18 Ocak 2013 Cuma

MİM: Çekmece Göstermece

Sevgili Sevda mimleri hep geciktirse de bir gün yapar bildiğiniz gibi :)) Sevda'nın şuradaki Çekmece Miminden Biricit Hatun payını almıştı, o da beni buradaki miminde mimledi :) Haliyle bizim de bu mimleri yapmamız zaman aldı :))
Hatta, benim elimde, bir gün böyle bir yayın yaparsam diye çekilmiş fotoğraflar olmasına rağmen, evi alt üst edip, ürünlerimi yeniden düzenleyip yeni fotoğraflar çektim. Zira evlilik hazırlığım olduğu için indirimlerde alıp kullanmaya kıyamadığım ürünler vardı. Sonra gördüm ki zaten ürünleri deşe deşe kullananlardan değilim dolayısıyla kullanıma açılabilirler..





O halde kendi çapımda kıymetli ürünlerle başlayalım. Bu çekmecede İnglot ve The Balm makyaj bazlarım, The Balm allıklar, pudra, bronzer vs, Flormar ve Essence'in henüz sıra gelmeyen allıkları, pek sık kullanmadığım far paletleri bulunuyor. NYX far ve ruj paleti de yedek! Önce Flormar bitecek!? :))
Siyah çantada öncelikli kullanılması gereken farlar var. Buradaki gördüğünüz 7 aileyi geçindirecek maskaraların hepsi ne yazık ki açıldı ve denendi ama alınma sırasına göre sıraya koydum ve kullanmıyorum sırası gelmedikçe..
Yeşil tül çanta Coastal'dan geldi, temiz ve yedek yüz fırçaları var, siyahta da yine temiz göz fırçaları, sağında Fossil saatlerim, üstünde yine nispeten yedekte bekleyen Fred Farrugia paletim var..
Fazla elimin gitmediği bir çekmece olacak yani..


4 çekmeceli etajerimin üstü bu şekilde, diğer katlarda makyaj temizleme mendili, takılar, portföy çantalar vs var..
Üstünde varaklı bir ayna var ama o aynada makyaj yapacak kadar gözüm görmüyor :) Hemen solda bir boy aynası var orada yakından bakarak ya da banyoda makyaj aynasıyla makyajımı yapıyorum..
Bu masanın üzerinde Jasmine parfümlerin arkasındaki fondötenler dışnda her şey bitmeyi bekleyen ürünler :) Balm's away de daha kullanılamadı gerçi.. Neyse mor kutuda arka sırada sırasını bekleyen rujlar, ön sırada kullandığım rujlar vs var.. Makyaj çantasında likit ten ürünleri, yine yüksek öncelik sırasına göre yer alıyor :) Elf göz bazının yapısı pek normal değil gibi üstelik 2 tane var yine de bitirmek istiyorum. Diğerleri de Flormar, Isabelle Dupont, Rival de loop kapatıcılı göz kremi bunu da krem kullanmış olmak için bitirmem gerek :)
Küçük mor kutu aslında kahvaltılık falan sanırım :) Ben yüzüklerimi falan koyuyorum, masamın üstündekinde ise sünger ve aplikatörler var.
Bardaklarda kullanılmış fırçalar ve şu an kullandığım göz ve dudak kalemleri var...
El oyması ahşap kutu ise gümüş kolye, küpe falan kutum..
Gördüğünüz gibi saklamayıp kullanacağımı söylesem bile göz kalemlerinin bile bir kısmı depoda :)
Biricit depomu da merak etmişti yorumlarda ama kitaplığımın içinde gezinirlen rafların arasında duş jeline, göz maskesine falan rastlamanız mümkün o yüzden bu küçük Şirinler kasabasını göstermeye kalksam isyan çıkar :)) Umarım yeni evimde, hepsini nihai yerlerine yerleşirdiğimde yeniden fotoğraflayabilirim. Söz veriyorum kadınlar kulübündeki gibi evimi santim santim fotoğraflayıp sizi baymayacağım :D

Bu bebekler çok sevdiğim rozetlerimden kaybolmadan bugüne ulaşmayı başarabilen onurlu arkadaşlar :))
Che'nin çok acayip bir anısı var.. Sigara kullanmayan, yanında iğne bulunma ihtimali olmayan bir grup mühendis, bahar şenliğinde delinip kapanmış bir kulağı yeniden delmeye kalkar-ki o kulak bana ait.. Delici alet bulma amacıyla standlara dalınıp en devrimci ruhla bu rozet seçilir, sıra milletten çakmak dilenmektedir.. Nitekim iğne kalın gelir, delikler zaten simetrik olmadığı için kulak kapanmak üzere kendi haline bırakılır :D 
Deli olduğumu düşünebilirsiniz, oladabilirim kapanan o delikleri daha sonra farklı yerden tekrar deldirdim, yaz okulunda bir dersten kaldığımı öğrenince kıkırdağımı da deldirdim! Sonuçta 8 delikten üçü  bugün aramızda değiller :) Kıkırdak dahil beş delikle ve tuhaf arkadaşlıklar ve anılarla hayatıma devam ediyorum :) Bahsettiğim arkadaşımın babası doktor, kendisi çok başarılı bir mühendis, TV karşısında tüm İngilizce kompozisyonlarımı yazma başarısı göstermiştir.. Hazırlığı atlamamda katkısı vardır :D
Yine beni mimleyeni ve okuyanları pişman edecek kadar konuştum ama buna benzer yazılar her yerde var, ben dertlerimi anlatmak için buradayım :))
Herhalde bu tip bir mimi en son ben yapmışımdır kimseyi mimlememe gerek yoktur, sevgiler, öpücükler :))

