23 Nisan 2013 Salı

Rimmel Stay Matte Fondöten ve Watson's İsyanı..

Yine biraz çemkirdim sadece ürün yorumu için, en alta inebilirsiniz..
 Benim günlerim gayet karanlık geçse de blog renklensin dedim :) Değişik fonlarda fotoğraf çekiyorum hatta Canon 550'yi çıkarmaya üşenip, kompakt makinayla çekerek en tembel blog ödülüne adayım :)
Ürün tanıtımı yapmak konusunda da bir o kadar üşengeç olduğum için, e madem o kadar alışverişi yapıyorsun bir uçtan yaz dedim kendime..
Bugünün konusu pudrasını çok sevdiğimiz Rimmel Stay Matte serisinin fondöteni. Aslında siyah ambalajlı seriden istiyordum ama saçma bir şekilde İngiltere'de üretilen bu markanın renk skalası çok koyu başlıyor.. Benim kullandığım 100 ivory rengi de en açık renk olmasına rağmen biraz koyu, ölü makyajlar yapmamak için gayet ideal aslında..
Gayet kompakt bir ambalajı var, ince, küçük, hafif, plastik her yere götürmelik :) Ucu daralan vidalı kapak olduğu için gayet az miktarda alabiliyorsunuz. Ve birazdan göreceğiniz gibi yapısı gayet yoğun olduğu için Maybelline fondöten gibi her yerlere akmıyor.. Fakat en sinir olduğum konu şu ki Watson's çalışanları bu ürünlerin orijinallerini kullanmakta hiçbir sakınca görmüyor! Bu fondöteni aldığımda diğer Rimmel ürünleri gibi koruma bandı yoktu, kapağı açılmayacak şekilde ince bir alarm bandı yapıştırılmıştı. Eve gelip açtığımda şişenin neredeyse bir parmak eksik olduğunu gördüm.. Tester niyetine kullanılmış resmen! Aynı alışverişte aldığım Maybelline maskaranın da koruma bandı açılıp aynı şekilde alarmlanmış. Bir dahaki gidişimde söylediğimde ise "bir şey olmaz maskaraları açıyorlar ama kesinlikle göze sürülmemiştir" !? Nereden biliyorsun yanında mıydın? Yanındaysan niye açtırdın? Adana Optimum Watsons's da ojelerin başında bekleyen bir güvenlikçi teyze var, görünce gayet korkuyorum, insana hırsız gibi hissettiriyor buna karşılık kendi çalışanları örneğin bronzerın rengini göstermek için orijinal ürünü açıp parmaklayabiliyor.. Yani iki liralık ojenin başında bekleyeceklerine orijinal ürünleri korursalar vatana millete daha hayırlı olur... 

Dağıtılmadan önce orta yoğunlukta bir yapısı var, akışkan değil çok katı da değil.
Dağıtırken ise çok geniş bir alana yayılıyor... Bu yüzden ıslak sünger ya da stipple fırça ile uygulamazsam yüzüme fazla geliyor ve pudralaşıyor. Pudrayı fazla kaçırmaktan daha kötü bir görünüm oluyor.. Bu tip fazla kaçırma durumları için fondötenden sonra Jane Iradele spreyimi kullanıyorum bu görünüm biraz hafifliyor.
Bir damla ürün bileğimde 10 cm'lik kısmı kaplamaya yetti.. Gördüğünüz gibi tamamen bütünleşmiş gibi duruyor ama yüzüme uyguladığımda uzaktan duruşu çok güzel olsa da yakından bakıldığında yukarıda bahsettiğim gibi pütürlü bir pudra görünümü oluşuyor. Kapatıcılığı uygulama stilinize göre değişiyor ama stipple fırçayla pıtpıtlayarak bile gayet kapatıcı şekilde uygulanıyor..
Evet mat olması itibariyle yağlı ciltlere çok uygun ama yağlı cilt eşittir pütürlü, akneli, gözenekli cilt yani çoğu zaman sorunlu cilt.. Yüzünüzde kusur yok ama yağlıysa çok beğeneceğiniz bir fondöten fakat ben kuru karma olarak çok zor kullanıyorum..
12 saate kadar parlamayı önlediğini vaaddediyor, serinin pudrasıyla sabitlendiğinde bence başarır bunu :) Kısmen bitkisel içeriğe sahip, 18 ay kullanım ömrü var.. Fiyatı 12,99 sanırım ama bildiğiniz gibi güzide indirim günlerinde ikincisi %50 kampanyasına giriyor Rimmel markası..

