok net cümlelerle şansımı denedim ama işin sonunda, bazı firmaların, bizi nikahına alacağını düşündüm... Nitekim, çoğu firma, güven açısından katılımcı listesini sorarken, bir vatandaş katılımcıların takipçi sayısını (!?) sordu... Ben de oturdum, blog ve ig linklerini ve takipçi sayılarını, blog konularını tek tek yazdım, çok merak ettim ne tarz bir yanıt geleceğini. Sonuçta, bize hiçbir şey göndermedi :)))) Zaten, katılanlar arasında benden başka saçı dökülen yoktur, beni de kaybettiler :P

Katılacağnı düşündüğümüz 15 kişi vardı, bir firma 8 ürün yollayacağını söyleyince katılımcı sayısını azalttık.Ve o firma bize sadece 4 tane oda kokusu yolladı !

Neyse, onları ifşa etmeyeceğim ama Essence Türkiye ekibini anmadan geçemem... Her fırsatta beğendiğim ürünlerini dile getirdiğim ve standı eve getirdiğim Essence markası, başka renkli kozmetik firmalarıyla aynı etkinlikte yer alamayacağını söyledi !!?? Konumuz kozmetik, onu napıcaz??
Bir etkinliğe destek verdiniz diye, kimse koşa koşa gidip Essence alacak ya da kullandığı markadan vazgeçecek değil ve sorun sadece bu da değil, birçok etkinlikte Essence ile birlikte başka kozmetik ve renkli kozmetik markaları da yer aldı...
Yani, insanları yalan söylemeye teşvik etmekten başka bir şey yapmıyorsunuz!
Muhtemelen, bunu burada yazacağımı düşünmediler ama bu marka ismini bu blogda son kullanışım olduğuna göre yazmakta sakınca görmüyorum...
Bir şeyler hediye edildi diye, düşüncelerini ifade edemeyen robotlardan olmadığıma göre, bana böyle davranan bir markayı, artık kullanmama hakkımı saklı tutuyorum :)

Başka bloggerların "özel gün" partilerini bile destekleyip, Adana'da ilk defa yapılan bir etkinliği desteklememek bana anlaşılabilir gelmiyor. Katılan kimse, hediye beklentisi ile katılmadı, zaten haberleri de yoktu. Bu organizasyon, hem büyükşehirlerden başka şehirler olduğunu da vurgulamak adına yaptığım bir şeydi hem de kişisel, hayata dönüş çabalarımdan biriydi.
Her açılan AVM'de boş dükkan kovalıyorsunuz ya hani, bizim sayemizde.. Biz de en az onlar kadar  alışveriş yapıyoruz. Küçük Emrah'a bağlamayalım ama bunlar da hayatın gerçekleri..
İlk kez birlikte çalıştığım, bana güvenen ve destek veren firmalara ve markalara çok teşekkür ederim..

Sonuç olarak, böyle bir organizasyon yapmayı düşünüyorsanız öncelikle, herkese açık mı yoksa davetli kişiler mi katılacak, buna karar verin. Bahsettiğim gibi, bazı firmalar katılımcı sayısını, bazıları kullanıcı isimlerini soruyor.

Nasıl bir organizasyon yapacağınıza karar verdikten sonra, mekan belirlemelisiniz. Biz pasta ve cupcake yaptırmayı düşünmüştük, bu tarz bir şey ise pastane konseptli yerler kabul etmeyebilir :)
Markaları araştırmalısınız, bazı markalara nasıl ulaşacağımı gerçekten şaşırdım. "Etkinlik fotoğraflarına bakar, isterim" demeyin, millete koli koli ürün gönderdiğini gördüğünüz Türk firmaları yüzünüze bakmıyor :))

Biz, bakimgunlugu ile önceden gidip hazırlık yapacaktık ama laflamaktan geciktik ve ürün taksimi yaparken yakalandık :)

Bir de eve yığınla ürün gelirken (ki benimki nispeten az sayılır) anne-babanın çılgın bakışlarına, bir hafta süreyle maruz kalmak var :)) Anneme, blog etkinliğini hala anlatamadım, "onlar da sana bir şey verecek mi?" dedi durdu :)

Bunlardan başka takı, parti süsleri, sabun, kokulu taş gibi ürün satan hesaplarla da görüşebilirsiniz. Benim, böyle tanıdıklarım yok. Çok ayrıntılı takip edemiyorum öyle hesapları.. 

