23 Eylül 2013 Pazartesi

MUA Makeup Academy Alışverişi


Bugün dışarı çıkıp geldiğimde bana bir paket geldiğini söylediler. Bildiğiniz gibi bu alışverişi çok kısa bir süre önce yaptığım için çok şaşırdım, yok yahu ne gelmiştir ki bana derkeeenn kutuyu kaptım ve eve koşturdum :)

Önceki Sleek alışverişim için, Adana'da olmam diye arkadaşımın adresini vermiştim, kargo hala kayıplarda olduğundan bu paketi görünce neredeyse ağlayacaktım! Fırçalar dışında ilk kozmetik alışverişim oldu yurtdışından. 17'sinde siparişi verdim, 20'sinde gönderildiğine dair mail aldım ve 3 gün sonra yani bugün Adana'ya ulaşmıştı. Ve uçakla gelen bu bebişlere kargo ücreti ödememiş olmam da ayrı bir güzellik.. 

Daha önce bahsetmiştim, MUA'dan alışveriş yaptığınızda 30 pound üzeri alışverişte kargo ücreti ödemiyorsunuz.. Dağıtımı ptt yapıyor. Ürün gelmezse tekrar gönderim seçeneği ya da para iadesi yapılabiliyor. Nitekim benim aldığım bir paleti yollamamışlar, herhalde kutuda yer kalmadı :) Şekilden anlaşıldığı üzere hunharca doluydu :)
Bu alışverişi yapmamın en büyük sebebi, yasadışı satıcılar! Instagramda, blog üzerinden, facebooktan vergisiz kaçak satış yapan, ortalık yerde fiyat bile yazamayan(!) mail ile iletişim kuran-ki yasadışı olduğu buradan bile belli (!) fahiş fiyatlarla, faturasız satış yapan uyanıklara karşı kendi çapımda bir savaş içindeyim.. Kaybolma riskini göze alıp olayın kaynağına iniyorum.. Elbette bu benim riskim, şimdiye kadar ki 4 alışverişimin biri kayboldu, onu da tekrar yolladılar, gelsin diye bekliyoruz :)
Riski göze almasaydım da o satıcılardan ve gg'den alışveriş yapmayacağımı da söylemek isterim..
Şu 1 pound'luk allığı 25 liraya satmanın mantığını bana açıklasınlar hemen alayım...

Benim tercihim çoğunlukla indirimdeki ürünlerden ve yeni mat ruj, Smokin paletten yana oldu.. Bu yeni bir palet. Urban Decay Smoked paletin çakmasıymış, aldıktan sonra gördüm bir blogda. Adamlar hakikaten aynı renkleri yapmış bir de siyah göz kalemi eklemişler :) Kalite eşitliğini tabii ki bilemem ama bu palet yeterince iyi görünüyor.. Krem tonları ve gri-taupe tonları bir arada istiyordum benim için çok iyi oldu. Fiyatı 6 pound bunda indirim yoktu.. Seçtiğim diğer palet Undress Me Too stokta tükenmiş :(
Allıkların da tüm renkleri yoktu, tam benlik olan soft renkleri ve hediyelik olan canlı renkleri seçtim :)
Bu shimmer bronzer da indirimliydi yanılmıyorsam. Krem tonlu aydınlatıcı istediğim için aldım, sime kaçmayan güzel bir ışıltısı var, beğendim..
 Bu da güzel paletimizin yakından görünüşü.. Sağ tıklayarak daha büyük görebilirsiniz..

Direk güneş ışığı altında çekim

Bu alışverişle ilgili ya da yurtdışı diğer sitelerle ilgili sorularınızı iletebilirsiniz.. 
Aldıklarımın çoğu "Sale Shop" sekmesindeydi, bir göz atın derim ;)

25 yorum:

  1. Güle güle kullan hepsi çok güzeeel :) Ve dediklerine sonuna kadar katılıyorum sudan ucuz ürünleri ebesinin nikahı kadar fiyat çekiyorlar gördüğüm zaman da etmediğim saymadığım küfür kalmıyor bu tiplere! azıcık edep yahu!!! tamam azıcık kar payı koysunlar eyvallah helal olsun ama %100 kardan fazlası da nedir? neyse ben gene sinirlendim daha fazla uzatmadan gidiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sövüyorum:) Hatta satış yapmayı düşünüyor musun diye mail almıştım, bu işi en insaflı ben yaparım diye düşünmüş sanırım canım arkadaşım. Ama maliyetsiz bile satsan şehiriçi kargo, havale parası derken zaten fiyat yükseliyor. En sağlamı risk almak. Hatta paypal kullanılırsa her sitede geri ödeme alınabiliyor di mi?

      Sil
  2. Harika göründüler gözüme, gözüm gönlüm açıldı :) Kullandığın her gün en mutlu günün olsun ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy bu yorum onlardan daha güzel ki ♥ çok teşekkürler. ..

