25 Ocak 2013 Cuma

Gratis Sweet Home, 2. evimiz :)

Ben de geri kalamadım bu koleksiyondan.. Ama çok da mutlu etmedi beni.. Fotoğraf makinasına üşendiğim için telefonla çektiğim renk gösterimleri vardı ama bayağı kötü çıkmış..
En çok farı beğendim, Gratis mağaza müdürünün, farlardan almıyor musunuz demesiyle hatırladım, farı elime alıp geri bırakmışım :) 01 Happy Couching rengini seçtim, gayet yumuşak ve pigmentli, bence allıklardan daha başarılı.. Uçuk pembe ve çok doğal görünen hafif allıkları seviyorum ama bu allıkların açık renkleri, tek başına uygulandığında benim beyazlığımda bile çok açık kalıyor.. Sanki allık olarak koyu renkler kullanılmalı, açık renk de aydınlatıcı olarak üretilmiş gibi ama böyle olsa aydınlatıcının daha az olması gerekirdi :) 
Mağazada konu mankenliği yaptım yine :) Tester'ı olmadığı için bir müşteri turuncu allığı göstermemi istedi :D Evet memleketimin insanı bu kadar samimi ve teklifsizdir :)) Daha alışverişime devam ediyordum, kasadan bile geçmemişti elimde deneyip gösterdim ve ben de allığa ters ters bakıp "bu ne bee bu da çok açıkmış" falan dedim.. Bazı arkadaşlar tozutmuyor demiş ama tozutma olayı kullandığınız fırçaya göre değişir, bence yumuşak olduğu için daha kolay dağılıyor ve fırçaya kolay geliyor, dolayısıyla biraz tozutuyor.. Ama bu allık bir de zor renk verse hiç görünmez herhalde..
Neyse özetle, fotoğrafta görülen makyaj çantasını hediye ettiler. Aslında hediyeymiş ama yanlışlıkla satışa konulmuş, koleksiyondaki kesenin barkodunu okutup bu çantayı hediye etti. Naptılar pek anlamadım ama çanta çantadır :) Çantamdaki ıvır zıvır toparlayacak, gayet yeterli büyüklükte.. 
1 numaralı rujunu çok beğenmiştim ama rujlar hiç kalmamıştı, vişne çürüğü-şarap rengi ojeyi yine Gratis kızlarının tavsiyesiyle aldım. Yapıları gayet iyi, açık renk olan bile neredeyse tek katta yeterli ama neden bir sürü kırmızı tonu ojem olduğu halde kullanmadığımı bir kez daha anladım! Cinayet mahâlini yeni terk etmiş gibi bulaştırdım yine ellerimi :s
Loreal, Garnier, Diadermine bakım ürünlerinde indirim vardı. Loreal'in pedli yıkama ürünlerine yenileri eklenmiş sanırım, ama ben herkeste olandan seçtim 10 liraydı, şu anda Avene kullanıyorum gayet memnunum, tabii ki pedi için aldım çünkü sünger kullanıyorum ve fazlaca peeling etkisi yapıp yüzümü yoruyor.. Biraz fazla hassasım, bayılarak aldığım Coastal Scents fırçamı kullanamıyorum mesela, Bilgen hatır hutur gölge yaparken, benim göz kapaklarımı acıttı. En son yıkama solüsyonuma Elidor saç bakım yağı bile eklemiştim oysa ki :))
İhtiyacınız varsa Gratis kataloguna ya da mağazaya bir göz atın ya da en iyisi 14 şubatı bekleyelim :)
Yaklaşık 40 lira tutan alışverişimden çok mutlu olmadım, tek bir The Balm paleti daha mutlu ederdi :P Ama tabii ki %40 indirimden sonra tüm mağaza talan halde.. Gratis'in en uyuz olduğum yanı bu, ürünler ithal olduğu için sanırım, 3-4 aydır açılmış mağazada biten birçok ürünün yenisi gelmiyor.. Ve facebook sayfalarından geri bildirimde bulunduğunuzda canlarının istedikleri mesaja yanıt veriyorlar, çok saçma!
Oje 2,49
Far 5,49
Allık 9,49
49 ya da 99 o kısımlarını atıyor olabilirim :)) Klasik Essence fiyatları, bu koleksiyonun ojesinin küçük olması da ayrı bir sinir konusu. Nasılsa bitiremiycem ama büyük yapsınlar :)

8 yorum:

  1. Ben bu allık serisini beğenmedim açıkçası. Sürülesi renkler gibi dörünmüyorlar.Bana biri fazla soğuk diğeride fazla sıcak geldi. Üstündeki desen güzel olmuş ama essence devamlı koleksiyon ürn çıkaracağına biraz daha kaliteli yapsa bence daha iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pembe olanı kıyamadığım Downboy allığa benzeterek aldım, biraz daha para verip onu yedeklesem olurmuş :)))
      Essence'in birçok ürünü görüntüde kaliteli, çoğu kişide beğeniyor. Mesela çok beğenilen köpük fondöteni kavanozunda dururken bile kararıyor bazen, içerikleri pek iç açıcı değil yani..
      Önceki koleksiyonu %50 indirimde almıştım, yine öyle bir indirim olmazsa başka ürününü almam..
      Gerçi alınacak pek bir şey kalmadı ama asansörlü kalemlerini ve gel eyelinerı beğendim. Başka renklerde buluşmak üzere diyorum kendilerine :))

      Sil
  2. gönderdim mi gönderemedim mi anlamadım ama, al sana mim.

    http://myownprivatenonsense.blogspot.com/2013/01/sevgili-guzellik-tutkusu-liebster-blog.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Link vermişsin :)) Ama sen yorum bırakınca gördüm yazıyı :)

      Sil
  3. Ojelerin rengi çok tatlıymış, güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, beyaz tende çok güzel durdu ama silerken çok dağılıyorlar... Asetondan mı ojeden mi anlamadım :s

      Sil
  4. Ojeleri gördükçe içim gidiyor yaa tek sen değilsin alıp alıp kullanmayan canım :) o kadar çok ojem var ama kullanmadığım daha sürmediğim o kadar çok ta renk var ki

    YanıtlaSil
  5. Normalde gereksiz ve saçma renkler almam, zevkime ve kullanılabilirliğine göre alıyorum ama söz konusu Essence olunca sapıttım biraz, Snow White'tan tuhaf renkler aldım :)
    Essence'lerin yapıları biraz daha uzun dayanıyor gibi geliyor bana.
    Siyahı bile bulaştırmadan sürüyorum ama sorun kırmızıda mı ojede mi bende mi bilemedim.. :D

    YanıtlaSil