9 Nisan 2013 Salı

Mim: Stok Sorunu!

Bugün çekilişinden bahsettiğim sevgili Gülbeşeker, stoğunu göster miminde beni mimlemişti, birçok blog mimlendi zaten. Ben bu fotoğrafları bir süre önce çekmiştim ve ürünlerden kısa kısa bahseden yazılar hazırlamaya başlamıştım ama çok kafam karıştı "ben bunu sevmiş miydim yaa" falan diye.. Zaten sevsem bu kadar çok ürün birikmezdi elimde.. Özellikle cilt bakımı konusunda çok maymun iştahlı görünebilirim çünkü cildim çok sorunlu, kafasına göre takılıyor.. Eskiden satıcı kızların her söylediğine inanan salak kafam yüzünden de ürünlerden çok şey bekliyorum, bir işe yaramadıklarını görünce bir kenara atıp yeni yelkenlere yelken açıyordum ve sonuç budur..
Her türlü cins olduğum için kirpiklerim de cins, Bioderma bile kesmedi beni.. Çift fazlılardan Loreal ve Yves Rocher ancak temizliyor.. Ayrıca The Balm'ınkini de beğenmedim yapış yapış :s RDL ve Neutregena da atılacak artık.. 
Bunlar da makyajımı temizlemek için kullandığım diğer arkadaşlar. Artık genelde Bioderma Sensibio H2O ile cilt makyajımı temizliyorum banyoda da odamda da elimin altında bu tip şeyler var. Garnier süt ve göz makyajı temizleyiciyi denemek için almıştım gayet memnunum. Temizleme mendillerinden de Divinia'dan memnunum, Cala'dan daha iyi temizliyor gibi ama mendili küçük ve daha pahalıya geliyor..
Bu yavrulara bir de çekilişten kazandığım Bioderma gel eklendi, artık onun jelatinini bile açmadım.. Clinique o kadar uzun süre kullandım ki artık etki etmiyor, fırçalar için kullanıyorum. Loreal'den çok memnunum pad'i sayesinde pürüzsüz bir his bırakıyor.. ROC ykm kızı ısrarıyla.. Fena değil, ama bence gereksiz pahalı bir marka, içeriği bir hayli atıp tutuyor ama toniğiyle kullandım pek etkisini görmedim.. Avene gayet yumuşacık yapılı herbi şeyi termal su içeriyor zaten, hastasıyım :) Babor'u bitirmeye çalışıyorum tonikli sıvı bir kıvamda, mentollü gibi ferah bir his bırakıyor ama delicesine temizlediğini düşünmüyorum. Bu da lazerci teyze kazığı.. Zaten gitmiyorum artık oraya, lazerden çok Babora para döktüm!
Nivea üçü bir arada şeysini pek sevmedim maske olarak bekletince cildimi yakıyor, peeling olarak kullanıp üstüne maske olarak bekletilmez yani.. Duşta bitirmeye çalıştım bitmedi de bitmedi... 
Olay etkisiz eleman zaten.. Diğerleri stok ben de bilmiyorum :) Çekilişle size gelebilir :)
Gizem videosunda bahsedince bu toniği %30 civarında indirimle aldım, daha sonra serinin kalkacağını öğrendim gece ve gündüz nemlendiricisini de %50 indirimle almış oldum. Aslında benim cilt tipime uygun değil diye düşünüyordum ama karma cildin hatta yağlı cildin bile nemlendiren toniklere ihtiyacı olduğunu öğrendim..  Ben yine de fotoğrafta gördüğünüz gibi gayet sert tonikler kullanıyorum, yves rocher'i arada fıslatıp nemlendiriyorum.. Pure system fazla atıp tutuyor, gözenekleri küçültümüyormuş, akneleri kurutuyormuş falan.. Sürülmüyor bile! Jel kıvamında bu yüzden lokal olarak uyguluyorum. En beğendiğim Avene'nin toniği yine, yazısını hazırlayacağım. Göz altına bile gelse yakmıyor, muhteşem temizliyor..  