Hem başka arkadaşlara yol göstermek için yazdım bunları hem de bizimle aynı gün, çok sevgili arkadaşımın da etkinliği vardı. Bazı kişiler, instagram'daki fotoğraf paylaşımından rahatsız olmuş.. "Bir etkinlik kolay yapılmiyiii canıımm..."
Ayrıca ben de instagramı, sadece "bilmem ne yazısı blogda" demek için kullananlardan rahatsızım ama bir şey demiyorum :)

Yazının devamında görüşmek üzere :)
(Nasıl içim dolmuşsa artık...)

22 yorum:

  1. Okudum, empati kurdum, kınadım, takdir ettim, gurur duydum, ürktüm, düşündüm, sevindim... Ay bir de annene bayıldım! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi tamam da niye ürktün yavrum? :)))

      Sil
    2. Empatinin dozunu fazla kaçırınca seni kızdıranların yerinde olma ihtimalimden ürktüm. :)

      Sil
  2. Hiç blog etkinliğine katılmadım.Bizim buralarda da hiç etkinlik yapılmıyor.Takma bence firmalarıda kafana.Herkes işine gelen kişilere göre davranıyor açıkçası.Ne güzel cesaret etmişsin ve böyle büyük bir işin altından kalkmışsın canım.Tebrik ederim seni. :)

    YanıtlaSil
  3. ne çekmişsin beee:)
    Gerçekten zormuş, ben hiç girişmeyeyim bu işe:)

    YanıtlaSil
  4. bizim geçen aralık ayında istanbulda ilk düzenlediğimiz etkinlik geldi aklıma arkadaşlar başlamış ben sonradan dahil olmuştum ve 3 hafta vardı hiç unutmuyorum ve neredeyse ne bloggerlar nede sponsorlar belliydi aman allahım neler yaşadım ne mailleşmeler ve telefon görüşmeleri ne liste oluşturmalar her firma farklı birşeyler istiyor bloggerlar belli ama iptal edenler oluyor firmaya sen blog listesini atmış oluyorsun tabi:) ki bunlar kestirmeden anlatış çok ama gerçekten böyle bir organizasyon yapmak çok zor 2 hafta saat 13:30 - 17:00 arası ister inanın ister inanmayın bir elim pc de bir elim telefonda tam 2 hafta böyle sürdü sonuc güzel oldu ama o zamana kadar cıldırmadığıma hala şaşıyorum ki etkinlik yapacaksanız benim tavsiyem 2-3 ay önceden yapacagınız yeri bulun sonra blogger listenizi oluşturun sonra onların takipci sayıları twitter instagram sayılarını hepsini listeleyin en son firmalara yazın:) ki ben haziran da düzenleyeceğimiz etkinlik icin daha şimdiden yeri hazırladım davetiyemiz hazırlanıyor düşünün daha şubattayız ama maalesef böyle oluyor çok uzun yazdım bu arada bende biraz içimi dökmek istedim sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana ilk dönüş yapan marka, diğer sponsorları sordu :D Ben de açık açık, kabul ederlerse ilk onların olacağını söyledim :))
      Gerçekten çok ilginç, yani futbol maçı değil ki bu rakip takımdan söz edelim.. Biz alışveriş yaparken, aa bu rakip firmanın ürünü almayalım onu demiyoruz sonuçta :)
      Yazışma kültürümüz yok maalesef.. Ben çoğu firmayla sadece yazıştım ama telefonla konuşmak isteyenler oldu akşam 8 buçukta aradı, açmadım. Görüşmek için köprüden geçiş trafiğini bekleyen biriyle de ben konuşmam arkadaş :)