23 Nisan 1920 ruhunu tüm engellemelere rağmen ayakta tutan Cumhuriyet'in aydınlık dimağlarına selam olsun!

17 yorum:

  1. :)) ay ben buraya bisey yazardim ama parmağımın sesi kisildi biliyonmu :)) doktorda havadar yerlere gitmemi yasakladı ... Fakat mecliste konuşabiliyorum

    Ne demişti ATAmız GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER, bu cumhuriyet odleklerine sandıkta gereken cevabı vericegiz
    ...

    Ben fondoteni beğendim yav :)) bu rimmel guzel marka, kivami cok guzel göründü fotoda, ayın bloggerligina aday ol en az 10 hesap açıp hepsinden sana oy vericem :)) satıcı olsam korkarım sana bisey satmam *.*

    Kalp kalp <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim sandıktan pek ümidim yok.. Çünkü 2 seçimde görev aldım chp açık ara önde giderken sonuçlar öyle açıklanmadı.. Yani bilgisayar ortamında neler dönüp sonuçlar neye göre açıklanıyor bilmiyoruz..
      Ürünlere olumlu yaklaşayım desem mağazada sorun çıkıyor evet biliyorum ama valla benim suçum değil :))
      Hatta son ziyaretlerimden birinde Maybelline bb kremin kendine hayrı yok dedim, pure beauty istedim, kendi sattıkları marka olmasına rağmen maybelline de ısrar etti, laf ettim diye dövecekti beni :D
      Fondöten kıvam olarak iyi ama bende çok pudralaşabiliyor :( Kendi bb kremimi yapma projemde kullandım onu da yazacağım :)

      Sil
  2. Ya bir bu markanın fondötenlerinde bir de bourjois'n fondötenlerinde cilt tonuma uygunu yok. :( Sarı sarı kalıyorlar bende çok mutsuzum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pembe ve nötr tonlar için en fazla Loreal'de seçenek var sanırım.. Ben ne renk olduğumu hala çözemedim arkadaş :s Sarı alt tonlu beyaza kaçan, al yanaklı bi hatuna hangi fondöteni önerirsiniz? :D

      Sil
  3. Sorunlu ciltler (Ben :D) fondöten sürmesin diye ellerinden geleni yapıyorlar. Asıl bizim ihtiyacımız var. Bence fondötenler için özel bölümler yapılmalı cilt tonuna göre uzmanların destek olacağı bir yer. yoksa al dene al dene cilt iyice mafoluyor. (hayale gel hayale :D)

    O sorunlar burda da var daha geçen rossmann da fark ettim bir kaç ürün para bandıyla sarılmıştı. Etrafı gayette pisti. İnsanımızda bi ilginç ki orda tester ürünler var koca koca yazmışlar illa gidip büyük boyunu açıp kurcalıcak. Kaç kez öyle denk geldi çemkirdim aa onu alıcam zaten ben ondan açtım diyip arkaya ittirenler var. Kafasını standa sokasım geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada nasıl bilmiyorum ama Rossmann'da ürünler bitiyor yenisi bir türlü gelmiyor tester orijinal ne denk gelirse açıyorlar :s Üstelik her yerinde kamerayla izleniyorsunuz yazıyor ama elinde ruj denedi diye kapıda durdurulan biri olmamıştır herhalde şimdiye kadar :D
      Fondöten konusunda öyle bir hizmeti sanırım sadece Clinique, Mac, Sephora'da alabiliriz ama okuduğum kadarıyla Mac'tekiler bilgili olup doğru fondöten bile önerse yanlış renk vermeyi başarıyormuş :)))
      Fondöten algısı çok saçmalaşmaya başladı eskiden kullandığım fondötenleri elimle uygulardım şak diye oturur, gayet kapatıcı olurdu vs şimdi fondöteni alıyorum renkli nemlendirici kadar kapatıyor, bb deniyorum çoğusunun kendine hayrı yok :s Yok neymiş sağlıklı ışıltı verirmiş hadi ordan!

