7 Ocak 2013 Pazartesi

Coastal Scents'lerim Geldi :)


Bu yazı aşkla yazılmıştır efenim :))
Coastal Scents'te %40 indirim olduğunu ve bir alışveriş yaptığımı şu yazımda anlatmıştım. Bir anlık kararla sepete pek çok göz fırçası attım, bir liner ve fan fırçası dışında tüm seçimlerim doğal kıldan yana oldu. En kötü ihtimalle far fırçaları yumuşak ya da kalitesiz çıkarsa far bazı, krem far falan sürmek için  kullanırım diye düşünmüştüm, bir de Bilgen'in tek fırçayla hem far sürüp hem de karıştırma yaptığı Pro Blending Fluff fırçasını, Black Friday'da kaçırmıştım dolayısıyla ondan iki tane eklemeyi hak ettiler :)
26 Aralıkta siparişimi verdim, 28'inde kargoya verildi en düşük ücretli kargoyu seçmiştim 11.60 dolar ödedim ki yine bu kadar fırça için Black Friday'de baktığımda 18 dolar civarıydı kargo, ürünler %50 indirimli olmasına rağmen ancak çok ürün alırsanız kar edebiliyordunuz.. Bu bakımdan bu sene Sigma ve Coastal açısından Black Friday çok bereketsizdi :)
Neyse efendim, bugün postacı kapıyı iki kere çaldı.. Annem sana posta gelmiş, hayret kargo değil diye uyandırınca ben bile şaşırdım :D Yok artık bu kadar hızlı olamaz dedim ama olmuş :) Baloncuklu sarı zarfta geldi, paket üzerinde sadece "Brushes" yazıyor ve tutarı 25 dolar göstermişler. Zaten bununla ilgili bir mail atmıştım kendilerine ve herkese artistic brush olarak gönderim yaptıklarını söylediler, adamlar da otomatiğe bağlamış bizim saçma yasalarımız yüzünden!
Bu zarfında içinde bir kez daha sarılmış ve keseye konmuş şekilde ve hiçbir zarar görmemiş halde fırçalarım ve far testerları yer alıyordu.. Makyajla ilgili bir ibare bulundurmamalarını söylememe rağmen, koca I Love Makeup çıkartmasından anlıyoruz ki kimse bu kargoyu açıp bakmamış :D Sanırım zarfla gönderildiği için normal bir posta olduğu düşünülmüş, zarfın üzerindeki yazıda güvenliği temin ettiklerine dair bir yazı bulunuyor, okuyan anlayan oldu mu bilmiyorum artık :)
*Fotoğrafları sağ tıklayıp, yeni sekmede açarak daha büyük görebilirsiniz.. 
Genel itibari ile fırçalar budur efendim.. Gördüğünüz gibi göz fırçaları ağırlıklı soldan sağa fatura sırasıyla koydum. Zaten daha önceden Coastal fırçalarda sadece numara varmış, şu an isimleri de var ama fırça üzerinde sadece numaraları yazıyor. 
Pro Blending Fluff
BR-250
$2.97
Ordered: 2
Shipped: 2

$5.94
Synthetic Domed Mini Kabuki
BR-605
$2.39
Ordered: 1
Shipped: 1

$2.39
Fan Brush Black
BR-800
$1.49
Ordered: 1
Shipped: 1

$1.49
Classic Shadow Small Natural
BR-C-N01
$1.17
Ordered: 1
Shipped: 1

$1.17
Classic Shadow Medium Natural
BR-C-N02
$1.49
Ordered: 1
Shipped: 1

$1.49
Classic Shadow Large Natural
BR-C-N03
$1.49
Ordered: 1
Shipped: 1

$1.49
Classic Shadow Dome Natural
BR-C-N04
$1.77
Ordered: 1
Shipped: 1

$1.77
Classic Shadow Angle Natural
BR-C-N05
$1.17
Ordered: 1
Shipped: 1

$1.17
Classic Blender Natural
BR-C-N06
$1.77
Ordered: 1
Shipped: 1

$1.77
Classic Blender Crease Natural
BR-C-N08
$1.49
Ordered: 1
Shipped: 1

$1.49
Classic Blender Pointed Natural
BR-C-N09
$1.77
Ordered: 1
Shipped: 1

$1.77
Classic Liner Natural
BR-C-N15
$1.17
Ordered: 1
Shipped: 1

$1.17
Classic Angled Liner Natural
BR-C-N16
$1.17
Ordered: 1
Shipped: 1

$1.17
Classic Liner Angle Medium Synthetic
BR-C-S18
$1.17
Ordered: 1
Shipped: 1

$1.17


Fiyatlar ve fırçaların sıralaması bu şekilde, tabii bunlar %40 indirimli halleriydi. Kargo dahil 37 dolar tuttu...
Ve fırçaların kalitesini gerçekten beğendim. ELF'leri daha elime aldığımda normal seriden olanlar kıl döküyordu.. Yuvarlak kesitli olan fırçalarında bile dökülme yok, tabii henüz yıkamadım elimle çekiştirdim sadece. Ve daha önce Elanor tanıttığında kokuyor mu diye sormuştum, onun aldığı çantalı setin çantası kokuyormuş ama benim fırçalarda bir koku yok.. Yıkanınca ıslakken kokuyor, kuruyanlar kokmuyor, umarım geçer...
Sapları sanırım tahta değil ama çok hafif de değil, Essence'lerin sapından daha kaliteli. Bazı fırçaların-düz far fırçaları gibi- kesimlerinde hata var gibi ama sorun değil benim için. Özellikle kapatıcı için aldığım mini kabukinin yumuşaklığına bayıldım...
Bir çılgınlık yapıp far paleti de alabilirim.. Bu arada alışverişim ulaşmazsa diye Paypal'la ödeme yapmayı düşünüyordum, siparişi daha kolay iptal edebilmek için fakat kuru yüksek gösterdi, kartla ödedim ama Akbank beni kazıkladı :) O günün kurundan daha yüksek geçmiş ekstreye, sanırım bankaların kuruna ayrıca bakmam gerekiyormuş... Neyse zaten çok az fark ediyor bunlar..
Sormak istediğiniz bir şey olursa yine açıklarım..
PTT görevlisi hanıma imza karşılığı teslim ettiği için minnettarım ayrıca :))
Aşkıma konu olan ve bu alışverişin müsebbibi  bu Pro Blending Fluff ve mini kabukidir..Sipariş verir vermez, Bilgen'e facebooktan yazmış, çocuk gibi sevincimi paylaşmıştım, aynı sevinçle karşılık verdi :)))
Bu bebiş tabii ki kontur, fondöten, kapatıcı nereye çekerseniz oraya gidecek bir fırça :))

Kıl yapısı biraz farklı olan sadece, sağdan üçüncü BR-C-N06 Classic Blender Natural fırçası biraz sert gibi, Ecotools'tan sert ama benim cildim fazla hassas, birçok kişi rahatlıkla kullanabilir...Sağdaki üç fırça da "blender" olarak tanımlanmış ama daha çok kalem fırça, crease bölgesine far uygulanabilecek fırçalar, karıştırma işlemine pek uygun değil ama zaten ben de kalem fırça amacıyla ve dar crease'ime far uygulayabilmek için aldım.. 
ELF'ten flat-düz eyeliner fırçaları almıştım, bunun dışında kesik uç olarak sadece Essence'im var sanırım. Eyeliner için sentetik fırça tercih ettim, denemek için de ince fırçaları da aldım, ehh deneme amaçlı alınabilecek en ucuz fırçalar :)
Clasic Shadow Small- Medium- Large Natural
Gördüğünüz gibi boyutlar bir hayli artarak gidiyor, normal bir far fırçası olarak medium'u tavsiye edebilirim, large kaş altı için ve tüm göz kapağına tek far uygulamak için kullanılan silgi fırçalar boyutunda.. Kesimi biraz sorunlu olan da yine görüldüğü gibi Medium olan... 
Şunu da eklemeliyim kesit kalınlıkları çok ideal bunların bir tanesini alıp, fırçanın yanıyla gölge yapacağınız farı uygulayıp dağıtabilirsiniz.. 

*Depresyonumla ilgilenip, yazan arkadaşlarıma teşekkür ederim, 3 saattir oynaştığım bu alışverişime de teşekkür ediyorum. Gelecek küfürleri göze alıp Sevda ve Tannesi'ye adıyorum bu yazıyı :P

22 yorum:

  1. kabuki ve pro blending fırçaların çok güzel görünüyor, benim de yelpaze fırçaya ihtiyacım var bir ara bu konuya da eğileceğim:) laura mercier fan brush'a baktım ama o fırçaya o tutar yüksek..
    güle güle kullan cicilerini , sen bakıyorum çatır çatır alışveriş yapıyorsun yurtdışından, maşallah diyeyim,ben alsam kesin gümrüğe takılırım:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Coastal zarfla gönderdiği için açıp baktıklarını bile sanmıyorum :))
      Diğer ELF alışverişimi arkadaşım getirmişti o yüzden onda sorun olmadı ama fırça dışında kozmetik alışverişi yapıp getirebilenler de olmuş. Sanırım yoğunluk azaldığı için dikkat etmiyorlar artık..
      Yelpazeyi hem aydınlatıcı hem de renkleri karıştırmak üzere denemek için aldım, hem kalın hem stipple olmasını sevdim, bakalım kullanımda görücez..
      Sıradaki hedefim Real Techniques, onlar da tek parça gelirse fırça sayfası kapanacak. Tabii bir de İnglot var :D Niye kapanmıyor bu alışveriş davası? :D İnglot'u bohça alışverişine saklamıştım ama bir iki yüz fırçasını kendim alıcam sanırım :)
      Yine yazıdan daha uzun konuştum :D

      Sil
  2. Coastal S.kalitesine bayıldığım ve çok severek alışveriş yaptığım bir siteydi.Ancak iki siparişim kargoda kayboldu. O kadar ilgisiz ve ters cevaplar verdiler ki daha da alışveriş yapmam dedim.(eminim çok üzülmüşlerdir:) ama fırçalara bayıldım..her an sipariş verebilirim !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben gümrük olayı için iletişim formu doldurmuştum, hemen yanıt verdiler. Ama kargoyla ilgili bir sorun çıkmadığı için o konuya bir şey diyemiycem tabii. Mesela Elf'in kendi açıklaması var, zaten çok ucuz bir marka olduğu için değişim ya da kayıp durumunda yeniden gönderimi kabul etmiyorlar..
      Coastal'ın gönderi şartlarına bir bakmak gerek tekrar, ama sağlam olsun takipli postayla al :)

      Sil
  3. Yaaa Coastal'a bayılıyorummmmm güle güle kullan :) Senden cesaret alıyorum bakalım sonunda bende sipariş vericem :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de diğer bloglardan cesaret aldım :)) Hatta Black Friday'de alanlara daha geç ulaşmıştı sanırım, ona bile razıydım :))

      Sil
  4. Ben niye bu kadar geç gördüm bu yazıyı! :D
    Hepsini güle güle kullan. Fırçalara ba-yıl-dım! :)
    Kıskançlığım da geçti öğlen Twitter'da gördüğümden bu yana... :)
    Ama Real Techniques'ler geldiğinde hemen yayınlama, alıştıra alıştıra söyle, tamam mı? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahh twitterdan link yayınlamıştım, muhtemelen o esnada sövdüğün için görmemişsindir yazıyı :)
      Real alımını bir süre erteledim zaten, önce alışverişini alıştıra alıştıra yaparım :D
      Darısı Inglot'un başına diyorum :P
      Dileklerimiz en tez zamanda gerçekleşsin :)))

