22 Mayıs 2014 Perşembe

Aliexpress Alışverişi ve Detayları


 Selamlar..
Bir süre önce yaptığım aliexpress alışverişini ancak yazabildim. Hem aliexpress ile ilgili bilgi vermek hem aldıklarımdan bahsetmek istedim.
Ebay gibi paypal kullanmanız gerekmiyor, direk kredi kartı ile alışveriş yapabiliyorsunuz.

Müşteri koruması var, eğer ürününüz belirtilen süre içerisinde gelmezse "open dispute" a tıklıyorsunuz ve satıcı sizinle uzlaşamazsa, para iadesi yapılıyor. Benim bir siparişim bu şekilde oldu.
Satıcının dükkanında hiçbir ürün görünmediği için telaşlanıp, bu seçeneği kullandım. Hemen para iadesi yapıp, özür diledi ürünlerin yolda olduğunu söylediler. Aslında benim hatam oldu biraz.. Daha sonra dükkana yine ürün eklendi, yani sahte satıcılardan değilmiş ve ürünlerim de geldi. (Sepetimde bekleyen farklı satıcılardan takılar var, ve bunların da çoğu zaman zaman yok oluyor, satıcılar ödemeyi alıp kayıplar karışıyor ya da yeni ürün yüklerken falan dükkanda ürün görünmüyor anlamadım.. bu yüzden satıcıya yapılan yorumlara bakın, yorumun olumlu olması önemli değil ne kadar uzun süredir yorum geliyor, ne kadar süredir aktif satıcı buna bakın)

Ürününüz size ulaştıysa, siteye girip ödemeyi onaylıyorsunuz..

 Alışverişimizin konusu, sevgilime ve bana telefon kılıfı almaktı. Bir şeffaf korumaya 15-20 lira isteyen telefonculara para kazandırmak istemiyorum ve darbeye dayanıklı kılıf almak istiyordum.

Silikon kılıflarımızı çok sevdim, gayet sade ve kullanışlı. Mor olan Samsung note 2 kılıfı, 1.45 dolar. Samsung galaxy s3 kılıfı ise 1.40 dolar, direk satış linklerini ekledim ürün isimlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz..

Pembe data/şarj kablosu, benimkinden farklı olarak 1 amper, uzun sürede şarj ediyor. Kablosu geniş olduğu için kırılmaz ama başka sorun çıkarır mı bilemiyorum şimdilik. Çoğu telefon için uygun ve 2.15 dolar fiyatı var.

Pembe telefon sehpası çok tatlıydı :) Ama kılıf olmadan telefon kayıyor, pek kullanışlı değil, şimdilik pek kullanmadım. 1.01 dolardı.

Numaralı güneş gözlüğü camı taktırmayı düşünerek aldığım pembiş gözlük şirin bir hatıra olarak kalacak :) Zira yüzüme hiç yakışmadı.. 1.39 dolar.
Bu noktada söylemek isterim ki ürünlerin hiçbirinde kalite sorunu, kırık çıkık yok. Çin malı ürünlerin o korkunç plastik kokusu da yok, yani adamlar isteyince kaliteli ürün de üretiyor :)

 

Uyumumuzu yerim :))
Soldaki su yeşil bebiş benim note 2 telefonum için. Sert bir silikon gibi, oldukça sağlam. Açınca stand gibi oluyor, video izleyebilirsiniz. Fakat ön kapağı kapatınca, dokunmatik özelliği çok azalıyor bu yüzden telefonun zarar görebileceği zamanlar dışında kullanmıyorum. En fazla parayı buna verdim ama sevmedim, ön kapak olmaksızın bir darbe emici kılıf bulsam daha güzel olacak.. 5.65 dolar
Bıyıklı galaxy s3 sert kapaklardan ve fiyatı 3.56 dolar. Bu ikiliyi aldığım satıcının ürünleri biraz pahalıydı..
Ürünlerin ikisi de benzer biçimde paketlenmiş, düşük tutarlı ve electronics yazılmıştı. Biri gift olarak işaretlenmiş ama zaten gümrük kimsenin umrunda değil sanırım. Gelmeyen ürünlerin gümrüğe takıldığı için değil, kaybolduğu için gelmediğini düşünüyorum. Bunlarda gümrüğe takılma durumu yok ama genel olarak söyleyeyim dedim :)

Her iki alışverişi de 4 Nisan'da sipariş ettim. Biri 7'sinde gönderilmiş, diğerini bilmiyorum ama zarfta 10 Nisan yazıyor. 28 Nisan'da da ikisi birden geldi. PTT tarafından teslim ediliyor, tüm diğer takipsiz kargolar gibi.