      Sil
    2. maile cogu geri dönmüyorki görmüyorlar bile:) ama telefon edince direk bakıyorlar benden de biri istemişti hemde öyle çok büyük bir marka değildi yani:) ben evde olduğum için allahtan telefon görüşmelerinde sıkıntı yaşamadım ama genelde hep ben aradım beni birkaç firma yetkilisi aradı ondan da ama bir yeri aramakla bitmiyor ki o ona bağlıyor bu buna bağlıyor bir diğeri başka bir numara veriyo aman allahım ondan sonra bir süre cep telefonunu elime almadığımı bilirim ve etkinliğin ertesi günü sesim tamamen gitmişti gık bile diyemiyordum :) çok acayip bir iş bu ya anlatılmaz yaşanır anca:)))

      Sil
  5. Sizin buluşmanızın olduğu gündü galiba bizimkilerin de İstanbul'da vardı etkinlik, bizimkilerde kastım ben katılamadım ama blogda beraber yazdığımız arkadaşım Seda katıldı makyajgüncesi'nin düzenlediği etkinliğe, onun da düzenlediği ve katıldığı ilk etkinlikmiş, Seda'nın da ilk etkinliği zaten 3 aylık bile değil blogumuz; ay neyse ne uzattım :) ben katılamasam da takip ettim ve dinledim tabii etkinlik hazırlama sürecini Ayşegül'ün, zaten yıllardır duyuyorum okuyorum ne kadar zor olduğunu, firmaların ne gibi isteklerde bulunduğunu. Seni tebrik ederim öncelikle çok zor bir işin üstesinden gelmişsin başarıyla :) Sizin etkinliği de takip ettim Instagram'dan çok güzeldiniz hepiniz, çok da eğlenmişsinizdir umarım tüm bu olumsuzlukları umursamayarak :)

    O "etkinlik fotoğraflarından bıkan" arkadaşların tepkilerini ben de gördüm, etkinliğe katılmadım ama Seda blogumuz adına katıldığından Instagram'da Seda'dan aldığım fotoğrafları paylaştım bol bol çok da umursamayarak onların rahatsızlıklarını, ne yapalım yani "bizim Instagram hesabımız, bizim etkinliğimiz, bizim fotoğraflarımız, bizim kararımız!" dedim :) Sonuçta destek olan firmalara ve şahıslara teşekkür etmemiz de lazım, değil mi?

    Yazdıklarını bir çırpıda okudum gerçekten, o kadar güzel anlatmışsın ki... Sıkı takipçinim Seçil :D

    Sevgiler,
    Gülfiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülfiz'in ardından bir kaç bir şey de ben söylemek istedim, öncelikle ellerine sağlık, fotoğraflardan takip ettiğim kadarıyla siz de süper eğlenceli bir etkinlik geçirmişsiniz :) Ayşegül bizimle çok paylaşmadı ama eminim çok zorluklarla karşılaştınız ikiniz de, özveriniz ve emeğiniz için iyi ki varsınız :)

      Essence bize kareli defter gönderince ben de şaşırmıştım meğer mesele buymuş :) Diğer kozmetik markalarından baya uzakta duruyor şu an o defter ^^

      Maalesef benim telefonum Blackberry olduğu için ve Blackberry' lerde instagram olmadığı için, çoğunlukla kaçırıyorum olanları ama bizim kültürümüzde biri bir şey hediye ettiği zaman teşekkür etmek adettendir, öyle değil mi?

      Gülfiz gibi ben de severek takip ediyorum blogunu, ellerine sağlık!

      Sevgiler,
      Seda

      Sil
    2. @Gülfiz çok teşekkür ederim. Ben ikinize de bayılıyorum :)
      Instagram'da sponsor olayına giremedim bile, sadece gün içinde fotoğraf paylaştım. Neyse, ben zaten keyif aldığım şeyleri kimseyi umursamadan paylaşmaya devam edeceğim :)

      Sil
    3. @Seda'cım ben de sponsorlara teşekkür etmek için yazıya başlamıştım, sonra baktım ki başka yöne gidiyor. E zaten blogumda, acı gerçekleri de yazıyorum, essence'e sevgilerimi bildirdim gitti :))
      IG çok eğlenceli :) Blog'dan daha kaliteli geliyor bana. Dün aldığı ürünü, bugün yazanlarla doldu burası :/
      Sevdiğim bloglar dışında hep ig okuyorum :))
      Umarım daha çok etkinliklere katılırsınız siz de ♡♥

