17 Aralık 2014 Çarşamba

Avon Katalog 14 Alışverişim



 Merhaba :) Olayların insanı olarak, yine karşınızdayım. İki hafta önce Avon'un son kataloğundan sipariş verdim. Temsilci olduğum için, parfüm numuneleri almak istiyordum uzun süredir, ama alışveriş limitini 95 liraya çıkardılar. Yoksa kargo ücreti ödüyorsunuz.
Bu katalogda, hem alınası şeyler vardı hem de supershock kalemi görünce atladım artık. Geçen katalogdan beridir, supershock kalemin siyah rengi stokta. Stokların bu şekilde yenilendiğini görünce, son kullanma tarihi geçmiş ürün satabileceklerini hiç düşünmemiştim ama bakın ne oldu?...



Öncelikle yeni çıkan Little Pink Dress ve Outspoken parfümleri aldım. Little Black Dress'i çok sevdiğim için bunu da merak ettim, tatlı-çiçeksi hafif bir koku. 50 ml boyutu, bu katalogda örnek ürün olarak yer alıyordu, yani satışı gelecek ay başlayacak. Eğer temsilci iseniz örnek ürünlerden bir tane alabiliyorsunuz, o ay içinde tanıtıp, sipariş almak için kullanıyorsunuz ama tabii ki ticari anlamda bu işi yapmıyorum. 25,10 lira fiyatı vardı.
Outspoken parfümü ise, toplantıda denemiştim, çok beğendim. Set fiyatı 29.95'ti.


Çok miktarda şişirilen SuperShock kalemi denemek için aldım. Akmaz denilen her kalem gibi, bu da aktı.. Diğer birçok kalemden daha kalıcı ama.
Söylediği her cümle, kat-i kabul gören blogger'ın meşhur maskarasını da attım sepete.
Extend Extreme maskara korkunç kokuyor! İçinde hiçbir işe yaramayan fiberler var. Normalde, kirpiklere tutunarak uzatması gerekiyor, ama ne hacim verdi ne uzattı. Özellikle koklamasanız bile, buram buram iğrenç bir koku geliyor. Instagram mesajlarına bakma zahmeti duymadıkları için, internet sitesinden ulaşıp ürünün bozuk olduğunu söyledim. Onlar da bana ürünün 2.5 yıl önce üretildiğini, henüz son kullanma tarihinin geçmediğini, sanki dünyanın en normal olayıymış gibi anlatmışlar.. Açmış ve kullanmış olsanız dahi iade edebiliyorsunuz ama bununla ilgili hiçbir şey söylenmemiş ve sorunun çözümüne odaklanmaktansa, üründe sorun olmadığını iddia ediyorlar! Ve benim bu ürünü geri iade etmem için ya bir alışveriş daha yapmam gerekiyor ya da kendi imkanlarımla kargolamam gerekiyor ki zaten ürünün fiyatı kargo fiyatından daha ucuz!
Bu arada 36 ay dayanabilen ürünlere son kullanma tarihi yazmak, zorunlu değilmiş. (daha az mı çok mu hatırlamıyorum) Sırf bu sebeple, ömrünün 36 ay olarak gösterilmediğini nereden biliyoruz!?


 Fotoğrafta olmayan bir de banyo köpüğü aldım, 500 ml süt ve bal kokulu olan 4.10 fiyatı, sanırım seri sonu ürünleri arasındaydı. El sabunu olarak kullanıyorum, kokusu çok güzel ve çok yoğun ama sls içerdiği için banyoda kullanmıyorum.

Son olarak yıkama pedi aldım. Fiyatı 3.95 idi. Fırça yıkamak için aldım, yüzümde de denedim. Vantuzu biraz sorunlu olduğu için yapıştırmak zor. Benzerleri Çin sitelerinde mevcut.

Beşli parfüm numuneleri 1.60, gaza gelip erkek parfümü de almışım :/
Rujlar 0.55-070 Luxe Couture Creme, Pink Satin rengini çok beğendim..

*Blog ve youtube reklam gelirleri dışında ve hediyeler dışında, açık açık firmalardan para alan sevgili blogger'lar lütfen şişirmeyin şu ürünleri! Her ürün herkese uymaz evet ama benim uzun kirpiğimi bile uzatmayan maskara, senin kısa kirpiğini nasıl uzatıyor ablacım? :)
Koleksiyonumu küçültüyorum, high-end'in de dibine vuruyorum derken, insanları kalitesiz ürüne yönlendirmek komik kaçıyor artık... Bir yandan, kendinizi korumaya alırken, öte yandan başka insanları emperyalizmin kucağına bırakıyorsunuz, peki, oldu o zaman..



