9 Nisan 2013 Salı

Madoyu Boykot Ediyorum!

Maraş katliamı zihniyetinin yobazlığını bugün hala sürdüren Mado Dondurmaları, Emek Sineması direnişinde, orantısız güç kullanan polis karşısında yaralanan, fenalaşan sanatçılara su satmayı reddedip, dükkandan çıkarınca büyük tepki toplamıştı. Twitter hesaplarına yoğun saldırı oldu, hesapları kapandı, sanırım web sayfalarına da Redhack saldırdı. Hemen yeni bir hesap açmışlar, zerre kadar utanmadan terörist ve anarşistlere meydan vermeyiz diyorlar!! Terörist, sizin alevileri yakan atalarınızdır!! Tepki gösteren insanlara, bir su vermediniz diyenlere "karadut bilmem neyimiz var onu denediniz mi?" diye dalga geçiyorlar!! 
Bir daha asla gelmem diyenlere "eksik kalın" diye yanıt veriyorlar! Mesele sadece oradaki protestoculara su vermemek değil, hizmet verdikleri HALKI aşağılıyorlar!! Siz bu halkı hafife alamazsınız efendi! Darbelerden sinmiş, korkmuş hiçbir şeye sesini çıkarmayan insanlar yok artık. Belki herkes meydanlara inecek kadar, hakkını arayacak kadar, tarihinin, sinemasının yıkılmasınının karşısında duracak kadar cesur değil ama DONDURMA YEMEZSEK ÖLMEYİZ!! Ehh serbest piyasa ekonomisi koşulları içinde de dükkanlarınızın kapısından adımımızı atmazsak, tanıdığımız hiç kimseyi oraya sokmazsak yine kaybeden biz olmayız herhalde? Bugün bir yandan başbakana yalakalık tweeti atarken bir yandan da Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın fotoğrafını koyup 'ışığını özledik' yazmışlar! Onun ışığı sizin karanlık zihniyetlerinizi bile aydınlatmaya yetmedi!! Katıldığınız yemek yarışmalarının haberlerini siteye koyup "bakııın biz sporun ve müspet sanatın yanındayız" demekle olmuyor o işler!! Nedir müspet size göre? Sinemayı, tiyatroyu ahlaksız mı buluyorsunuz? Voleybolcuları haşamayla oynatarak mı yanlarında olacaksınız? Işığını özlediğiniz Atatürk'ün sözlerini hatırlatarak, dondurma yemezsek ölmeyiz ama sanatsız kalırsak hayat damarlarımızdan biri kopmuştur diyorum başka da bir şey demiyorum!
Ben kendi adıma, hayatım boyunca bir daha gitmem, gitmeyeceğim! Zaten kurtlanmış bozuk çikolata satan ve bunları eritip pastalarda, waffle sosunda kullanan bir marka dondurmanın tanrısını yapsa işim olmaz!!..

Maraş

11 yorum:

  1. sonuna kadar destekliyorum...Bundan böyle Mado'dan bir su bile almayacağım!

    YanıtlaSil
  2. Mado, bence işine baksın daha iyi nasıl börek çörek yaparımın derdine düşsün. Biz olmazsak Mado olmaz, sen varlığını bize borçlusun. O yüzden bunları söylemeye hakkın yok "Mado". Kişiler ve kurumlar kendilerini asla vazgeçilmez sanmamalı. Toprak seramik asparagas bir haberle batmıştı hatırlatırım....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin tuhafı kendilerinden o kadar eminler ki twitterda eleştirenlerle dalga geçiyorlar, geri adım atıp özür dileyen bir basın açıklamasında bulunmuyorlar. Ben bu yazıyı hazırladıktan birkaç saat sonra, açtıkları ikinci hesap da dayanamadı, twitter hesabını kapatıp gittiler..
      3-5 günde unutulup gider zannediyorlar ya da parayı başka yerden kazanıyorlar, bize zaten ihtiyaçları yok!
      Dilerim bu haber herkese ulaşır ve dünyadan bihaber yaşayan çoluk çocuklar da kendilerine takılmalık yeni bir kafe seçerler..

      Sil
    2. Bir daha asla Mado'ya gitmem, herkese de anlatacağım bu olayı. Türkiye'de tüketiciyi önemsememek artık alıştığımız bir durum. Her yerde satıcılar dayak atacak gibi muamele ediyor ama bu kadarına pesss. Babalarının hayrına mı pasta satıyorlardı? O twitter olayı nedir, şaştım kaldım! Resmen müşteriye, "çirkin" diyerek oldukça seviyesiz, ataerkil ve basit bir anlayışla cevap vermişler. Çorba kısmına girmiyorum bile. Bu sözlerin alt fikri, "çatlayın patlayındır"dır resmen...

      Sil
  3. inanmıyorum ya afedersiniz ama ben böyle şerefsizlik görmedim

    YanıtlaSil
  4. Terörist, sizin alevileri yakan atalarınızdır!! kesinlikle katılıyorum...

    YanıtlaSil
  5. sahte profil ya da daha doğrusu kraldan çok kralcı kesilen Mado çalışanlarının açtığı profiller olduğunu düşünüyorum, ama Mado'nun sahibi de benzer ifadeler kullanmış röportajlarında. "eleştirenler yarın öbür gün evlerinin önlerinde bombacılar olduğunda eve alacaklar mı?"
    düzene her itiraz edeni "anarşik bu yeaa" diye etiketleyip, orantısız polis müdahalesini haklı gören basit bir beyin. bir de zamanında Maraş olayları'nı yaşamış olduğunu iddia ediyor. hiç kusura bakmasın o günlerle bu günleri bir tutup düşüncelerine alkış tutacak değiliz.
    sonra da çalışanlarının korktuğunu ve müşterilerinin güvenliğini düşünmek zorunda olduğunu belirtmiş. sen kalkıp -İSTİSNASIZ- her gün bir olay için eylem yapılan İstiklal'in göbeğinde dükkan açıyorsan, o şubenin elemanlarını da buna göre yetiştireceksin, soğukkanlılıklarını, tarafsızlıklarını koruyacaklar. tarafın varsa da rengini belli et, biz bilelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müşterisinin güvenliğini tehlikeye atacak bir durum olsa zaten adamlar su almak için girmez direk camı çerçeveyi indirir..
      Bu hesap sahteyse bile zihniyetleri belli, hemen resmi hesaplar açıp özür dilemeleri gerek.. Kendilerini hala haklı görmüyorlarsa tabii..

      Sil
  6. Ben de bugün okudum bu haberi.Nereye gidiyoruz hep beraber.Daha neyi bekliyoruz silkelenmek için.Silivride kumlu tazyikli su kullanılmış eylemcilere karşı.Biber gazsız bir eylem olmuyor ama aslında bir Türk bayramı olan nevruz kutlamaları sakin geçiyor bebek katilinin dev posterlerinin gölgesinde nedense. Bu ülkenim milletvekili utanmadan şenlik havasında terörist doğumgünü kutluyor.Ama 29 Ekimde Anıtkabire gitmek isteyen gerçek vatansever biber gazıyla engelleniyor.Ne acı..

    YanıtlaSil
  7. sonuna kadar destekliyoeum seni kuzumm

    YanıtlaSil
  8. bu haberi açıkçası ilk sizden duydum ama irkildim hele o cevaplar şok ediyor göreni insanın aklına sahte hesaptır falan diye geliyor ama madoya gideceğim vardıysa bile inanın öylece soğudum kaldım..bir de utanmadan hangi akla hizmet ederk böyle konuşmuşlar! çok sinirlendim! velhasıl sizi destekliyorum sonuna kadar

    YanıtlaSil