      Sil
  6. kuzucuuum sen Adana'mda zoru başardın ve benim bildiğim ilk oldun bence bu çok büyük bir adım ve mükemmel bir teşvikti. Bu buluşmaların devamı gelecek eminim ve sen olduktan sonra en güzel şekilde devam edecek :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk olmayı abartıp, ilk şırdan ya da ciğerciye gitme etkinlikleri yapabilirim yalnız :))))

      Sil
  7. Hic blog etkinligine katilmadim ama ama srn hazirlik yaparken bile Adana'da yasiyor olmayi cok arzu ettim. bundan sonra da zor, goruyoruz nadil blog etkinlikleri yspildigini, cok guzel yazmis, acik acik anlatmissin, essence zaten oldu bitti alisamadin, cok az urunum vardir, hislerimde yanilmamisim, sevgiler,

    YanıtlaSil
  8. Şu blog dünyasında daha ne acaiplikler göreceğim sayende.Senin bu yazını okumadan önce büyük ! bloggerlardan ( büyük derken ne demek istediğimi sen anlamışsındır beni ) birinin doğumgünü etkinliğini okudum ve yok artık dedim.Sonuç olarak başta sıkıntılar yaşasanda çok güzel bir etkinlik olmuş.Sen herşeye rağmen olumlu olumsuz herşeyi yazmaya devam et ben gibi küçük ! ama mutlu bloggerlara faydalı oluyorsun :)

    YanıtlaSil
  9. Ben de hiç blogger etkinliğine katılmadım ama merak da ediyorum. Katılımcıları nasıl seçtin? Ve firmalara nasıl ulaştın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Instagram'da sürekli görüştüğümüz ya da bloglarını takip ettiğim kişilerdi. Duyuru yaptım ve bazılarına direk mesajla ulaştım. Adana için zaten az blogger olduğundan, sık sık görüştüğümüz kişiler gelmiş oldu. Ama İstanbul gibi yerlerde de herkes kendi grubunu çağırıyor aşağı yukarı :) Aklımda olan firmalarla, kendi sitelerindeki iletişim formları ya da mail adresleri ile görüştüm. Bir kısmı hiç yanıt vermedi, sanırım öylesine konulmuş mail adresleriydi zaten..

      Sil
  10. Blogger etkinliğine hiç katılmasam da buluşma gerçekleştirmenin zor olduğunu tahmin ediyordum ama bu kadar zor olabileceğini tahmin etmemiştim.Bence büyük bir işin altından başarıyla kalkmışsın canım.Büyük iller dışında bir buluşma görmek beni oldukça sevindirdi ve umutlandırdı :) İg fotoloranız falan da çok güzeldi oldukça eğlenceli geçtiği kesin :)

    YanıtlaSil
  11. Canım herşey mükemmeldi.Sen bence harika bir organizasyon yapmıştın.
    Adana'daki Bloggerları ciddiye almayan firmaları da bundan sonra biz ciddiye almicaz.Şu an bunu okuyan birileri ya siz alsanız nolur almasanız nolur diye düşünebilir.Ama hepimizin alışveriş canavarı ve bakımına dünya para harcayan birileri olduğunu ve uzun vadede düşünürsek...;)
    Paylaşımdan rahatsız olana da hayret ettim doğrusu.Komik insanlar çoğaldı:))
    Öpüyorum fıstık;)

    YanıtlaSil
  12. bence bu taz etkinlikleri bu etkinlik takviminde paylaşmalısınız ki herkesin haberi olsun; http://sosyalnet.net/scheduler/

    YanıtlaSil
  13. Bizde denizli de bir etkinlik planliyoruz buyuk yerlerde olmayinca zor oluyor sanirim. Pasta vs icin sponsor buldunuz mu acaba bulduysaniz kendi sehrinizdenmiydi.

    YanıtlaSil