3 Ocak 2015 Cumartesi

Essence I Love Stage Far Bazı


Selamlar! Bugün, size Essence'in pek meşhur far bazından bahsedeceğim. Çok yazıldı, çizildi, beğenen ve beğenmeyenler var, benim kullanım şeklimi anlatmak istedim.
Öncelikle, geçen yıl akne tedavisi gördüğüm için, ürünü hem kuru hem yağlı ciltle denemiş oldum. Cildim çok yağlı olmamasına rağmen gözkapağımda bu sorunu biraz yaşıyordum. Ve peşin peşin söylemeliyim ki bu ürün, yağlı gözkapağına sahip kişilere göre değil!


Şu ana kadar ELF, Urban Decay ve The Balm markalarının göz farı bazlarını kullandım ve Essence, yapı olarak onlardan çok daha yoğun ve daha geç sabitleniyor.
Diğerlerine göre tek avantajı, daha opak bir renk veriyor ve renk eşitsizliğini çok güzel dengeliyor. Sabitlenen ve çizgilenmeyen bir ürün olsaydı, tek başına kullanılıp, fara gerek kalmadan çıkılabilecek bir ürün olurmuş. Fakat çok çok az uygulayıp, üzerine hemen farı uygulamama rağmen çizgilenme yapıyor. Gözkapaklarım kurudukça, bu çizgilenme sorunu azaldı tabii. Ve mat farlarda da daha az sorun oluyor. Fırçasına gelen ürünü sıyırıp, sadece fırçada kalan kısmı gözkapağıma uygulayıp, dağıtıyorum. Renk veren bir ürün olduğu için zaten, yeterli gelip gelmediğini anlıyorsunuz. Tüm far bazlarını, bu şekilde çok az miktarda kullanıyorum.

Yazının üst kısmında, uygulayıp dağıttığım hali var, alt kısmında cildimin ürün olmayan kısmı. Görülebileceği gibi bir renk farkı olsa da birkaç dakika içinde, renk oturarak açılıyor. Far bazı olarak, bu ürünü sevemediğim için, kendisini kapatıcı ilan ettim! Birçok arkadaş, kapatıcı olarak da kullandığını söylemişti ve kesinlikle kullandığım birçok kapatıcıdan çok daha fazla seviyorum.
Diğer far bazları kadar, farın rengini belirginleştirdiğini düşünmüyorum, bu yüzden sadece mat farların altında kullanıyorum ya da üzerinden toz pudra ile geçiyorum. Eğer baz olarak kullanacaksanız, içine toz pudra karıştırarak deneyebilirsiniz.

Çok kolay dağılıyor, çizgilere dolmuyor, çok doğal duruyor ve rengi uyum sağlıyor, çok açık ya da koyu durmuyor. E daha ne yapsın?
Kapatıcı olarak kullandığımda, parmağımda kalan kısmını da gözkapaklarıma sürüyorum, böylece tek ürünle çok iş görülüyor.

Ürün 4 ml, bana çok uzun süre dayandı. Kullanım ömrü 6 ay yazsa da bozulma olmadı ve ben de bitene kadar kullanmayı düşünüyorum.
"Tekrar alır mısın?" derseniz, baz olarak hayır! Kapatıcı olarak da yeryüzünde başka kapatıcı kalmazsa, evet derim :)

6 yorum:

  1. Ben ilk tüpümü sonunda bitirdim, ikinciyi açacağım bakalım :)

    YanıtlaSil
  2. aaa ben bu ürünü almayı düşünüyordum baz olarak güzel değilmiş almıyorum yağlı göz kapaklarım beni :( teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil
  3. günlük bir ürün olarak kullandım ben de hafif makyajlarımda ama evet olmasa da olur :)

    YanıtlaSil
  4. ben de almayı düşünüyordum iyi ki almamışım göz kapaklarım çok yağlı maalesef :(

    YanıtlaSil
  5. Bende merak ediyordum merakim gecti :D

    YanıtlaSil
  6. Düşünüyordum almayayım o zaman

    YanıtlaSil