25 Kasım 2013 Pazartesi

Kozmetik, Bakım, Güzellik, Formda Kalma Mimi

Sevda'cağızım beni mimlemişti ama unutmuşum, bir kez daha mimleyince, ilkinden başlamak farz oldu :)) Hemen sorulara başlayalım...

Ne zamandır yazıyorsun?

Teknik olarak  6 Haziran 2011'de yazmaya başladım ama biraz siyasi tarzdaydı, bloğun bugünkü şekliyle 2 yıldır diyelim :)

Kilo problemi yaşadığınız dönemler oldu mu?

Sadece üniversiteye başladığımda, standart 49 kiloydum. Onun öncesinde ve sonrasında hep aldım verdim ama hiç diyet yapmadım, vücudum benden bağımsız kafasına göre takılıyor...

Formda kalmak için ne gibi yöntemler uyguluyorsunuz?

Söylediğim gibi hiç diyet yapmadım, dikkat ettiğim dönemlerde ise tam buğday ekmeği, salata ve yoğurt yemek, grissini-ayran, meyve-süt gibi ara öğünler tüketmek gibi şeyler yapıyorum..

Güzelliğiniz için uyguladığınız kürler var mı?

Cildim için farklı zamanlarda buğday yağı, kayısı yağı ve kestane balı kullanmışlığım var.. Nem maskesi olarak en iyi şey doğal bal ama üşeniyorum...
Onun dışında, saçlarım içim çam terebentin, badem, susam, hindistancevizi yağı vs kullanıyorum. Bunlar da yine üşenmediğim sürece hayatımda olan şeyler :)
Yakın zamanda uygulamayı düşündüğüm iki kür ise; saçlarım için biotin ve kaşlarım için sarımsak. Kaşlarım gayet sık olsa da biraz uzatmak için, çok duyduğum sarımsağı kullanmayı düşünüyorum. Ama bilinen şekliyle ezip, zeytinyağı ile karıştırmayacağım, direk ikiye kesip sürüyorsunuz :)

Vazgeçemeyeceğiniz kozmetik ürünleri?

Bakım ürünü olarak, bilimum nemlendiricimden vazgeçmem. Renkli kozmetiklerden de gözkalemi ve maskara candır :)

Mim eylülden kalınca, kimler yapmıştı hatırlayamadım :) Üstünüze alınabilirsiniz yapmadıysanız..

Sonraki mim ve alışveriş yazılarında görüşmek üzere...
Kendinize dikkat edin ;)

2 yorum:

  1. Ben bütün bakım ürünlerine üşenir oldum ne olacak bu halim bilmem. Kuzenimin kaşları çok azdı kaşlarına sarımak sürerek kaşlı bir kız oldu kaş çıkardı resmen işe yarıyor canım o yöntem :)

    YanıtlaSil
  2. Maskelerim falan boş boş beni bekliyor :/ Benim gibi üşengeç blogger mı olur valla ayıp :))
    En azından sen blogu düzenli yazıyorsun :)

    YanıtlaSil