29 Nisan 2013 Pazartesi

Avene Cleanance Lotion Toner


Tanıştırayım, hayatımın toniği Avene Cleanance Lotion-Toner.. Bu toniği Su tavsiye etmişti, o zamandan beri aklımdaydı. 3-4 aydır kullanıyorum, bir tonikten ne kadar memnun olunabilirse o kadar memnunum..
Avene ürünleri termal su içeriyor bildiğiniz gibi, bu tonik de çok iyi arındırmasına rağmen diğer tonikler gibi sert değil. Hassas ciltler için çok uygun, zaten cilt hassasiyeti olanlar üzerinde denenmiş, hipoalerjenik ve komedonlara neden olmuyor.. 
Çift fazlı bir tonik, pudra fazı matlaştırıyor ve fazla sebumu alıyor. Fakat çalkalayıp sürdüğünüzde yüzünüzde beyaz pudralı bir görüntü olmuyor, gayet saydam.
Ben bu toniği göz çevremde ve hatta göz kapağımda kullandım. İnanılmaz yumuşak bir yapısı var asla cildimi yakmadı, bildiğiniz gözüme tonik sürdüm yani :)
Bioderma H2O'dan sonra kullanıyorum ve o temizliyor sandığımız H2O'dan sonra hala arındıracak bir şeyler buluyor.. Temizlikten sonra nemlendirici kullanmasam bile cildimi gerip kurutmuyor, içeriğindeki yüksek termal su sayesinde nemlendiriyor. Zaten kullandığım Avene nemlendiricim de bu amaca hizmet ediyor, akne tedavisi altındaki ciltlerin nem dengesini sağlıyor.. 
Karma ve yağlı ciltlerin kesinlikle çok seveceği bir tonik... Fiyatı normalde 45 lira civarında ama şu anda birçok sitede indirim var 35 lira civarında gördüm..
Tüm Avene ürünleri kilitli kapaklara sahip, ürünü ilk sizin açtığınızdan emin olabiliyorsunuz. Bu ürünün de kapağı çevrilerek açılıyor ve fazlasını tekrar kutunun içine damlatacak şekilde akıyor..
Bu da çalkalanmış hali..
İçeriğinin üzerinde etiket var sadece salisilik asiti görebildim..
DSLR makinayla camın önünde çektiğim fotoğrafların bu kadar karanlık çıkmasına bir anlam getiremeyerek bu yazıyı sonlandırırım efendim :)

10 yorum:

  1. avene'in bu toniğini çok merak ettim gerçekten. güzel bir yazı olmuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok merak ediyordum ve çok beğendim :)

      Sil
  2. Dün akşam yüzümü Bioderma ile yıkadım, durance lavanta kremi sürdüm. sonra durdum ben eskiden birşey daha yapıyordum :D Yaklaşık 1-2 aydır toniğim yok ve farkına dun varmış olmam gece gece ne alsam ki diyip düşünmemin üzerine bu yazıyı okumam ahanda işte dedirtti=) Şimdik bakıyorum, denemeye bundan başlıyayım, güzel yorumlarını okuyunca=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy çok güldüm toniği hatırlatmak da varmış kaderimde :))) Kirpiklerim ince olduğundan mı bilmiyorum ama göz makyajı için de cilt için de Bioderma yetmiyor bana ya Loreal'in pedi ve yıkama jeliyle yıkıyorum ya da direk tonikle siliyorum...
      Ben de aksine kullanmam gereken ürünleri komodinin üzerine yığdım, bakıp bakıp ne sürmesem de rutin azalsa diyorum :)

      Sil
  3. ben de iki kutu bitirmiştim ama göz için sakıncalı diyordum benim cildime sürdükten sonra gözümü hafif yakıyordu ama ben de memnun kalmıştım ama toniği çok gerekli bulmadığım için almadım bir daha hiç =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saçma hormonlarım yüzünden akne çıkıp duruyor tonikleri bir umut kullanıyorum :s
      Bir de göz makyajı temizleme özürlüyüm resmen kirpiklerimden çıkmıyor maskara, o zaman denedim bir sorun olmadı :)

      Sil
  4. çok merak ettim bu toniği elimdeki tonik bitsin denicem :)

    YanıtlaSil
  5. Bu ara toniklere sardin bu urunude cok merak ettim ama 11 aydir cild tedavisi goruyorum son uc aydir sadece nilera okyonus kullaniyorum uzerine tonik ters tepki yapar mi korkuyorum yuzumu yeni topladim da:) cevaplarsaniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu çok kurutan bir tonik değil ama gördüğünüz tedaviye bağlı. Roaccutane tedavisinde benim cildim çok kurudu, bu yüzden tonik kullanmadım rosense gül suyu kullandım...

      Sil
  6. Bende bu gün aldim eczaneden, cildim katmadan yagli ya akne sivilce ve siyah noktali. kullanmaya bu gün başaladim bakalim sonuç nasil olacak paylaşirim

    YanıtlaSil