Siteyle ilgili biraz daha bilgi vereyim, Alibaba sitesinin uzantısı, toplu ve tekil satışlar var. Arama yaparken free shipping ve 1 Piece Only filtrelerini kullanırsanız, rahatça ürün seçebilirsiniz.
Bazı dükkanlarda en az 8 ya da 15 dolar alışveriş yapma sınırı oluyor, yoksa göndermiyorlar..

İşte böyle.. Üye olup kurcalarsanız, indirim zamanlarını gözetip, çok uygun fiyata değişik ürünler alabilirsiniz. Kına hediyeliği gibi şeyleri de toplu olarak alabilirsiniz ama sorun çıkar mı bilmiyorum...

Huzur dilerim *_*
Sevgiler

10 yorum:

  1. Ben de ebay'den alısveriş yapmayı seviyorum. Oldukca guzel urunleri cok uygun fiyata bulabiliyorum:)

    YanıtlaSil
  2. merhaba aliexpresten bende çok sık alışveriş yaparım hem güvenilir hem de ürünler kaliteli çıkıyor ama ben hiç 8-15 dolar sınırına denk gelmedim hatta en son siparişimi verdim 5ayrı dükkandan 1 er ürün olarak hatta biri 0,89 dolar o bile geliyor şuan yolda ama dediğiniz şekilde de vardır bana denk gelmedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hep takı dükkanlarına bakıyorum 0,10 dolara bile ürün olduğu için hep onlara denk geliyorum sanırım :)

      Sil
  3. Canim gule gule kullan 3 aliexpress siparisimin 2 si gelmedi. 70 gun kadar bekledim iptal ettim. Ustelik tutarlari cok düşüktü ve kargo takip yoktu. (Gelen urunum kargo takipliydi) yıllarca cok sayida kozmetik aldim kargolarin biri gelir biri giderdi kozmetik olmadigi halde gelmiyor simdi. Bu duruma canim cok sikkin yasaklar nerden cikti. Sephoraya dünya para oduyorum bir cok urunde turkiyeye gelmiyor ustelik. Taç ve tirnak susleme malzemelerim gelmeyince aliexpressten veremez oldum kargo takipli versem mi onda sorun olmaz herhalde dimi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı dükkanlardan ayrıca takip numarası satın alabiliyorsun canım ama o kadar bekleme, anlattığım gibi "open dispute"a tıkla, gelirse gelir gelmezse paranı hemen iade ediyorlar :) Başka dükkandan farklı bir şeyler alırsın, böylece boşuna beklememiş olursun.
      Tırnak ürünleri için born pretty gibi başka sitelerde var ama her ürün için benim gördüğüm en ucuz site aliexpress.
      Evde sürekli biri bulunuyor mu? Ben erkek arkadaşımın iş yerine gönderttim. Ptt gelip bulamayınca kağıt falan bırakmadan gidiyor sanırım :/

      Sil
  4. ne kada ruygun fiyatlı urunler varmış. yeni bir site keşfettim sayenizde. bloğunuzu gfc ve bloglovinden takipledim. ben de bloğuma beklerim ve beğenirseniz gfc den ozellikle takipleyebilirseniz cok mutlu olurum. simdiden teşekkürler.

    fashionsbit blog || facebook || instagram || bloglovin || lookbook

    YanıtlaSil
  5. benim sipariş verdiğim ürünlerde açık anlaşmazlık yazıyor ne yapabilirim

    YanıtlaSil
  6. benim sipariş verdiğim ürünlerde açık anlaşmazlık yazıyor ne yapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ürünler gelmezse oraya tıklanıyor ve para iadesi oluyor.

      Sil
    2. Ürünler gelmezse oraya tıklanıyor ve para iadesi oluyor.

      Sil