      Sil
  3. Kozmetik yasağı olan tek ülkeymişiz sanırım. Sen söyleyince biraz baktım da sebebi de haksız rekabetmiş. Neyin haksız rekabeti anlamadım. Kaç kişi yurtdışından alışveriş yapıyor ki. O zaman bakkallar da toplanıp marketleri şikayet etsin. Saçmalık! ! Aldıkların da çok güzel, güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de iranda falan yasak var sanırım. Ama onlar da faşizm geniş kapsamlı olduğundan her türlü alışveriş yasak .s Ama işin daha tuhafı onlar seksi iç çamaşırı falan almaya Türkiye'ye geliyor, bize de onlardan kaçak-replika kozmetik geliyor.. Yani orta doğuda neyin yasağı varsa mutlaka merdivenaltı sektörü de var... Her yazımda söylüyorum, haksız rekabetse ve arz yurt içinden sağlanıyorsa Flormar, Golden rose vs eski fiyatlarına dönsün...

      Sil
  4. Hunharca dolu lafına çok güldüm:) Hepsini güle güle kullan!

    YanıtlaSil
  5. Hoşgeldin daha geçen gün aklımdan geçmiştim yazını gorunce donmus olmana sevindim. bende mua dan alışverilş yapayım dedim ama 30 doları dolduramadıgım için vazgectim. sunu alayım diyorum o var, bunu alayım diyorum bu var :D Sanırım yılbaşına doğru alışveriş yapacağım =))) GG ye katılıyorum 1 dolarlık rujları 25 tlye satıyorlar, ruju alayım gg den dedim oyle gorunce kızdım bıraktım..
    Aldıklarını güle güle kullan.
    öpüldün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GG nin ucundan kıyısından yasal bir yanı var en azından :s
      Ben de siteye bir bakayım diye girdim indirimi görünce direk atladım, belki daha fazla indirim olur :) Bu tip sitelere üye olup bir süre takip ediyorum genelde.
      Bir şeyler kesin bulunuyor-malesef ! Ojeleri de çok güzel görünüyordu mesela :) Ama oje alınacağına 4 pound a palet almak daha mantıklı geliyor tabii..
      Hoş buldum efendim :))

      Sil
    2. Merhaba yorum aklımda kalmış :) MUA facebook sayfasında bir kod gördüm şu anda 15 pound üzeri ücretsiz kargoymuş :) MUA19

      Sil
  6. Bir önceki yazını okumuştum gelir mi ki acaba gelmezse üzülür diyordum ki gelmiş senin adına ben çok sevindim =))) mua nın mat seriden merlot diye bir ruju var yıl oldu unutamadım o ruju eger bigün dellenir sipariş verirsem ben de sebebi o rujdur=) çok güzeller güle güle güzel günlerde kullan... Senden bol bol inceleme yazısı alırız artık di miiiii =))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde aldığım şeyler Türkiye'den olunca herkesin bildiği şeyleri yazmak sıkıcı geliyordu ama bunları paylaşırım artık :)
      Gerçi daha bir sene önce aldığım ELF fırçalar falan bekliyor :)

      En sağlamı paypal ile almak sanırım ama kredi kartı numaram değişti yeniden şifre alıp üye olma olayına üşeniyorum :s

      Sil
  7. Hepsini gule gule guzel gunlerde kullan . Bende mua paletlerden istiyordum ama gg fiyatlarini gorunce sok oluyorum yani paleti gectm 3£ luk urun 35 liranin uzerinde bir diyata satiliyor. Kendi sitesinden 30£ a dunya kadar urun alirim ki o da yaklasik 90 liraya denk geliyor burden o paraya anca 2-3 urun alabilirz bir de ustune kargo parasi oderz yani :s

    YanıtlaSil
  8. Güle güle kullanın hunharca dolu kargonuzu :))

    YanıtlaSil
  9. Güle güle kullan kuzum hepsini. Çok güzel şeyler seçmişsin. mua'nın bir kaç ürününü kullandım ve oldukça memnunum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz mıncıklayamadım sadece fondöteni denedim ama ben de beğenicem gibi duruyor :))

      Sil
  10. çook harika hepsi.hele palet.gule gule kullan tatlim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Palet yeni ürün ben de çok beğenerek aldım <3

      Sil
  11. güle güle kullan canım hepsi harika gözüküyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşkür bebeğim <3 Kursta başarılar sana da..

      Sil
  12. Bende 1 ekimde aalışveriş yaptım, mesaj attım acaba kozmetik yazmasanız olur mu diye ama maalesef dediler :( Bekliyorum, bekleyeceğim bakalımmm umarım çabuk gelir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O çok sorun olmuyor canım. Genellikle sample falan yazıyorlar. Ama üstünde ne yazdığına çok bakılmıyor gibi geliyor bana çünkü her şekilde paketin bana ulaştığı oldu.. Sadece bir kere sleek kargom kayboldu, yenisini yolladı site..

      Sil