      Sil
  5. Tannesi'nin kıskançlığı geçmiş ama benim ki hala geçmedi. Bağrıma taş basıp yazıyorum. Güle güle kullan, çok güzeller çok. Bir de bir dahaki alışverişini yapmadan bi haber verirsen çok çok memnun olurum :) Adıma adanmış yazıları seviyorum ama bu olmadı sanki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahhh üzülme Sevdacım fırçalar çok kötü, nasıl kokuyor anlatamam :D
      Bugün paletlere uzun uzuuun baktım baya indirim var ama içerikleri çok fena.. Gelen numune farların yapısını çok sevdim ama siteden içeriklere bakınca arkanı dön ve kaç diyor :)
      Sence tekrar alışveriş yapılır mı? Siteyi bi talan et haberleşiriz :) Risk alıp kozmetik alırsak ve senin fırçalar gelmezse şu anda olduğundan daha fazla sövebilirsin bana :P

      Sil
  6. bende almmak istedim kredi kartıyla ödeme yapıcakken hata veriyor bende 3. ödeme secenegi yani havaleyi sectim.Ama nasıl olacak bilemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kredi kartı numarası ya da başka bir bilgide hata olabilir. Ben kartla aldım bir sorun olmamıştı ödeme sayfasında..
      Yanıtlamayı unutmuşum, şimdi halledebildiniz mi?

      Sil
  7. Bu yazı çok aydınlatıcı oldu benim için. Özellikle naturaller sert çıkar diye düşünüyordum. Far fırçalarının 3 boyutunuda alıp fotolamanız da çok iyi olmuş, benzeri bir yazıya rastlamadım diğer bloglarda. Black friday de sipariş vermeyi düşünüyordum sizce beklemesem mi black fridayi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Alınan ürünlerin ağırlığına göre kargo ücretini hesaplayan bir site olmasına rağmen bunun bir standardı yok gibi geliyor bana. Aynı ürünü indirimliyken sepete attığımda kargo daha fazla gelebiliyor. Paletlerde kargo çok tutuyor, palet alacak olsanız black friday i tavsiye ederdim. Ama en iyisi indirim maillerini takip etmek. Benim gibi sadece fırça alışverişi yapacaksanız, site genelinde ya da sadece fırçalarda indirim yakalamak daha avantajlı olabilir...

      Sil
    2. Bu arada sadece Bilgen'in kullandığı pro blending fırça sert geldi bana. Biri sert biri daha yumuşaktı ama zeytin yağı ve bebek şampuanı ile yıkandığında normalleşiyor. .

      Sil
  8. ben de coastal scents'ten fırça almayı istiyorum, sentetik mi doğal mı daha iyi sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Far fırçası olarak buradaki doğallarsan memnunum. Sentetik olarak duofibreler olabilir. Stick kabukileri oldukça meşhur. Bakım Blogu tanıtmıştı onlardan..

      Sil
  9. hala güvenemiyorum ben bu yurtdışı olayına ya kaç saattir okumadığım girmediğim yer kalmadı fiyatlarla alakalı sıkıntı yaşanıyo sanırım biraz bilgi verir misiniz bende palet ve fırçalardan almak istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Palet alınca kargo çok yükseldiği için almadım ama fırçada hiç sorun olmuyor. Gümrüğe takılsa bile gidip alabilirsiniz..

      Sil
    2. Ben de almak istiyorum fakat coastal scents in kendi sitesinde Turkiye ye gönderimi göremedim. Adres bilgilerini doldurdugumuz yerde ulkeler kisminda Turkiye cikmiyor. Siz nasil aldiniz?

      Sil
  10. Ben de almak istiyorum fakat coastal scents in kendi sitesinde Turkiye ye gönderimi göremedim. Adres bilgilerini doldurdugumuz yerde ulkeler kisminda Turkiye cikmiyor. Siz nasil aldiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben 2013'te almıştım. Artık gönderim yapmıyorlar.

      Sil