21 Nisan 2013 Pazar

Avon temsilciliği ve Katalog 4 Alışverişi

 Etrafımda avon satan kimse olmadığı için hem ürünleri alamıyor hem de temsilci olamıyordum. Oriflame'de çok kolay temsilci olunuyor ama Avon'un saçma sistemi yüzünden uzunca süre erteledim. Sözleşme imzalamanız ve adres bildirimi için fatura falan vermeniz gerek. Neyse sonunda temsilci oldum, tahmin ettiğim gibi beni yönlendirdikleri kadın sürekli arıyor!
Avon ürünlerini ve kalitesini pek bilmiyorum, hayvan deneyleri olayına rağmen bloglarda sık gördüğüm ürünleri denemek istedim. Argan yağı serisinde çok iyi bir indirim vardı, zaten bu tip markaların normal fiyatlarını çok saçma bulurum.. Vereceğim fiyatlar temsilci fiyatları, katalog üzerinden %25 indirimli yani.. Argan yağlı maske 5.10, şampuan 2.70, serum 5,70 liraya gelmiş oldu.. Hacim şampuanı da 2,70 idi.
Bioderma sebium global'den bile fayda göremeyince Avon'dan bir ürün denemek istedim, clearskin professional serisinden cilt yüzeyi pürüzlerini giderip sebum dengesi kurmayı hedefleyen bir losyon aldım, ilk intiba olarak bölgesel uygulamayıp tüm yüzümde kullanmama rağmen kurutmadığı için beğendim.. Fiyatı 7,87 katalogda 10 liraydı ve bu yeni katalogda da aynı olması lazım.. 
20. yıla özel Anew serisinin kremleri 20 liraydı, nemlendiriciye doyduğum için serum aldım, 15 liraya geldi henüz denemedim ama elimde sadece bimden aldığım var, ondan iyidir herhalde :))
Vücut losyonlarını pek sevmedim, metil paraben içeriyor, gayet hızlı emiliyor, orta derecede nemlendiriyor ama kokuları pek başarılı değil.. Ne çilek kokuyor ne de beyaz çikolata çözemedim.. Çilekli 4,90 almond oil 3,90...
Alışverişimin en önemli nedeni parfümlerdi, Perceive liseden beri çok sevdiğim denk geldikçe aldığım bir parfümdü ve uzun zamandır kullanmamıştım. Bir alana bir bedava olduğu için toplamda 60 ml parfüme 22,42 lira ödedim ve büyük boyundan çok daha ucuza geldi. Yeni katalogda orijinal boyu 27 lira.
Pur Blanca ile ilgili bir kuyruk acım var, o yüzden aldım :) Kokusu pek hatırladığım gibi değil, daha güzel hatırlıyordum ve sanırım alkol oranı yüksek bir iki fısla hemen azaldı. Bunda da roll-on kampanyası vardı, parfüm17,17 liraya roll-on 0,75'e geldi. Sahte parfüme göre her şekilde tercih edilir.. Gördüğünüz gibi gayet liseli kız alışverişi oldu ama parfüme 200-300 liralar ödemeye henüz bünyem hazır değil :)
Kampanya bitmesine rağmen bu yazının nedeni şudur ki Avon'un yeni ürün çıkardığını duyduysanız ve %50 indirimdeyse bir sonraki katalogu beklemeden alın.. Perfect kiss de tanıtım fiyatını aşmaya başladı... Peach peck rengini şeftali ve satin yapılı diye umarak aldım ama parlak bir görünümü var, peçeteyle fazlasını alınca gayet doğal bir renk oluyor. Yumuşak bir sürümü var, tadını ve kokusunu sevmeyenler olsa da ben bu seriyi sevdim, kremamsı bir kokusu var bence, kimyasaldan iyidir.. Temsilci fiyatı ile 10,50 ye geldi ve Glimmerstick asansörlü dudak kalemi hediyeliydi, kalan renkler pek başarılı değildi ben Terracotta'yı seçtim, orta bir toprak tonu diyebiliriz.. Ve bu katalog döneminde bu seride indirim yok 20 küsur lira.. Hiçbir şekilde değmeyeceği gibi, yeni mat seriler var onlar denenebilir ama ben daha fazla ruj almamak için kendimi zorluyorum!
Kampanyalarına göre gidecek olursak aldığıma pişman olduğum tek ürün kalem ruj oldu.. Ambalajı çok dandik bir plastik, asansörü boşta dönüyor. Başıma geleceği bile bile sonuna kadar açtım ve geri girerken kırıldı. 6-7 cm ya var ya yok.. Bebek pembesi seçtim "Gone pink" şu anda buzdolabında olduğu için sadece kutsusunu çektim, ne saçma di mi!? Ama tavsiye edebilirim, lip butter gibi yumuşak bir uygulaması yok ama çok doğal duruyor.. Ve oje kampanyası vardı "bikini" rengi color trend oje 1,50 ye geldi. Bu ojeyi de sevmedim ilk katta çok ince ama ikinci katı sürerken kalın bir yapısı varmış gibi oluyor çok örtücü değil. İndirimsiz 10 liraya hakkedecek bir oje hiç değil..

Israrla mercan çıktı, ama şeker pembesi-mercan, hatta pembe ağırlıklı şeftali diyebilirim.. 
*Bu şeftali tanımlamasına da acayip ayarım, şeftali koyu sarı değil mi yahu? Kabuğu da bizim tanımladığımız renkten daha kırmızı ve koyu. Neyse biz ona şeftali demeye devam edelim :)))

Sanırım yine çok uzun bir yazı oldu.. Oriflame ve Avon karşılaştırması olan bir yazı da hazırlayacağım, şimdilik söyleyebileceklerim üyelik için 1 lira ödedim ve 85 liradan sonraki alışverişler için kargo 1 lira, oriflame'de bu daha da fazla.. Kadının aramaları şimdilik son bulduğu için temsilcilikten ve ürünlerden şimdilik memnunum.. 


