4 Mart 2012 Pazar

Ev Yapımı BB Krem ve Diğer Çözümler

Bu daha önceden yaptığım bir karışımdı. BB krem tanıtan ve yurtdışından getirttiğini söyleyip çok miktarda para isteyen arkadaşlara inat geliştirdiğim süper kremim :))

Çok basit!! Nemlendirici özelliği çok iyi olan, çok kolay sürülüp dağıtılan Babor güneş kreminden bir tutamını eski bir fondöten şişesine sıktım. Güneş kremini çok fazla kullanmadım fondötenin 1/3 ü kadar ancak vardır ancak kremim oldukça akışkan olduğu için çok kolay uygulanan, güneş korumalı hafif bir BB krem elde etmiş oldum. 

Bu fikir birçok blogger arkadaşa tuhaf gelebilir kullandıkları ürünlerden çok memnun olabilirler. Ama gördüğüm kadarıyla özellikle tanıtım yapan kişilerin çok fazla kozmetik ürünü var ve bu kadar fazla alıp kurudu diye atılan ürünlere çok karşıyım. Normal insanlar günlük hayatında çok fazla fondöten pudra kullanmaz mesela ve en çok elde kalan ürünler de bunlar olur. Tamam bozulan ürüne yapacak bir şey yok ama örneğin kuruyan bir maskarayı çok kolay canlandırabiliriz. 
Zaten gözden çıkardığınız ürünleriniz varsa bu tip denemeler yapabilirsiniz. Kuruyan maskaralarımın içine bir damla su damlatıyordum önceden şimdi fırçasına iki üç damla gül suyu damlatıyorum ve kutuya birkaç kez batırıp çıkarıyorum. Gül suyu yapımında deiyonize su kullanıldığı için bunu denedim ama musluğun altında fırçayı ıslatsanız da aynı işi görecek sonuçta. Renk verdiğini hiç görmediğim yeşil maskarımı bu yöntemle canavar gibi yaptım. 
Bir de ojelerime aseton damlatma işi var ama sedefli ojeleri bozduğunu gördüm. (Asetonlarınızı asla açık bırakmayın çünkü kaldıkça içinde yeterince sıvı olduğunu düşünseniz bile aynı miktarda aseton aynı işi görmüyor aseton uçup sıvısı kalıyor yani)
Ve tabii ki bu iki yazı da da söylediklerimi çok gözden çıkardığınız ürünlerle kullanın :)

4 yorum:

  1. Güzel, uygulanabilir öneriler vermişsin. Ben de kuruyan rimellerime 1 damla bademyağı katıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yağ denememiştim hiç. waterproof ürünlerde özellikle iyi olur sanırım :)

      Sil
  2. Çok çok faydalı bilgiler. Hemen deneyeceğim. Bu arada bloğunuza bayıldım ve takibe aldım.. Benim bloğuma da beklerim. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Çok çok faydalı bilgiler. Hemen deneyeceğim. Bu arada bloğunuza bayıldım ve takibe aldım.. Benim bloğuma da beklerim. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil