12 Aralık 2014 Cuma

NYX Rust Far ve Essence Maskara Bazı İle Göz Makyajı Uygulaması




Selamlar! Bugün, tembelliğimi üzerimden atarak, iki üründen bahsedeceğim ve göz makyajımın ayrıntılarını paylaşacağım.
Hamaratkalem'den aldığım ve videomda bahsettiğim NYX Rust farının, MAC'in bir farına benzer olduğunu söylemiştim. Daha sonra birkaç kişi daha paylaşınca, artık bir makyaj yapayım dedim. MAC Cranberry fara ve bence biraz da Heritage Rouge pigmentine benziyor.
Video'ya yorum bırakıp, sonra tekrar silen ve koşa koşa ig sayfasında bu farı paylaşan arkadaşa selam olsun :) Gerçekten, bazıları "dupe alert" şeklinde yaşıyor galiba..
 NYX'ten sahip olduğum ilk tekli far, yapısı palettekilerden daha yumuşak ve pigmentli geldi bana. Neredeyse aynı paraya palet alırım, fikrimi kırdı geçti :) Rengi gördüğünüz gibi kızıl, kahve, mürdüm arası bir şarap rengi. Islak fırçayla uygulandığında morluğu daha ağır basıyor. Değişik bir gölge tonu olmakla beraber, tüm göz kapağında kullanarak da iddialı bir makyaj yapabilirsiniz.

 İçeriği pek masum değil ama Inglot'ta bile talc'ı gördükten sonra, talc'sız far arayışını kestim, ülkemizde erişilebilir olanlardan sadece The Balm içermiyor, onun da her farı aynı kalitede değil bence. Ayrıca dimethicone ve paraben de içeriyormuş :/
Tek iyi yanı, kırmızı tonlu çoğu üründe olduğu gibi, Carmine kullanılmamış.


 Makyajıma başlarken, Maybelline Color Tatto 65 Pink Gold rengini, gölge yapacağım kısma kadar, göz kapağıma uyguladım, ince bir fırça ile göz altımın yarısına da uyguladım.
Göz kapağımın yarısına kadar somon-mercan bir allığı, far olarak sürdüm, yarısından itibaren NYX Rust farı kullandım. Yine göz altımın kalan yarısında da Rust var. Bahama Mama bronzer'ı gölge yapacağım bölgede iyice dağıttıktan sonra, The Balm Meet Matte paletten Matt Batali rengi ile gölge yaptım, ten rengini ise kaş altına ve gölgenin bitimine uygulayarak geçişi yumuşattım.


 Essence Hot Chocolate kalemi hem göz üstünde, hem göz içinde kullandım. Essence Lash Base, maskara bazını uygulayıp, bir süre bekledim. Flormar'a göre yapısı çok yoğun ve ıslak. Fazla ürünü silerek almama rağmen, eşit dağıtmak zor oluyor ve yeterince kurumuyor.  Maskara uyguladıktan sonra ise tüm beyazlık yok olmuyor! Fiyatı itibariyle sevdim ama Flormar kesinlikle daha başarılı.
Kirpiklerim çok ince olduğu için, verdiği hacmi sevdim. İki kat maskara uygulamışsınız gibi oluyor ama ilk kat, şekil verilemeyecek kadar sertleşmemiş oluyor.




Alttan ve üstten maskara uygulamama rağmen, ilk kat maskarada, beyaz kalıntılar mevcut. Uzaktan bu kadar belli olmuyor tabii..
Bir kalem akma vakası daha! Göz içinin, son kısmında hiçbir şey durmuyor!


 Işıltı gibi durmayan, çok güzel yansımaları var. Rengi ve yapısını çok sevdim bu farın...
Douglas'larda bulabilirseniz, %50 indirim hala devam ediyor. 10 lira civarı bir fiyata düşüyor sanırım. Ayrıca aynı isimle Jumbo kalemi de varmış, denk gelirsem onu da alacağım.



Instagram'da zaman zaman paylaşsam da blogda fazla makyaj paylaşmıyordum. Umarım beğenmişsinizdir. Ben bir süredir somon, şampanya, mürdüm gibi sıcak tonlara kafayı taktım.. Sıkıldım nude makyajlardan, hızlı olsun diye emin olduğum makyajı tekrarlamak istemiyorum artık.
Kahve, ela ve yeşil gözlülere de bu tonların çok yakışacağını düşünüyorum.


Rimmel London Scandaleyes Retro Glam oldukça ıslak ve renk veren bir maskara olmasına rağmen, ikinci kat uygulamada hala beyazları görüyoruz :)


Göz altlarımdaki kuru ve çizgili görünümün nedeni tabii ki Estee Lauder Double Wear kapatıcı. Real Techniques Setting Brush ile tampon hareketlerle dağıtarak uygulayınca, bu görünüm biraz daha azalıyor


 Aile fotoğrafı :)

 Kendinize iyi bakın, bu soğuk havalarda sıcak makyajlar yapın ;)
Sevgiler

4 yorum:

  1. Cok güzel bir renk, göz makyajinda harika olmus! Bu havalarda özellikle bendede oluyor (kapaticiyada bagli tabii) göz altlarimin cok kuru gözükmesi ve cizgilere dolmasi, bunu tek yapmayan kapaticim su san maybellline fit me ve helena rubinstein magic concealer 02, belki denemek istersin sende :)

    YanıtlaSil
  2. Fit me'yi aldım stokta duruyor. Bekletmek hataymış :))

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, bloğunu takibe aldım, sende bakarsan sevinirim:)

    YanıtlaSil