14 yorum:

  1. Vayy süpermiş :)) İnsanın karıştırası geliyor. Coastal dedin yine içim cız etti :) Hep sevdiğim ürünler var, güle güle kullan :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, ben dünden beri Shady Lady paleti karıştırıyorum :D
      Coastal'larla daha makyaj bile yapamadım eminim birçok kişi bunun için sövüyor bana :)
      Aslında geçen seneler gibi Black friday de bedava kargo olsa alınabilirdi ama %50 indirim yaptı uyuzlar :( Ancak böyle çok fırça alınırsa kargosunu dengeliyor..

      Sil
  2. Nasıııııııııl güzel nasıl kurcalamalık bir çekmecedir o! :D
    Bu arada maybelline rimellerden en çok hangisinden memnun kaldın?
    Gene rimel arayışına girdim ve fark ettim ki ben hiç maybelline rimellerini kullanmamışım!
    :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel soru sordun :D By one by'ı seviyorum, silikon fırçalı gerçekten tek tek ayırıyor.. dantelli arkadaş da güzel ama çok ıslak geliyor.. En son köpük formunda falan olanı aldım büyük fırçalı güzel ama çok büyük olduğu için göz kapağına değiyor ürün..
      Kıvırarak uzatmak istiyorsan sarı kaşık fırçalı olan cat eyes maskarası çok güzel... Kirpiklerin uzunsa bundan yine memnun kalırsın ama biraz uğraştırabilir..
      Çok karıştı ama öyle yani :))
      Gözlerin derinse crease kısmına değirmem diyorsan köpük formunda olan yeşil kanatlı arkadaşla başlayabilirsin :))

      Sil
    2. O zaman sarı olanına bir şans vereyim ben.
      Çooooook teşekkürler! (:

      Sil
    3. Aaa bende sorayım :)) şimdi telescopic kullanıyorum bitince başka rimel denemek istiyorum. Hiç Topaklanma yapmayan ve uzatan bir rimel arıyorum bana ne önerirsin. by on by topaklanma yapıyor mu

      Sil
    4. Maybelline in hiçbir maskarasında topaklanma yaşamadım, sadece siyah dantel desenli olan biraz ıslak yapıda olduğu için kirpikleri biraz yapıştırabilir.. By one by tek tek ayırıyor, silikon uçlu. Telescopic i ben de çok seviyorum. Colossal cat eyes yani sarı olanla telescopic etkisini alırsın.. Ama fırçası ince olduğu için biraz uğraştırıyor :)
      En son çıkan köpük jel teknolojisi olan da güzel uzatıyor, kat kat uygulanabiliyormuş ama benim kirpiklerim çok ince olduğu için hemen kuruyor o yüzden ikinci katı zor uyguluyorum :) Ona da bakabilirsin tek dezavantajı fiberleri uzun, göz kapağına çok değiyor.. Ama yine de bulaşırsa temizliyorum, bulaşmasına değiyor diyebiliriz :))

      Sil
  3. Ürünlerin hem çok güzel hem de çok güzel yerleştirilmiş,çok düzenli duruyor,ben de Essence rimelleri sorucaktım,sence hangisi en iyi:)?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben I Love Extreme'i beğendim.. I Love serisinin kaleminden de memnunum.. Diğerlerinin içinde biraz kimyasal bir koku var ve maskarayı sürünce sanki çok bir şey fark etmiyor gibi..
      Mor olan multi action, twilight koleksiyonu ile gelmişti ama get big lashes tan çok farklı değil. Bunların waterproof olanlarının çok seveni var ama bana biraz kuru ve pek işini yapmıyor gibi geldi..

      Sil
    2. Düzen konusunda zaten takıntılıyım :)
      Hem çok düzenli hem çok dağınığım, genel olarak bakınca odam falan çok kalabalık görünür ama her şeyin belirli bir yeri vardır. O düzen değişince çıldırırım :)))

      Sil
  4. çok kıskandım..benim çekmeceler ve sepetlerle karşılaştırıldığında müthiş düzenli..hele masaüstüm kabus gibi :)bu haftasonumu buna ayıracağım galiba..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allıklar vs diye ayırıp, aldığını yerine koyunca ve bunu her makyajdan sonra yapınca çok sorun olmuyor :)
      Bir de ambalajlarına falan çok bulaştırmıyorum, far ve allıkları hafifçe, tozutmadan aldığım için ortalık kirlenmiyor. Bir de fırça kullanınca kapatıcılı, fondötenli eller ortalığı batırmıyor :))
      Beni en çok yoran, yanıma makyaj çantası almak.. Genelde makyaj tazeleyen biri değilim ama makyajı yetiştiremeyip çantama koyunca her şeyim kayboluyor, sonra her şeyi ortaya döküp tekrar yerleştiriyorum falan :D

      Sil
  5. Ayy Sapsahaneymis *-* ... pakte duzenliyiz bir o kadarda obur tabi, bitcek bunların hepsi bitcek... Uç oğun tabağa koyup ye tamammi? :)) cok daha güzelleri senin olsun canim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar bir gün biterse başka bir şey istemem :D

      Sil