26 Eylül 2013 Perşembe

Sleekmakeup.com Sleek Alışverişi



 Kozmetiğe hiç bu kadar doymamıştım sanırım.. Öyle ki dün bu beybilerin ulaştığını haber aldığımda çok sevindim ama eve geldiklerinde pek yüzlerine bakamadım..
Trafiğe her çıkışımda seri katile bağlayıp geliyorum! Arabanın içinde küçük bir kız çocuğu gibi görünüyorum sanırım! Bilimum sıkıştırma, kornaya basma, saçma sapan hareket etme hakkını kendinde görüyor erkekler. Kadın şoförlerin birçoğu da evlere şenlik-laf aramızda düz yolda gidemiyorlar!
Özetle bu bebekleri arkadaşımdan almak için çetin yollar aştım...

Bildiğiniz gibi Sleek alışverişim bir miktar hadiseli oldu. Bir aydır kendilerine siteleri ve twitter üzerinden ulaşmaya çalışıyordum ama bir yanıt alamıyordum. Sonra sipariş mailinde, sorun olması halinde kullanılabilecek bir mail adresleri olduğunu gördüm. Ve mail atıp, paketimin kaybolduğunu, mesajlarıma yanıt alamadığımı söyledim. Binbir özür dileyip, adresimi teyit edip, yenisini yollayacaklarını ya da para iadesi yapılabileceğini söylediler. Yüksek ihtimalle sorun bizim gümrükte ya da ptt'de olsa da adamların şu tavrı, bizim ülkemizde hiçbir zaman görülemeyecek bir nezaket.. 
Nitekim 19 Eylül'de yeniden yollamışlar ve dün paket elimizdeydi.. Royal air mail ile takipsiz olarak gönderiliyor. MUA ile aynı sistemle çalışıyorlar yani..

Benim için bu alışverişin ilk hayal kırıklığı paletlerin ve allığın boyutu oldu.. Fotoğraflardan Nars allıklar gibi kocaman kocaman görünen allık aslında o kadar da büyük değilmiş. Büyük değil dediğim 8 gram :p
Allıktan çok paletlerin gözümün doyurmasını bekliyordum ama sayıca çok olarak hallettik o konuyu da :))

Bilmem kaç ay önce Emine'nin videosunda bu Ultra Matte V2 Palatte'i görmüştüm. Sleek'in kendi sitesinden almış ve sorunsuz gelmiş. O zamandan beri aklımdaydı. Meet Matt(e) Nude mü alsam, bu mu, yoksa başka bir Sleek paleti mi derken; site genelinde %20 indirim olan bir güne denk geldim. Kargo eklenip, indirim düşünce tüm bunları 41 dolara almış oldum. Cloud10beauty'de de paketler kaybolabildiğine göre, bu yoğun cloud10 reklamı neden yapılıyor bilemiyorum.. Sigma fırça alacaksanız, e onun da kendi sitesinden gelebiliyor. Tabii ki süreleri bilemiyorum ama sorun olmadığı sürece, yani paketin size ulaşası varsa, gördüğünüz gibi bana da 6 günde geldi ve dolar üzerinden çok daha az bir tutar ödedim..

İkinci sorun ise gördüğünüz gibi farın biri kırılmış. Aslında paketleme sağlamdı ama sanırım içine koydukları saçma aplikatör, paletin içine kaymış. ELF bile bu aplikatörleri yapıştırarak palete sabitliyor!
Hatta MUA'da kalemi silikonla tutturmuşlar palete.. Bunlar güzel detaylar :)


Yine görebildiğimiz gibi hiç kullanılmadan tozutmalar vardı, koruma plastiklerinde ve aplikatörün yuvasında uçuşan far tozları var. Sanırım farlar yumuşak olduğu için tozutuyor. Deneyip göreceğiz :)
"Sleek I Divine Au Naturel Nude Palette" şiir gibi ismi var değil mi? En popüler paletlerinden biri ama bence yine de hakkettiği değeri göremiyor :) Açık renkler çoğunlukta olduğu ve ışıltılı olmadığı için seçtim bu paleti. Işıltı kategorisinden ise artık bir klasik olan Storm paleti seçtim.. Artık bilimum mat, sedefli, ışıltılı, bilmem neli fara sahip olduğuma göre biri bana kozmetik yasağı getirsin artık!