Buraya da Avene'den 2, Bioderma'dan bir krem eklendi çekilişlerle ve Clinique Moisture Surge sonunda bitti.. Setle çıkmıştı ve kız normalin 10 katı nemlendirdiğini çok az kullanmamı söylemişti.. DD gel'den biraz fazla nemlendiriyor bence.. Clinique nemlendiriciler çok çabuk emilip geriye yumuşak bir tabaka bırakıyor ama bence cilt nemlendiğinden değil jel yapısından dolayı böyle.. Zaten numune boyuydu, diğerleri de öyle. Anti Blemish Solutions da bir işe yaramayınca artık Clinique'e para vermem.. 60 lira civarı bir para veriyorsunuz, her seferinde başka seriden ürün tavsiye ediyorlar ve ürün amacına hizmet etmiyor.. Anti blemish cildimi yakıyor, nemlendirmesi az ve aknelere bir etkisi yok, kızarıklıklardan kasıtları damar çatlamalarıysa onun için biraz spf içermesi gerekmez mi? :)
Olay ve Avene'den memnunum yine.. En alttaki yeşil olan Oriflame göz kremi, yaşıma göre büyük ama özellike almıştım yapısı güzel.. All abaout eyes rich'e henüz kıyamadım :)
Bitenler yazılarınızda ve videolarda en çok duş jeline ve şampuana özeniyorum. Çünkü ben banyoda ürünlerimi tek başıma kullanıyorum ve bitmiyor arkadaş :) Öyle bir avuç dolusu şampuan falan kullanamam, kolay köpüren liflerden kullanınca duş jeli de bitmiyor. Özellikle Bilgen'i izlerken kopuyorum, kendi kendime "sen o saç kremini daha 2 video önce almadın mı anacım?" replikleri yükseliyor :D
E bitmiyorsa niye bitmeden alıyorsun, ıslak kaldın da duş jeli verenin mi olmadı? Ahh bu indirimlerin gözü kör olsun..
Bunlardan yalnızca biri alüminyum içermiyor sanırım Nivea Natural olan, onu tavsiye edebilirim. Neyse en azından bunlar farklı türlerdenmiş :) 
 TBS bana çok sağlam kazık atmış olabilir.. Yılbaşı indiriminde aldığım butterlar arkasındaki etiketi kaldırınca 2007-2008 falan yazdığını gördüm. Vanilla bliss zaten yılbaşı serisi olduğu için onda 2012 yazıyor. Üretimlerinin başladığı tarih diye düşünmek istiyorum.. Firmaya mesaj attım ama henüz bir yanıt alamadım.. 2007'den beri hiç mi Moroccan Rose satmadınız arkadaş? :s Bu da mantıksız geliyor ama anlamadım gitti.. Shea'yı bitirdim ama belki iade alırlar diye yenilerine geçmedim. 4 ay sonra ne iadesiyse ne bileyim sinir oldum zaten!
Body Care&Spa peeling ve vücut kremini ayıla bayıla kullanıyorum, kokusu çok tatlı. Duş jelini henüz açmadım.. Gratis %40 indirimiyle çok ucuza geliyorlar.. Parabeni falan yok..
Pretty Promise kokularına aşığım ama hiç kalıcı değil.. Film izlerken ellerime sürüp kafayı buluyorum! :D Koku fetişisti diye bir şey var mı ki? Yakında ondan olurum herhalde :)
Vaseline'den nefret ettim! Zaten bi milyon çeşit paraben içeriyor ve yoğun çikolata kokusuna rağmen plastik kokusu alıyorum bu üründen! Aslında yapısı, yoğunluğu çok güzel ama kullanamayıp evdekilere devrettim..
 Neutrogena'ları beğeniyorum ama fazla yapış yapış gelmeye başladı Watson's ve Rossmann cicilerini kullanıyorum hafif yapılı, hemen emiliyor ve gayet yumuşatıyor olmaları hasebiyle tercih sebebi.. Isana Q10, UV filtreli ayrıca..UV demişken lazeri hatunum, bana kollarına iyi bak dedi çıkarken :D Hiç kollarına iyi bak diyenim olmamıştı! :D
Bu tip kremler de genelde ev halkının kullanımında. Doa melisa krem çok beğeniliyor ama ben beğenmedim açıkçası.. Fazla deterjansı geliyor bana kokusu.. Dermokil ve minişleri seviyorum. Oriflame'den kuzenlerime satmıştım, bunu da çekilişe koydum açmadığım için yapısını bilmiyorum..
Körperbutter beğenmedim çok katı.. (Rossmann'dan)

