1 Nisan 2013 Pazartesi

NYX Lip Gloss Palette-The Perfect Everyday Colors

Bütün yaz Amazon'da NYX ürünlerine bakıp iç geçirdikten sonra yaz sonunda Douglas mağazasında kendimi NYX standına atabildim :)
Bir far bir de gloss paleti almıştım. Gloss'tan ziyade ruj gibi kullanılabilmesini umut ediyordum, nitekim öyle oldu..
Islak görünümlü, kremsi bir ruj gibi gayet iyi renk veriyor.
Dudak parlatıcılarına göre daha pigmentli olmasına rağmen, dudakta bir ağırlık ya da yapışıklık hissi yaratmıyor.. 

İçinde küçük bir dudak fırçası var, hiç denemedim ama böyle bir paleti evde tutup kendi dudak fırçanızla kullanmak daha mantıklı olsa da seyahate götürmek için de çok ideal.. 4 doğal ton ve 1 pembe tonuyla her makyaja çok uygun.. 
Altına dudak kremi kullanmadan gayet parlak bir bitişi var fakat biraz çizgileri belli ediyor, soyulmalar varsa onları daha çok belli ediyor..
NYX paletler sert plastikten olmasına rağmen çok kolay çiziliyor, far paletinin kutusu olmasına rağmen aşındı. Yine de aynalı ve yeterince şık bir ambalaja sahip.
Yine de çok ayar olduğum bir konu var ki Coastal Scents, Elf, NYX gibi markalar uzak doğu menşeili. Sanırım NYX'in Çin'de üretilen ürünleri de var, bu Tayvan'da üretilmiş. Hepsi "cruelty free" olduğunu yani hayvanlara eziyet edilmediğini, hayvanlar üzerinde test edilmediğini iddia ediyor. Fakat carmine içeriyor!!
Test etmeden hayvanı ezip, pigmentlerini alıp çıkıyorlar sadece...
Fiyatı 30 küsurdu sanırım.. Aslında rujlarından istiyordum ama bu daha uygun gelmişti..

6 yorum:

  1. Ay renklerine bayıldım!
    Güle güle kullan canım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım :)) Aldığımdan beri kıyamıyordum, ürünlere çeyiz muamelesi yapıyordum resmen :D El attım artık hepsine :)

      Sil
  2. Ben de Nude versiyonunu almıştım. Aynen dediğin gibi gloss da ruja dönük kullanımı rahat bir palet.
    Sen de güzel günlerde kullan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)
      Senin yazını da görüp beğenmiştim ama ben aldığımda o palet yoktu sanırım. Hatta senin yazıdan sonra, artık kullanıma açayım şunu dedim :))

      Sil
  3. ''Test etmeden hayvanı ezip, pigmentlerini alıp çıkıyorlar sadece'' ye çok güldüm, aaa test etmiyorsanız tamam o zaman :) Aman bize böcek yediriyorlar bilmem ne, zavallı hayvanı hiç düşünen yok:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elde edilen madde zararlı değilmiş, sorun yok yani !... Ama böcekleri toz haline getirip kaynatılıyor falan gibi bir şeyler okudum devamını okuyamadım..
      Bu Çin işi de ayrı bir sakatlık.. Pekçok marka Çin'de üretim yapıp dünyaya satıyor ama "cruelty free"! Öte yandan pahalı ve içerikleri temiz markalar Çin gibi büyük bir pazara girebilmek için dünyada başka müşterilerini feda ediyor. Açıkçası ben bu konuda biraz çekimserim çünkü denek olarak gönüllü insanları kullanan Oriflame'i de denedim ama ürünler kalitesiz. Dermatolojik olarak test edilmiştir diyen Clinique kullanıyorum alerji yapıyor.. Daha önce alerjen olmayan bir madde bile hayatımızın bir döneminde bir anda alerjiye sebep olabiliyormuş zaten, hal böyleyken ne laboratuvar ortamı ne hayvan ne de insan denekler güvenilir geliyor, iş iyi içerikte bitiyor...

      Sil