14 Kasım 2013 Perşembe

2. Cherry Culture Alışverişim Ve Nasıl Alışveriş Yapılır?

Selamlar..
Bugün biraz buruğum, bu yüzden direk konuya gireyim...
Yine bir yurtdışı alışverişi ile karşınızdayım. Her seferinde gelmeyecekmiş gibi hissediyorum ama bu da sorunsuz elime geçti neyseki.. Cherry Culture'ın sık sık yaptığı %20 indirimle ufak bir alışveriş yaptım. Nedense bazı indirimlerde, kargo ücreti daha hızlı artıyor, bu yüzden parça sayısını arttıramadım. Bir de indirim oranı ne olursa olsun NYX stoklarını sömürüyorlar resmen :))
Biri kendime, biri hediye olacak şekilde allık-palet setleri yaptım :)

 

NYX The Runway Collection 10 Color Eyeshadow Palette / Jazz Night
NYX For Your Eyes Only 10 Color Eyeshadow Palette/ Smokey Eyes
NYX Powder Blush Mocha - Amber
L.A. Girl Pro Concealer (Natural)

Aldıklarım böyleydi. Henüz hiçbirini denemedim, detaylı fotoğraflar gelecek..
Elimde önceden Angel, Peach, Chocolate Moose allık olduğu için daha canlı bir renk istedim, Bilgen'in aşkı Mocha'yı seçtim. Amber de ona çok çok yakın bir renkmiş, ikisinden biri hediye olacağı için sorun olmayacak :)


Şimdi bilmeyenler için biraz alışveriş sisteminden bahsetmek istiyorum. Bu alışveriş için Cherryculture'dan seçebileceğimiz en ucuz kargo seçeneği, takipsiz kargo olan USPS 1st Class Intl Mail (No tracking) Kargonuzun hazırlanış sürecini, siteden takip edebiliyorsunuz, postaya verildiğinde size mail geliyor. Ancak bundan sonrasında yapabileceğiniz bir şey yok, PTT'yi ayağa da kaldırsanız kayıp paketinizi bulamazsınız, gelmesi için beklemek kalıyor size.. PTT sadece paketin naklini sağlıyor, herhangi bir kayıt yok, isimle arama yapamıyorlar. Paketiniz size ulaşmadıysa, çok büyük ihtimalle gümrükte değil PTT'de kaybolmuştur. Bu durumda siteyle iletişime geçip yeniden gönderilmesini ya da "refund" yani para iadesi talep edebilirsiniz. Ancak CherryCulture'ın bunu kabul edeceğini pek sanmıyorum. Sleek, Amazon vs bu imkanı sağlıyor ama bu siteyle, henüz böyle bir sorun yaşamadığım için muhattap olmadım bu konuda..
Ben ikinci seçeneği tıklamıştım. 2 dolar farkla "insurance" yani sigortalı kargoyu seçtim. No tracking yazmadığından, takip numarasını vereceğini düşünmüştüm açıkçası. Takip numarası falan vermedi ancak fotoğrafta göreceğiniz üzere, ölümüne ambalajlanmış! Yaklaşık 2 metre uzunluğundaki bu ambalaj kağıtlarını açarken yoruldum.. Tüm ürünlerim içinden sağlam çıktı tabii ki :))

Site şablonunun güzel yanlarından biri de birçok sitede olduğu gibi Cart'a yani alışveriş sepetine tıkladığımızda, Shipping&Handling (kargo) ücretini ayrıca gösteriyor, indirim kuponu varsa ekleyebiliyorsunuz, bunu da ayrıca gösteriyor ve toplam ücreti görebiliyorsunuz. Bunu beceremeyen siteler var hala :s
Ve ne yazık ki ürün ekledikçe, kargosu yükselen sitelerden...


Yine içeriği, Art Supplies olarak gösterilmiş ve toplam fiyat düşük tutulmuş. (6 dolar)
25 Ekim'de verdiğim sipariş 29 Ekim'de kargoya verilmiş ve 11 Kasım'da bana ulaştı. Haftasonu ve tatilleri düşersek yine iyi bir süreydi :)
Bu paket 13 oz etmez, diyelim ki etti usps'in kendi sitesi bu kargo ücretini 3.38 dolar olarak hesaplıyor. Ben sana neden 19.47 ödüyorum cheryyyy? :(

Olabildiğince ayrıntılı anlattım ama alışveriş yapmak istediğiniz diğer sitelerle ilgili de kafanıza takılanları mail, iletişim kutusu vs istediğiniz yerden iletebilirsiniz.

Bir uzun yazının daha sonuna geldik <3
İki alışveriş yazım daha kaldı, sonra artık daha eğlenceli şeylere geçmek istiyorum :))

Çok yoğun bir haftaya giriyorum ama buralarda bir yerlerdeyim, en azından instagramda.
Kendinize iyi bakın...

13 yorum:

  1. Canim guzel gunlerde kullan aldiklarini. Bende elften sipais verdim . Beklemedeyim. Umarim gelir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :))
      Çabuk gelsin, neler aldın ve beğenecek misin merak ettim :)) Ben elf'in her bir şeysinden memnun kalmamıştım çünkü.

      Sil
  2. Güle güle kullan canım :) Eline ulaşmasına kaybolmamasına çok sevindim :)

    YanıtlaSil
  3. Güle güle kullan :) Benim MUA siparişimin üstünden 9 gün geçti ama kargom hala gelmedi bir bardak soğuk su içsem iyi olcak :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mua air mail ile gönderiyor o da hızlı aslında. Benimki 9. günde gelmişti. Bir hafta bekle gelmezse siteyle iletişim kurarsın ;)

      Sil
    2. İletişim kurdum bunu duydukları için üzgünlermiş 35 iş günü beklemem gerektiğini söylediler :D Beklemekten başka yapabilceğim bir şey yok takipsiz olunca dediğin gibi ptt'yi ayağa kaldırsamda işe yaramaz :D

      Sil
  4. Seçil güle güle kullan; ben de feel unique sitesinden iki fırça sipariş ettim ama ses soluk yok henüz :) hoş daha 10 gün oldu ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelir gelir fırçalar akıllı akıllı geliyor neyseki :)))

      Sil
  5. Canım önce neden buruksun onu merak ettim.
    Çok güzel şeyler almışsın, şu sıralar yurtdışı alışveriş yapamıyorum, yapmaya başladığım anda iyice okuyacağım alışveriş detaylarını :) Güle güle kullan canım hepsini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O gün ablamın doğum günüydü, üstüne bir de dengesiz bir akraba mezarlığa fazla gitmeyin diyince iyice coştum :s
      Alışveriş yapacak olursan zevkle rehberlik ederim zaten :) Aldıklarımı bir kullanabilsem tavsiyelerim de olacak ama.. :))

      Sil