27 Nisan 2013 Cumartesi

Down Under Natural's Argan Oil Adana Lansmanı


Nereden başlasam, nasıl anlatsam bilemiyorum. Öncelikle başlıkta kullandım ama "lansman, event" gibi tanımlamalardan hiç hoşnut değilim.. Bu yüzden tanıtım diyeceğim.
Facebookta ve  Aysel'in blogunda Adana'da bir tanıtım kahvaltısı yapacaklarını öğrendiğimde çok sevinmiştim, daha sonra beni twitterdan da bulup iletişim kurmak istediklerini söylediklerinde daha da mutlu oldum çünkü firmalarla bir iletişimim yok, onların Adanalı blog yazarlarını arayıp bulma çabalarına hayran kaldım. Çünkü amaçları ürün tanıtımından çok, blog yazarlarıyla tanışmak ve sıcak bir iletişim kurmak. Ankara tanıtımında da böyle yapmışlar..
Tanıtımı dikkatle dinledim, aklıma takılan tüm saçma sorularımı sordum rahatladım :) Çift fazlı sıvı saç kremini kolumuzda denedik ve saç ürününün cildimiz tarafından emilebileceğine şaşkınlıkla baktım.. Çünkü kullandığım diğer markalardan vardığım sonuç, saç tellerimi kaygan bir maddeyle kaplayıp, fiziksel bir tarama kolaylığı sağlamasaydı.. Konuşmalarımızda en çok üzerinde durulan konu nemlendirme oldu.. Saçınız yağlıysa bile saç kremi kullanmalıymışsınız. Ben de çok nadir saç kremi kullanırdım ve saçlarımı tarayamadığım için sıvı saç kremine yönelirdim.. Fakat Down Under Argan Oil serisindeki saç ve vücut ürünlerinin tamamı gerçekten gerçek Argan Yağı içeriyor ve yüksek e vitamini içeriğiyle hem nemlendirme hem cildi yenileme özelliği varmış. Bu amaçla cildim için buğday ve kayısı yağı kullanıyorum ama argan yağı işine hiç bulaşmamıştım çünkü ülkemizde gerçeğini bulabileceğimi düşünmüyordum. Geçen hafta başka bir markadan da aldım bildiğiniz gibi hepsini deneyince onunla ilgili de yazarım belki.
Daha önce Nude şampuan ve saç kreminin seyahat boyunu denemiştim. Bu konuda çok soru alıyorlarmış. "Hani bu SLS içermiyordu?" gibi.. Latincesini şimdi çıkartamayacağım ama sodyum larul sülfa asetat içeriyormuş kısaltmaları aynıymış. Yani ya bitkisel kaynaklı ya da doğaya zarar vermeden çözünen SLS kullanılıyor ama sanırım bu sadece Nude için geçerli.