Fotoğrafları yükleyecek zamanım olmadığı için flaşlı çekimleri ekliyorum, ışıltılar da çok net belli oluyor böylece. Flaşsız makro çekimlerde elimin titrediğini çaktırmazsanız, daha sonra fotoğraf ekleyebilirim :)


Markanın allıkları, kontur setleri çok popüler olsa da ben bir türlü allık rengi seçemedim.. Ya fazla ışıltılı ya da saçma renklermiş gibi geldi. Bu Pixie Pink vatandaşın görsellerinde çok soft uygulamalar vardı. Buradan bakınca çok canlı duruyor, bakalım nasıl olacak.. 
Allık ve paletlerin materyali, bildiğiniz gibi çok kir tutuyor buna mukabil, biraz da zor açılıyorlar.. Sinir oldum!

Ve son olarak Essence siyah gel eyeliner'ım delincesine bozulduğu için eyeliner aldım. Tamam ömrü 6 ay olabilir de daha o kadar olmadan ve kapağı 3-5 kere açılıp kullanılmış eyeliner bu kadar da kokmaz ki arkadaş.. Koruyucu madde içermiyormuş, mağaza aracılığıyla gönderin falan dediler ama gözümüze sürdüğümüz arkadaş koruyucu içermiyorsa inceleyip ne yapacaksınız? Sorunu biliyorsunuz zaten.. 

Bu alışverişten çıkan dersler;
1. Gerekirse çirkefe bağla, hakkını ara! Söz konusu bizim ülkemiz değilse, çoğunlukla çözüm üretecek birini bulabiliyorsunuz..

2. Ptt'ye de sağlam bir mail atmış olabilirim. Valla bunu hepimiz adına yaptım.. Bana içeride bakarsınız di mi?

3. Her şeyin alternatifi vardır. Daha ucuzu varken, popüler ablalar reklamını yapıyor diye kanmayın. O kişileri 40 kişinin takip ettiği günleri de biliyoruz!! Blogu, çekiliş manyağı yaparak, her şeyi çok bilen kişi olmuyorsunuz ne yazık ki...

4. Paypal kullanarak yurtdışı alışverişlerinizi sağlama alabilirsiniz. Markaların kendi sitelerini, cherryculture'ı, Amazon'u, ebay'de satışı fazla olan, puanı ve yorumları iyi olan satıcıları tavsiye ederim alışverişleriniz için.. 

5. Sleek, paketinizi "gift" olarak işaretliyor, fatura tutarını sıfır dolar gösterip hediye şeklinde gönderiyor yani.. 

37 yorum:

  1. Yaşamış olduğun tüm olumsuzluklara rağmen güzel bir alışveriş olmuş.hepsini güzel günlerde kullanman dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geceleri pek uyuyamayıp sitelerde dolaşmanın hazin sonu oldu bu alışverişler :)

      Sil
  2. Resmen canım alışveriş çekti sayende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son 3 günde, çok kişinin kanına girdiğimi itiraf ederim efendim :)

      Sil
  3. Çok güzel paletler güle güle kullan canım :) Tekrar yazmana da sevindim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Bir gün buluşalım toplanamadık tekrar..

      Sil
  4. :) güle gülee kullan canımm merak etme içeri düşersen sık sık ziyaretine gelirim benn :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçeride senden allık bekliycem :)) ayrıca bkz üst yorum..

      Sil
  5. Çok harika görünüyorlar, nasıl rengarenk ve şeker gibiler :) Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Suluboya gibilerdi parmaklayasım geliyor :)))

      Sil
    2. Ben olsam hem sabah uyandıktan sonra hem de gece yatmadan parmaklarım :)

      Sil
  6. hepsi çok güzel cıvıl cıvıl renkler :) güle güle kullan :)
    bu arada blogumda bi çekiliş var senide beklerim canım gelirsen çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
  7. ben küçük olduğum için ailem internetten alışverişe izin vermiyo ebayda falan çok güzel şeyler görüyorum ucuzda ama alamıyorum malesef :)

    YanıtlaSil
  8. Aslında bir miktar haklılar :) Örneğin bu toz ürünlerin içindeki talc cildimiz için çok zararlı.. Ne kadar geç kullanırsan ve ihtiyaç oranında kullanırsan o kadar iyi.. Cildinde sorun yoksa fondöten sürme örneğin..