10 yorum:

  1. oh oh oh doldurmussun :)
    avonun makyaj fırçalarını denemek istiyorum ben de ama kötü çıkar diye korkuyorum, onları dener paylasırsan süper oluuur :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu katalogda açılı allık fırçası alırım sanırım. Fırça konusunda hassasım yıkarken renk vermemeli, yumuşak olmalı vs :) Kısa sürede blogda olur ;)

      Sil
    2. Acılı fırçası bende var, pek beğenmedim istediğim gibi dolgun degil, plastik kılları var, hiç yıkamadım ama tüy döneceğinide sanmıyorum... Avona kalite olarak yakışmamış daha iyisini yapabilirdi :(

      Sil
  2. Annem de teee seneler önce sevdiği parfüm için Avon'a üye olmuştu. Hala daha katalog öyle kimseye götürmez eve gelen biri görürse alacağı varsa alır. Anlacağın satış yaptığımız da yok. :) Etrafımızda üye kimse yoktu rahat rahat parfümünü alıyordu. -hala kullanır annneme deli yakışır Soft Musk- Gel zaman git zaman ben liseyi bitirip makyaja merak saldığımda ilk malzemelerim hemen hemen Avon'dan olmuştu. :)
    Hala daha kalemlerini çok beğenirim bitirip bitirip tekrar aldıklarım var.
    Little Black Dress, Gucci Flora'dan sonra en favori parfümüm 4 senedir her indirimde yakaladığımda stokluyorum, bi ara testerını kokla eğer hiç bilmiyorsan derim Seçilcim. :)
    Duş jelleri fena değildir mesela ailecek severiz.
    Rujları da son yıllarda güzelleşti. Tek sıkıntı katalogta göründüğü gibi çıkmıyor o yüzden indirime girdiğinde 10liralı rakamlardayken almak daha mantıklı en azından beğenmediğinde çok koymuyor bünyeye. Bugün bi Gratis'e Watsons'a gitsen o fiyatlarda ruj yok.
    Anew ürünleri çok iyidir. Annem kullanıyor acaip memnun annemden görüp hangi arkadaşı alsa memnun kaldı.
    Anaaa ne kadar çok övdüm Avon'u lan.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Little black'in vücut spreyini aldım bu yaz ve çok beğendim. Sanırsam bu katalogda iki parfümde indirimde ve şu yorumdan sonra bu ayın siparişini hemen verebilirim! :)))
      Oriflame'in beğendiğim çok az ürünü oldu :s O yüzden istediğin kadar övebilirsin :D
      Kalemlerini çok merak ediyordum ama en ucuz supershock kalemi 9 liraydı o paraya essence jel eyeliner alırım cimriliğiyle almadım :D
      Birkaç ay önceki avonun devrim niteliğindeki reklamından gına gelmişti onun üzerine temsilci olmak bile mucize! :D

      Sil
    2. :D Ahahah tamam devam edeyim o zaman. Aklıma geldikçe yazarım tatlım bu güzel bu kötü diye :D
      Oriflame ürünlerini bilmiyorum ben ya bayağdır elime katalog geçmiyor :(

      Sil
  3. avon satan birini görünce koşarak kaçasım geliyor. en dandik ürünü bile ayy bu çok güzel! çok satıyoruz! bak almazsan pişman olursun! fiyatı yükselecek zaten bu ürünün fiyatı kalitesine göre az bile!
    Deliriyorum bunları duyunca hıhıı diyip veriyorum siparişi. Alacağım ürünler belli oluyor zaten, şunu şunu siparişe yaz diyorum arkama bakmadan kaçıyorum.
    Avonun parfüm, ruj ve fırçalarını seviyorum başka da alıp kullanmadım.
    Hakketten bu şeftali turuncu değil. rengi turuncudan bozma birşey, ee çiçeğide pembe!! ? bilen aydınlatsın :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acaba biz mi uyduruyoruz diye düşünmüştüm ama yabancılar da gayet peachy diyor :))) Zannımca onlardan araklamışız :))) Hatta onların bahsettiği turuncudan daha pembeye narçiçeğine kaçan tonlara şeftali diyoruz :s
      Avoncular en azından katalog fiyatı üzerinden satsalar dert değil de buralarda tezgah açıyorlar ne tutturursalar o fiyata satıyorlar :s
      Ben temizlik seti alacağım zaman bile gittim petra ya temsilci oldum :D Alıp pişman olacaksam en azından daha ucuza alayım :))

      Sil
  4. Ruj ve ojeler katologdaki rengi asla tutmaz, eskiden kizardim onlara bende blog için çektiğimde alakasız renkler çıkıyor, artık bisey demiyorum supershock kalemleri kalıcı ve akmıyor, krem tercihimi hep ANEW serisinden yaparım kendi markasına göre güzeldir, parfümlerini pek kalıcı bulmamda Yves rocherin bayik cimen kokularını görünce AVONu beğenir oldum :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yves Rocher ortak kanayan yaramız :D
      Anew serumun şişesine aşık oldum! Ürün çamurdan bile olsa kullan beni diyor :)))
      K5'ten dün 3 tane daha parfüm sipariş ettim, bir de yeni çıkan erkek parfümünü aldım, sevgilimin yüzünü görebilirsem vericem :D Resmen bir haftada evi avon parfüm cennetine çevirdim :D

      Sil