      Sil
  4. Tester isteme benden buz gibi soğurum senden tüm satış temsilcilerinin ortak görüşleri.Bir çok firma müşteri testerı gönderiyor ama ne yazık ki müşteriye bunu veren satış temsilcisi yok denecek kadar az.Oysaki o minicik tester ürün iyi mi kötü mü büyük boyu alınır mı diye fikir veriyor.Gerçi bu tarz şeyleri de çok istismar ediyoruz.
    Sandıktan umutluyum ben ama dediğin gibi bilgisayar ortamında kimbilir ne dolaplar dönüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adana The Body Shop'a ve Yves Rocher'e her gidişimde gıcıklık olsun diye tester istiyorum, hiçbir zaman olmuyor. En son TBS'de herhangi bir ürünün testerı var mı dedim, tester yokmuş deneme kapları da bitmiş, yanınızda küçük bir kap getirin vereyim dedi ! :s
      Bir konyetnır götürüp göz kremi dilenicez sanıyor herhalde :s

      Sil
    2. Konteynır güzel fikirmiş aslında komple mağazayı tester niyetine alıp çıkarız artık.Satış temsilcilerinin gözünde nasılsa tester dilenen açıkgöz cimrileriz değil mi :)) Ben artık tester istemiyorum alıveriş sırasında kendileri vermezlerse.Zavallı satış temsilcilerinin maaşından kesiliyor her verilen tester sanki.Öyle bir davranıyorlar ki küçücük şeyler için.Muhattab olmamak için gönüllü vazgeçtim testerdan :))

      Sil
  5. Bu fondotenden almak istiyorum, pudrasıyla aynı tonu mu kullanmalıyım?

    YanıtlaSil
  6. Pudrası transparan olduğu için rengi çok fark etmiyor.
    Benim kullandığım en açık renk olan 100 numara beyaz tenliyseniz uygun olur... Watson's' larda testerı oluyor her zaman. Bileğinizde ve yüzde deneyerek almak en iyisi.. çünkü Rimmel'in başka serisindeki en açık renk bile bana koyu geliyor..

    YanıtlaSil
  7. benim pudrada kullandığım transparan değil, rengini deneyip almıştım; warm beige rengi, buğday tenliyim. fondotenle de renk tonları aynı mıdır, merak ettim de. mağazalarda ışıklardan hiçbir şey anlaşılmıyor ki maalesef :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı seriyse çoğunlukla rengi uyar ama en iyisi mağazadan çıkıp, gün ışığında bakmak.
      Bir de fondöteni tüm yüze uygulamayıp küçük bir alanda denerseniz ten rengiyle uyumu daha iyi anlaşılır. Renk farkı olmuyorsa doğru fondötendir kapatıcılığını anlamak için de bilek içindeki damarları ne kadar kapattığına bakabilirsiniz. Yüksek kapatıcılık arıyorsanız Rimmel'in diğer iki serisine de bir bakın derim..

      Sil
  8. Kızlarrrr yeniyim destek olursanız sevinirimmm :) Takibe aldım bu arada canım
    http://siyahgizemlidunya.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. Yazında direkt olarak ilgimi çeken şey güvenlikçi teyze :D Aşırı gıcık alıyorum ondan ben, yüzüne bakmaya cesaret edemiyorum:))) İnsanı yandan yandan dikizliyor o :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mağazada bir sürü insan olsa da beni takip ediyor gibi geliyor :/

      Sil