    YanıtlaSil
  9. özellikle ışıltılı olan paleti insan kullanmaya kıyamaz yahuu
    canın sıkıldıkça bak :)
    ben pek far kullanmam ama son zamanlarda o kadar güzel ürünler çıktı ki
    yavaştan açık renk olanlardan sürüyorum arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da bir maskara yetiyordu ama göz makyajının ifadeyi ne kadar değiştirebildiğini görünce insan vazgeçemiyor :)
      Stres atmak için çok güzel oyuncaklar bunlar :))

      Sil
  10. Ohhh ne güzel hepsi :) Güle güle kullan :) Bu arada Adanalı bir bloggerla tanışmış olmanın haklı sevincini yaşıyorum şu an, ben de Adanalıyım da :) Bana da beklerim canım arkadaşım, Kocaman Sevgilerimle :) Beyaz Sır
    http://whiteglaze.blogspot.com
    <a href="http://whiteglaze.blogspot

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel denk gelmiş çünkü ben pek bilmiyorum Adanalı bloggerları :) Yakın zamanda buluşma ayarlamayı düşünüyoruz, kalabalıklaştığımıza sevindim :))

      Sil
    2. İnşallah ben de gelmek isterim :) Haberleşiriz zaten :)

      Sil
  11. sleek natural paleti nasıl sevdiniz mi? renk verme, tozutma durumu falan nasıl?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fazla tozutmuyor, zaten tozutma fırçaya ve ne kadar ürün aldığınıza da bağlı.
      Açık renkler mat ve diğerlerine göre biraz sert yapılı olduğu için çok renk vermiyor...

      Sil
  12. merhaba,
    bende alışveriş yapmaya çalıştım ancak sürekli hata veriyor siz özel birşey yaptınızmı? Türkiye adresli kredi kartlrını kabul etmiyor olabilirmi:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sorun olmadı ama başka birinden de böyle bir mesaj aldım. Daha önce yurtdışı alışverişi yaptınız mı? Belki kredi kartı, farklı kurları kabul etmiyor olabilir..

      Sil
  13. benim paketim de gelmedi nereden itiraz edeceğim lütfen yardımcı ol:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. customerservices@sleekmakeup.com bu adrese mail atabilirsiniz.
      Ne zaman almıştınız? Takipli kargoya geçtiler artık. Hesabınızdan takip numarası görebiliyor musunuz?

      Sil
  14. Canim sleekin kendi sitesindenmi aldin bende almayi dusunuorumda bana bi cvp yazarsan sevinirim cnm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım kendi sitesinden. Hatta şu anda takipli kargoya başladılar :)

      Sil
  15. Ben bu yazını kaçırmışım sanırım.. Güle güle kullan cicilerini 3. maddeye bayıldım sonuna kadar destekliyorum ;) Bende sipariş vermeyi düşünüyorum sleek ten. o kadar çeşit arasından nasıl seçerim bilemiyorum tabii ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyatları azcık artmış kuzum. Ama artık takipli kargo var.
      Storm paleti tavsiye ederim.
      Eyeliner'a bayılıyorum!
      Allığı hala denemediğimi utanarak fark ettim :D

      Sil
  16. Bende sleek ten bşyler aldm 16.gün hala gelmeynce paramı iade edin gelmedi diye msj attm , ertesi gün geldi ennihayetnde,
    17.gün üstelik merkezde otryrz neyse bi baktm ekstreye iade edilmş param :)) ee noldu şimdi :)) buarada takip numarası dğlde sipars numarsı verdiler , barkod no olmadanda takip edemiosun şans işi, iki gün önce yne bi far paleti siparş ettm hadi hayrlısı, yalnz sleekte olmayan bi paleti cloud10beauty den aldm euro cnsi kazık resmen 18. Gün hala ses yok kaç tane mail attm klasik cvplar uffff gelmz heralde artık :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben cloud10beauty den hiç almadım ama ilgilenmediklerini biliyorum :/
      Sleek e tekrar yollanmasını ya da para iadesi istemiştim artık kesin kayıptı çünkü.
      Takipli kargoya geçti diye biliyorum ama hiç alışveriş yapmadım tekrar...

      Sil
  17. Ben aliexpress üzerşnden bikaç parça şey aldım kendime,makyaj fırcası vb.genelde memnun kaldım.sleek kendi internet sitesinden nasıl alısverıs yapıcam çok kafam karıstı.okadar fazla ingilizcem yok :(

    YanıtlaSil
  18. Merhaba kızlar...Ben İstanbulda yaşıyorum fakat KIBRISta SLEEK MAKE-UPın distribitörlüğü var ve eğer ürün almak istiyorsanız onlarla bağlantıya geçin onlar gönderiyor... instagram hesapları : @niyaziziyacosmetic internet siteleri www.niyaziziya.net facebook adreslerı ise NİYAZİ ZİYA COSMETİC & PERFUMERY sleek makeup butun urun yelpazesi ellerinde mevcut onlara ulaşın..

    YanıtlaSil
  19. Merhaba Türkiye'yi göremedim siz nasıl verdiniz siparişi

    YanıtlaSil