8 yorum:

  1. Supershock kalemi ben de cok seviyordum ama artik cruelty free urunlere yonlendigimden Avon`a tovbeliyim. :D Butun urunlere skt koymak zorunlu olmali yahu yoksa igrenclesmis urunleri fena halde kakaliyorlar Turkiye`de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık zorunlu diye biliyordum ama hala tarihsiz ürünler görüyorum, bundanmış..

      Sil
  2. Avon'un supershock göz kalemi ve birkaç ruju dışında ürünlerinden kesinlikle memnun olmadığımı hep yazıyorum. En son çıkan, öve öve göklere çıkarılan mucize (!) rimelin ne fiyasko olduğunu da yazdım, yetmedi resimledim. Bu Ekstreme maskara ise gözlerimi resmen biber sürmüş gibi yaktı. Ancak Avon bağzı ablalara koli koli bedava ürün gönderdiği ve onlar da tamamen duygusal nedenlerle bu ürünleri takipçilerine (çünkü kendileri bu markayı kesinlikle kullanmaz) dağıttığı için bu ahbap-çavuş ilişkisi sürüp duracak. Son kullanma tarihlerine bakmak hiç aklıma gelmemişti, şimdi birde bunu kontrol etmek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altındaki kodla baktım, avon da o kodun son kullanma tarihini doğruladı 5-6 ay kalmış geçmesine ama tarihi geçmemiş diye bozulmadı nasıl garanti ediyorlar anlamıyorum :/ Sirkülasyonu bu kadar yoğun olan bir markada eski ürün satılacağını bile düşünmemiştim :/
      Ben de parfüm ve göz kalemi alıyordum genelde, bakım ürünlerinin çoğu parabenli, olmasa da kullanmam zaten..
      Ya sinir oluyorum, hatun cilt bakım rutinim diye en pahalı ürünleri koyuyor, arkasına avon yüz kremlerini tanıtıyor! Eğer onlar o kremi, bir kere bile yüzlerine sürüyorsa ben de hiçbir şey bilmiyorum..

      Sil
  3. her dedigi kabul goren blogger yorumuna oldum yani, super schok kalem bende akti, insan vucudunun sicakliginin 36-37 derece oldugunu unuttular zaar, zira kendi sanirim hipotermi 33 derece ile ortada dolasiyor, goz ici sicak ve islaktir, feristahi gelse akar kardesim, hala anlamayan varsa. Her urunu abartip once cok guzel diyip herke se aldirip, sonra aslinda o kadar da iyi degil, rengi vs. bana uymadi diyen mantigi anlamiyorum, akli nerede bu insanlarin,. en basindalma. AVon konusunda cok uzun suredir temsilciyim, sansliydim herhalde hic bozuk urunle karsilasmadim ama evet baska bir konu icin birkac kez aradim, musteri hizmetleri ve danisma sıkıntıli, sikayetleri dikkate almiyorlar, birde reklam icin avonu kullanan bloggerler ben temsilciyim deyince bir kucumseme ile bakiyor anlamiyorum, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gel eyeliner bile denedim akıyor! Göz içini rahat bırakamalıyız belki de artık :)
      Ben kendi istediklerimi almak için temsilciyim ama pekala iş olarak da görebiliriz ya da ihtiyacımız olabilir. Maddiyat üzerinden kişilik değerlendirmesini bir geçebilsek... Pahalı ürünler kullanıyorsan, kafadan popüler oluyorsun!
      Tek bir kişiden okumamak gerek diycem ama olumsuz yorum o kadar az ki kimden okuyacaksın? Hatta ikinci el satışı yapan, satana kadar göklere çıkarıp ürünü sattıktan sonra olumsuz yorumlarını blogunda yazanlar bile var ama yüzüne bir şey diyemiyoruz işte..

      Sil
  4. Malesef kutu kutu her aya giden ürünlerden olmamak adına böyle şeyler yaptıklarını düşünüyorum. sonra bir bakarsın ya onu hediye ederler ya satarlar. Neyse Supershock kalemden kendi adıma memnunum. Maskarayı ise hiç kullanmadım ama dediğin gibi uzun kirpikte işe yaramayan maskara bahsettiğin kişide nasıl işlevleşiyor bunun videosunu isteriz :D:D Avonun parfümlerini, spreylerini seviyorum. Diğer makyaj eşyalarını pek almıyorum yıllardır. Eskiden 2 ay boyunca sorun olursa vs iade edebilirdi kardeşim, şimdi 15 gün içinde iade ettiysen ettin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her indirimde 3-5 parça bir şey alsan, 1 yıl içinde evde adım atacak yer kalmıyor. Ne yapıyorlar acaba o kadar ürünü? Bence bu artık ego meselesi.. Ona geldi, bana da gelsin meselesi :/ Doğru düzgün olan her insanı nefret ettirdiler bu işlerden..

      Sil