Kozmetik stoğuna hiç girmedim bile gördüğünüz gibi çok uzun bir yazı oldu zaten.. Daha önce bunların bir kısmını paylaşmıştım mim'den önce çekilmiş fotoğraflar ve evlenicem ben hayalleriyle abartılmış alışverişlerden.. Kocadan bir şey istememek için şimdiden almak gibi salak bir düşünce içindeydim, bizim iş uzayınca artık ufaktan açıp kullanmaya başladım :)) Makyaj bazlarıma bile kıyıp kullanmaya başladım! :D
Aslında biraz sıkıcı bir yazı gibi görünse de hem kısa fikirler vermek istedim. Hem de bu yazı burada dursun içinden bakıp bakıp ikinci çekiliş için ciciler seçeyim :) Alınacakları aldım zaten.
Çoook canım sıkılıyor a dostlar, sizi de sıkmadan hooop kaçtım ben!
Olan var olmayan var diyerek kimseyi mimlemiyorum :)
(E o zaman ne bu kadar gösterdim hıyartocum :s)
*Bu yazıda kesin yazım hatası vardır ama bu saatte bulamadım...

18 yorum:

  1. stok değilde daha ziyade yazman yazı içindeki esprili yaklaşımın :) bu hoşuma gitti :)

    az ama öz bilgilendirici mesajlar içeriyo sevdiimmm :)
    Dilerim hepsini gönlünce kullanırsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Zaten benim olayım kozmetik bile paylaşsam, içinde kendi üslubumla bir şeyler paylaşabilmek :)

      Sil
  2. Canım valla çok hoşsun :D
    Bu yazı çok ama çok faydalı oldu piyasada bulunan *TÜM ürünler burada ve hepside kısa kısa anlatımlı :D Alışverişe çıkacaklar önce bu yazını okumalı.
    neden canın sıkılıyor alışveriş zamanın mı geldi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Market broşürü gibi oldum di mi? Alışverişe çıkmadan buradakilerden varsa daha ayrıntılı anlatırım :D
      Alışveriş bile kesmez beni artık :) Günde beş vakit erkek arkadaşıma sövüyorum görüşemiyoruz falan diye. Bir de inadına çalışmıyorum, zaten çalışacak enerjim de yok da... Bu yüzden çok sıkılıyorum evde..

      Sil
  3. Senin stokta benimkine benziyor baya kalabalık :) Güle gle kullan hepsini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Nasıl bu hale geldiler ben de pek anlamadım :))

      Sil
  4. Ufak çapta bir dükkan açılacak kıvama gelmiş senin stoklar maşallah canım :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahh odada yer kalmadı bir kısmı kolide duruyor! :D

      Sil
  5. Vaysss Saglam stok yapmissin *-* hayir kıtlık çıkacak tuyosu aldıysan bizede söyle, ne bu be yeak? Çeyize hazırlıkta var belli, eee onlar ne alacak? Eksik yokki :))) Hepsini musmutlu günlerde kullan *.*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çeyiz işi elimde patlayınca bu hale geldi :D Artık hepsini açıp açıp kullanmaya başladım :))
      Her gördüğüm satıcı kıza inanma salaklığından da kurtuldum artık tamamen Gratis indirimlerinin falan esiriyim! :D

      Sil
  6. vaooovvvvv bunlarda ne böyleee :D

    YanıtlaSil
  7. ben de 3 tane maske pleanın var clean and clear, deep clean , garnier nerdeyse 2 yıldır bitiremedim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peeling pek bitmeden alınacak bir şey değil ama her şeyim cins olduğu için yüzüm çok hassas bazı peelingler acıtıyor bunların bazıları kutulardan çıkmıştı, şimdi 2 tane daha aldım :)) Yves rocher ve Gratis'e yeni gelen Piere f sanırım o markayı kullanıyorum :)
      Zaten her peelingin kaderi sonunda vücut peelingine dönüşmek :D

      Sil
    2. aa mantıklı bak vücut için kullanabilirim bende. peki siyah nokta sorunum var feci halde baş edemiyorum sen bir şeyler tavsiye edebilir misin?

      Sil
    3. Lorealin çok meşhur padli yıkama jeli var ya o siyah noktalar için aslında, ben onun temizlemesinden gayet memnunum. Hatta Bioderma H2O ile makyajımı temizlediğimi sandıktan sonra, Loreal ile yıkıyorum gayet iyi arındırıyor. Sonrasında tonik olarak Avene Cleanance bu yazıda fotoğrafı olan pudralı toniği tavsiye ederim. Siyah nokta bandı kullanıyor musun? Ben cettua aldım ama denemedim, buhar banyosu ya da duştan sonra kullanıp arkasından tonikleyebilirsin.
      Maskeler de kullandım Clinique falan ama en çok kil maskesinden memnunum, toz kil alıp kendim hazırlıyorum.. Gayet de ucuza geliyor :)

      Sil
    4. burun bandı filan hikaye asla işe yaramıyor. 3 kutu kullanmışımdır. işe yaramadığını cilt bakım uzmanı da söylemişti. gidip gidip yüzümü temizletmek çok pahalıya mal oluyor. ama söylediğin maskeleri aklıma yazdım :)

      Sil
    5. Cilt bakımına ben de gitmiyorum. Benim siyah noktadan ziyade kapalı gözenek sorunum var ve sıkınca çok acıyor. Cilt bakımından kırmızı bir suratla çıkıp üstüne 60-70 lira vermek çok saçma oluyor :))

      Sil