23 Nisan 2015 Perşembe

Preslemeden Kırık Farı Düzeltme

Herkese iyi geceler. Rutin kozmetik düzenleme işine girişmişken, uzun süredir ucundan kırık olan Fred Farrugia farının daha da kırılmaya başladığını fark ettim ve hemen fikrim geldi :)
FF'nin bu ışıltılı farlarını pek sevmedim, benim için fazla ışıltılı olduğundan hiç elim gitmiyor bu arada.


Far pres'lemek için çok farklı gereçler kullanmışlığım var. Farın kutusunun yuvarlak ya da kare olmasına göre para benzeri şeyler kullanabileceğiniz gibi bu anlamda en başarılı bulduğum şey Loreal infallable farların içinden çıkan bastırma gereci, çünkü tutma yeri de var. Neyse, gelelim bugünün konusuna. Sadece ucundan kırılan, yere düştüğü için çatlamaya başlayan, tuzbuz olmamış toz ürünleriniz için, tamamen kırıp yeniden pres'lemenize gerek kalmayacak bir yöntem buldum. Pres'leme mantığı çok basit görünse de fazla bastırırsanız, far renk vermemeye başlar, çok bekletirseniz fazla kurur ve taşlaşır, o yüzden mümkün olduğunca tamamen toz haline getirmekten kaçınıyorum.

İhtiyacınız olan yalnızca kolonya ve düz bir kapatıcı fırçası. Normalde kullandığımızdan daha az kolonya damlattım, sadece ıslanacak ve şekil verebileceğim kadar. Sonra, farın sağlam yerinden, kırık yerine doğru, fırçaya far alır gibi fazla bastırmadan fırçayı yavaşça hareket ettiriyorum ve bunu tek yönlü olarak yapıyorum. Amacımız daha fazla olan bölgeden, kırık yere far taşımak. Üstteki fotoğrafta, sol alt köşe kırıktı, bu yüzden farın fazlasını önce aşağı, sonra sol alt köşeye doğru çektim. Sonra farın üstünden, yukarıdan aşağıya doğru birkaç kere geçerek tek yönde bir iz oluşturdum. Detaylı anlatmak istediğim için, anlatması uzun yapımı çok kolay :)
Ve her zamanki gibi kurumasını bekliyoruz. Üzerine bir peçete örterek fazla kurumasını önleyebilirsiniz. Ayrıca kolonyanın da alkolden daha az kuruttuğunu düşünüyorum. Eşlik eden kolonyamız, mis gibi Rebul mandalinaydı :)

Sevgiler
Seçil

4 yorum:

  1. Pressleme isini bir turlu dogru durust yapamiyorum ben, ne zaman birsey presslesem ertesi gun kuruduktan sonra catlayip dagiliyor.......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fazla kuruyunca öyle oluyor kuzum. Tekrar ıslatıp daha az kurumasını bekleyebilirsin :)

      Sil
  2. Bu benim işime çok yarayacak :D Elimi attığımı kırıyorum çünkü :D

    YanıtlaSil
  3. bazı yumuşak farlar kolonyaya bile gerek kaladan presleniyor ww'ınkiler öyle mesela ama preslemem gerekirse ben de kolonya kullanıyorum..

    YanıtlaSil