Bana en acayip gelen bilgi ise şu oldu "Down Under" Yeni Zelendalı ve Avustralyalılar için kullanılan bir kelimeymiş. Hayvanlar üzerinde deney yapmayan, geri dönüşümlü ambalaj kullanan, doğaya saygılı bir markaya en çok yakışacak isim herhalde :) Aborjin'lere saygılar, bir telepatiye geçsek de benim saç dökülmesine bir el atsak? :))
İnce telli saçlarıma, alttan çıkan minik saçlarım da eşlik edince kabarma potansiyeline en yakın aday bendim, saç serumunu saçlarımın bir yarısına sürerek canlı deney yaptık :) Kullanımları konusunda da aydınlandık, sıvı saç kremini saçlar nemliyken, serumu kuruya yakınken sürebiliyormuşuz. Ben sıvı saç kremini kuruyken de kullanıyordum en iyisi nemliyken sıkıp, geniş dişli tarakla taramakmış ben de hep açma tarağı kullanıyorum zaten. Sık dişli tarak koparak dökülmenin en büyük nedenlerinden.. Saçlarınız çok kuruysa serumu haftada 2-3 kez kullanabilirsiniz. Ve Adana gibi sıcak bir memlekete gelince, sıvı saç kremini çantanızdan eksik etmeyin, yaz sonunda saçlarınızın denizden, klordan, güneşten yıpranmadığını göreceksiniz dediler :) Zaten denizden çıkınca hemen duş alıyorum, artık bu ürünü de kullanacağım..
Bütün bunları bize anlatan pazarlama müdürü Arzu Hanım, hasta olmasına ve çok zor konuşmasına rağmen büyük bir heyecanla ve "bunların hepsi benim çocuklarım" edasıyla tanıtıma devam etti. Ona ayrıca teşekkür ederim, çok yoğun bir programları var ve bir hayli yorduk..
Bu seri Türkiye için özel olarak Selen Hanım'ın isteği ile hazırlanmış. Argan yağını pekçok marka bir şekilde kullanıyor ya da kullandığını iddia ediyor fakat koparak kırılmalara karşı tüm saç tipleri için komple bir seri olmadığını görmüşler. Ve bu seriye yine ülkemizde fazla olmayan vücut ürünleri eklemişler. Hani o set halinde 50 liraya satılan vücut ürünleri var ya, hah işte yalan onlar, internette ararsanız içinde argan yağı yok :)
Saç bakım serisi, Şampuan, Saç kremi, Saç maskesi, Serum, Sıvı saç kreminden oluşuyor. 
Saç maskesi ilk 60 saniyede maksimum etkiyi gösteriyor. Duşta canı sıkılan ve saç maskesini asla üstünde yazan süre kadar bekleyemeyenler için tasarlanmış :) Bu süreden daha uzun da bekleyebiliyorsunuz tabii. Yine tüm seri sıvı keratin içeriyor.
Son damlasına kadar kullanabilin diye klasik şampuan şişelerinden vazgeçilip, tüp ambalajda satışa sunulmuş tüm ürünler.
Vücut ürünleri serisi de losyon ve vücut şampuanından oluşuyor. Tüm ciltleri için yoğun nemlendirici bakım olarak tasarlanmış. Yine içinde e vitamini takviyesi var, argan yağı ve papatya ekstresi içeriyor yani rahatlatıcı, sakinleştirici :)
Bu seriyi kullanmaya başlayıp etkilerini paylaşacağım ama Selen ve Arzu Hanım'a tek bir yazıyla teşekkür etmek istedim. Çünkü tüm Watson's ve Gratis'lere gidip, eğitimlerini kendileri veriyor, markanın tüm iletişim kaynağı kendileri. Açıkçası Selen Kozmetik organizasyonuna giderken Selen'in bizzat kendini görmeyi beklemiyordum :)
Ürünleri nerede bulabilecekleri konusunda çok soru alıyorlarmış, öncelikle talep çok olduğu için bulabileceğiniz mağazalarda da tüm seriyi bulamayabilirsiniz ama Gratis, Watson's dışında şehrinizin büyük kozmetik mağazalarında da varlar, örneğin Adana'da Platin'de.. Sitelerini incelemenizi tavsiye ederim, Watson's'lara özel olarak getirdikleri Live Clean markalarını da denemek istiyorum, daha önce böyle bir markanın varlığı dikkatimi çekmemişti, cahil ben :)
Ve en yeni bebekleri olan Argan yağı başta olmak üzere pekçok yağ içeren bakım yağını da ilk deneyenlerden olduk, müthiş bir kokusu vardı..























Pemne Dünyamm, Turbo-beauty Lover, Selen Hanım, Arzu Hanım, 7-24 Makyaj, 1 Makyaj 1 Bakım 
Şeklinde bir ekiptik :))
Evet en sağdaki tipsiz benim :) Aref gibi havada oturuyorum :D Fotoğrafa sinema efekti verince anneannenizin  hayaleti gibi olmuşum evet fark ettim :))

Bu tanıtımdan çıkardığım sonuçlar
Her şeyin başı nem..
Saç kremi kullan!
Seri paraben içermiyor
Down Under markası hayvanlar üzerinde test edilmiyor
Köpürmeden temizleyen şampuan doğaldır, candır :)
Bu seri öyle mi henüz denemedim ama Nude için köpürmüyor diyorlarmış, köpürtmek için daha fazla kullanmayın onu öyle sevin :)
Kara Gül dizisine de sponsorlar izleyelim, izletelim :))
Hepinize sevgiler..

13 yorum:

  1. sonuna kadar büyük bir merakla okudum valla. Ne güzel vakit geçirmiş, faydalı bilgiler edinmişsiniz :)
    Şu sona yazdıklarından köpürmeyen şampuanları kullanamama hastalığı var bende de köpürmüyorsa temizlemiyor mantığıyla kullanıyorum. Kafama şampuan şişesiyle vuracam valla!!
    Down under ın şu zamana kadar sadece sıvı saç kremi ni kullandım.. harikaa! Diğer kullandıklarım neymiş diye kocaman soru oluştu bende resmen! Bu seriyi de kullanmak için sabırsızlanıyorum :)
    Hakketten sen oraya oturmayı nasıl başardın. Ya da oturur gibi mi yaptın naptın? hepiniz pek şık pek hoş görünüyorsunuz. Maşallahh :)
    Buarada İzmir e de gelseler ya ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem köpürmeyen hem temizlemeyen doğalımsı şampuanlara gönderme yapıyordum zaten :)
      Hatta en son aldığım doğal şampuanın buram buram ot kokusuna rağmen köpürüyor ve temizlemiyorum :D Bir orta yolu bulamadık zaten..
      Kanepenin çıkıntısına azıcık oturup, kolçağa yaslanıp bacak kaslarıma güvendim :) Çok kaslı vücudum var ya :)))
      Aslında gelir gelmez yazsaydım anlatacak daha çok şeyim var gibiydi ama yazdıkça unuttum :D

      Sil
  2. Ev arkadaşım Down Under sampuanını kullanıyor ve kokusuna bayılıyorum. Ben henüz deneme fırsatı bulamadım ama suan kullandıgım sampuan+bakım kremi setinden(watsons'ın biralı olanı) memnun değilim, sanırım bitince onları deneyecegim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nude'un farklı çeşitleri varmış ben de onları merak ettim. Deli gibi şampuan stoğum bir gün biterse alacağım :)

      Sil
  3. ayy çokk güzel bir post olmuş canım son fotoyu çalıyorum aysel yükledi sanmıştım ama sen yüklemişsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orjinalini yollarım sana, buradaki efektli :)

      Sil
    2. olurr ama bu da çok güzel orjinalini bekliyorum

      Sil
  4. http://www.youtube.com/watch?v=MeG-hNXXy6I

    down under avustralyalı deyince bu şarkıyı bir dinle :) çok eğlenceli bir şarkıdır konuyla ilgili :))

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel bir lansman yazısıdır bu.
    Tamamen markayı öven yazılardan ziyade sağlıklı bilgiler vermen çok hoş olmuş Seçilcim.
    Ben 1 seneye yakındır Down Under'n kırmızı şişelerinden ince telli saçlar için olanını kullanıyorum. Uzun yıllardır raflarda görüp de elim gitmiyor. Bloglarda da nude serisi dışında bir şey görmüyordum ama nude'dan halam memnun kalmayıp almayı da düşünmüyordum. Kırmızı arkadaşın kokusu çok güzel olunca "aman beğenmezsem annem kullanır ya da banyo köpüğü yaparım." mantığıyla aldım ama bayıldım bayıldım. Ben sampuanlarda saçların iyice arınmış hissi vermesini seviyorum. Tam istediğimi verdi. Saçlarımın yağlandırmasını da geciktirdi bende. :)
    Argan serisinin de Gratisten minik boy deneme amaçlı saç kremi olanını aldım. -banyoya gidip adına bakmaya üşendim ya ama saç kremiydi yani :D - çok güzel! Biter bitmez büyük boyunu alacağım. Saçlarımın düz olmasını sağladı bende :)
    Kısacası ben down under'ı çok beğendim. Etrafımdaki çoğu insana da aldırdım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım 14 yıldır Türkiye'de varmış, çoktandır markayı duymama rağmen ben de geçen yıl Nude seyahat boyunu kullanıp pek beğenmemiştim, o yüzden reklam yapmaktansa marka ve ürünler hakkında öğrendiğim her şeyi paylaşmak istedim :)
      Nude kremiyle kullanılınca iyi sonuç veriyormuş o şekilde tekrar denenebilir. Bugün argan serisini ilk kez denedim, doktorun söylediğini yap, yaptığını yapma kuralı gereğince, kendim yazdığım halde temizlenmedi gibi gelip 3 kez yıkadım! :D Yine de çok kurutmadı saçlarımı. Saç kremi bende de taramadan bile düzleştirdi :D
      Söylediğin seriyi deneyeceğim çünkü benim saçlarım da kedi tüyü gibi ince :s Nude çok ön plana çıktı ben de bu yüzden kendime uygun serileri olmadığını düşünüyordum ama herkes aradığını bulabilir.
      Yazıya eklmeye unutmuşum ekşi'de çok hoş bir yorum vardı "yaşayan her kafa derisi tatmalı" yazmışlar :D:D

      Sil
  6. Çok güzel yazmışsın :) Fotoğrafta hayalet gibiyiz. Hepimiz mi spfli ürün kullandık? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım flash patlamış bir de fotoğraf efektli :) Tekrar bakınca kendimden nefret ettim şu an :s

      Sil