4 Aralık 2012 Salı

Tüm Zamanların Nefret Edilenleri

1-Watsons Green Tea Antioxidant Pore Minimising Gel - Gözenek küçülteceğine dair en ufak bir umudum olmayan jel yapılı bir ürün. Makyaj bazı olarak kullanmaya çalışıyorum ama ilk sürüldüğünde çok yapış yapış bir hal alıyor, cildin yumuşaması için bir süre beklemek gerekiyor.
2-Flormar Supershine serisinin 513 numaralı ruju, tarçınımsı ağır tuhaf bir kokusu var, sürünce çok yoğun renk veriyor, açık mercan rengi, altına nemlendirici sürüp rengini hafifleterek ancak kullanabiliyorum.. 
Pastel 21 numaralı ruju ise sanırım limangodan almıştım, yapısından da kokusundan da nefret ediyorum! Klasik anne ruju yapısında ve kokusunda, sanırım artık üretilmediği için online satılıyordu.. Flormar gibi bu da yoğun renk veriyor, eski rujların mantığı yani..
3-Essence Get Big Lashes, Multi Action maskaralar. Multi action maskaranın fırçası daha küçük, kirpiklerin simsiyah olacağını iddia ediyor fakat sürüm olarak ikisi de aynı zorlukta, sonuçları yaklaşık aynı. Dolgunluk vermiyor, evet uzatıyor ama bu kadar uğraştan sonra yeterli bir sonuç verdiğini düşünmüyorum. Teknik olarak büyük fırçanın tek katla kolayca uzatması gerekir... Ayrıca en çok nefret etmeme neden olansa kokuları, I Love Extreme maskaram da var ama böyle bir koku yok onda..
4-Isabelle Dupont beyaz ve siyah kalemler, aldığımda da bahsetmiştim, sert ve bir kerede renk vermeyen kalemler.. Hatta birden fazla uygulamada da beyaz kalem renk vermiyor. Bu markaya dair alışverişim genel olarak gereksizdi zaten..
5-Max Factor Creme Puff - İki farklı siteden iki rengini aldım, biri transparan olduğunu iddia ediyor, diğeri Light N' Gay rengi ama transparan olan daha koyu bir renk.. Ben pudra fondöten niyetiyle almıştım, zira bu şekilde kullandığından bahsetmiş herkes fakat ben fırçayla uyguluyorum ve öyle bir kapatıcılığını göremiyorum... Süngerle uygulamak için ise çok ağır bir pudra olduğunu düşünüyorum. Çok kötü bir kremsi kokusu var ayrıca, benim burnum fazla hassas ama normal bir insanın da tahammül edebileceğini pek düşünmüyorum.. Pudra-fondötenden beklentim yumuşak sürümlü kremsi bir ürün olması ama bu bildiğimiz pudra sertliğinde. Ayrıca refill bir ürün, ülkemizde sanırım satılmıyor refilleri ama Max Factor daha kullanırken bile yazıları silinecek ambalaja sahipken, refill ürün piyasaya sürmek büyük cesaret :)
6-Golden Rose Silky Touch serisinden 109 far kartelasında çok daha koyu duran ama göz kapağımda hiçbir renk vermeyen, sadece ışıltısını veren bir ürün. Üstelik bunu da aldığım online site kampanyalı diye iki tane yollamıştı, yolladın bari başka renk yolla bu nasıl mantık :s Zemin renk olarak ya da tek başına kalemle uygulayıp bitirmeye çalışıyorum ama yapısına da bayıldığımı söyleyemem.. Ten için hafif bir aydınlatıcı olarak kullanılabilir belki. 
7-Rimmel Match Perfection 4 no allığı, hani şu bir tarafı bronzer gibi olan 3 bölmeli allıktı aslında fakat nefret ettim! Rengine bakmak için parmağımla dokundum renk vermedi, fırçayla sürmeye çalıştığımda da pek memnun kalmadım, bronzer olarak kullanılacak bir renk çıkmadı ortaya, kolay bir uygulama vs de sağlamadığı için bronz renkleri ve allık olabilecek rengi ayırıp presledim yine olmadı, hepsini birbirine kattım :D Hala rengini çok az veriyor.. Bir ben sevmedim herhalde..
8-Rimmel Stay Matte fondöten, Lasting Finish istiyordum watsons çalışanı da onu önerdi, yapısı cildinize uygun vs derken renk kalmadığı için stay matte i verdi. Cilt rengim açık, kızarıklıklarım var ve cildim karma ve normal olarak fondötenden kapatıcılık bekliyorum fakat bu ürün renkli nemlendiriciden bile az renk veriyor, ince yapılı olduğu için bir kaç kat uyguluyorum yine de istediğim görüntüyü elde edemiyorum. Ayrıca mat bir durum da yok! Cildimde yağlı olmayan ama kendi ışıltısı diyebileceğimiz ışıkta parlayan görüntüyü alamıyor malesef..
9-Max Factor Flawless Perfection 220 Classic Rose allık, 455 Sparkling Sirius far, ikisi de hediye gelmişti, flormarın alabildiğine sert allık fırçasını kullandığım zamanlarda ürünü alabildiğim bir allıktı fakat ecotools ve elf gibi fırçalarla kullanamadım.. Fırça yumuşak geliyor, allık sert, rengini değil sadece küçük simlerini alıyor fırçaya :s Presledim farı kullanabiliyorum ama allığı yine kullanamadım kırdım çıkardım içinden :s Far ıslak kullanımda metalik bir görüntü veriyor o şekilde bitirmeye çalışıyorum..
MF'ün kesinlikle fiyatına değen bir marka olduğunu düşünmüyorum.. Maskaralarını kullanmadım, sadece stik kapatıcısından memnunum ama bir kapatıcı için o parayı vermem bir daha :) Vereceksem de bu MF için olmaz..

5 yorum:

  1. MaxFactor'un Creme Puff'ını herkes pek beğeniyordu ..ben kullanmadım çünkü MF'e o kadar para vermeye kıyamıyorum ama merak da ediyordum..yorumunu okuyunca da iyi ki kıymamışım dedim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğun olarak sürünce belki kapatıcılık veriyordur ama benim cildim kuru-karma o yüzden ancak fırçayla ince bir şekilde ancak uygulayabiliyorum. Yani standart bir pudrayla sabitleme işlemi gibi oluyor.
      Temiz tester bulabilirsen bir dene :)

      Sil
  2. Çok yararlı bir yazı olmuş. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Creme Puff! Her gördüğümde verdiğim paraya acıyorum.
    Satış danışmanı ve watsons'n ışıkları yüzünden koyu renk almam yetmiyormuş gibi kokusu.
    :(
    Kötü kötü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırçayla mı kullanıyorsun? Süngeriyle çok koyu oluyor, zaten renkleri hem sınırlı hem de çok pembe tonlu :s
      Ben 20 lira civarı aldım o yüzden fazla sövmüyorum :)

      Sil