2 Mayıs 2014 Cuma

Lezzete PAK'tık :)

Selamlar! Bildiğiniz gibi Adana'da etkinlik teklifi almak çok nadir ve tarihi bir olay oluyor :) Bu yüzden Pakmaya'nın tanıtım için Adana'ya geleceğini duyunca çok sevindim. Yeterince yemek blogger'ıne ulaşamadığımız için kişisel blog yazarları ağırlıklı olarak katıldık :) Hiç fark etmez, blogda yemek tarifi yazmasam da her türlü hamur işini itinayla yerim! Bu yüzden de mayadan, ekmek yapımından biraz anlarım..

Adana HiltonSA otelinde çok güzel bir çay saati geçirdik. Çok özenli bir tavırla, kalabalık bir ekiple gelmişler, blogger sayımızdan çoktu :) Cingifilli, Funda Ceyhan, Tuğba Ölçver ve yemekdesem ile birlikteydik. Bu arada instagramdan duyuru yapmıştım pek dönüş olmadı ama sonraki etkinlik ve buluşmalar için, Adana'dan yazan arkadaşlarım yorum bırakırsa çok sevinirim..
Pakmaya ekibi, şirket tarihi, çalışmaları, yeni ürünleri ile ilgili her konuda bilgi verip, sorularımızı yanıtladı. Toplantının özel amacı ise Çukurova'ya özel çıkarılan tarifler kitabını da içeren Lezzet Paketi'ni tanıtmaktı. Birkaç bölgede daha bu şekilde bölgeye özel kutular var sanırım, ilk etkinlik Bursa'da olmuş.

Paketin birinden 30, birinden 50 liralık Arçelik indirim çeki çıkıyor. Ve her kutuda, Çukurova bölgesine has lezzetleri içeren minik bir tarif kitapçığı, puding, kabartma tozu gibi ürünler çıkıyor.

Mutfağın Yıldızları tanıtım reklamını izleyip, sunumu dinledik. Açıkçası beni oldukça etkiledi. Benim için maya=Pakmaya zaten, Pepsi, Nescafe gibi yerleşmiş bir marka ama yerli bir markanın çalışan sayısı, yurtdışında yurtiçinde fabrikaları olması, sosyalsorumluluk projeleri, ürün gamını öğrenmem, markaya karşı güvenimi arttırdı.
Her zamanki gibi çenem düştü ve her detayı sordum. Mayalarda kesinlikle katkı maddesi bulunmuyor, yaş maya ile instant maya, kuru maya arasında raf ömrü dışında hiçbir fark yokmuş. Yaş mayayı buzluk yerine buzdolabında saklamak en doğrusuymuş. Instant mayalar sanki zararlıymış gibi gelirdi ama sadece kurutulmuş versiyonuymuş...

Fotoğraftaki yemek canavarını hemen fark ettiniz değil mi? Diyete başladım daha çok kilo aldım :)
Funda Ceyhan ve Cingifilli'nin tarzı karşısında çok sönük kaldım ama neyseki konumuz yemekti :))


Evimize cicilerle döndük. Yok aslında dönmedik, arada Cingifilli ile Optimum kaçamağımız olmuş olabilir :))

Az önce bahsettiğim ürün gamının bir kısmı! Bizim evde zaten puding ve lezzet paketi varmış ama puding ürettiklerinden yeni haberdar oldum :)
Krem şanti, şekerli vanilin, kabartma tozu, kakao, çikolatalı sos ve burada olmayan ekmek karışımları, ekmek geliştiricileri (çekirdek içi, susam, yulaf ezmesi vs..) jöle, toz krema gibi çoookk fazla ürün var :) Şuraya tıklayarak ürünlere göz atabilirsiniz.

Benim için çok güzel bir gündü ve en önemlisi blogger'ları önemseyip bu kadar büyük bir ekiple gelmeleriydi. Satış, pazarlama her departmandan birileri vardı.
Fırıncılık Ar-Ge Merkezi ve Pakmaya Uygulama merkezlerini de ziyaret etmek istiyorum bir gün :))

Özetle ve özellikle fıstıklı pudingi ve yaş maya ile cilt maskesi yapmayı bir deneyin :))

8 yorum:

  1. aa ne guzel bi etkinlikmiş :) Hiç gormedim instagramda ya gelirdim gorsem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geleceklere firma mail atmış canım. Adanalı bloggerları sordum ig'den ama sadece bir kişi yazdı :)
      Zamanı ayarlarsak Makara'da bir buluşma yapıcaz yakında :))

      Sil
    2. Bizim düzenleyeceklerimiz için duyuru yaptım yani..

      Sil
  2. Hey bende Adanalıyım beni de unutmayın :)

    YanıtlaSil
  3. Ayy canım, çok tatlısın :)) Senin güzelliğin yeter.
    Yeniden görüşmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
  4. Vayyy, ne güzel etkinlikmiş :) Hediyelerinizi de afiyetle yiyin :)

    YanıtlaSil
  5. Tüh, önceki buluşmanıza katılamadım diye üzülüyordum, bunu da kaçırdım gördün mü :(
    Temmuz'dan önce bir organizasyon daha olursa katılırım ama sonra zaten Adana'da olmayacağım, bu güzel ekiple yüzyüze tanışmak bir kısmet olmadı :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım firma belirleyip davet etti bunda. İki etkinlik daha olacak ama organize olamıyoruz :))

      Sil