20 Ağustos 2015 Perşembe

L.A. Girl Pro Conceal Kapatıcı

Herkese merhaba. Birkaç gündür fotoğraflarını yüklediğim ama yazmaya elimin gitmediği L.A. Girl markasının çok meşhur Pro Conceal kapatıcısından bahsedeceğim. Esasen çok kaliteli bir marka ya da çok popüler değillerdi. Beauty Joint ve Cherry Culture'dan aşina olduğumuz düşük-orta seviyeli markalardandı ama atağa geçtiler. Bu markadan allık ve far paleti de kullandım daha önce, onlar pek iç açıcı ürünler değildi..


Gelelim esas oğaln, Pro Conceal'a, tam ismine bakacak olursak, hem 'corrector' hem kapatıcı görevi görüyor. Bendeki renk itibariyle, somonluk içerdiği için, morlukları silici, corrector vaadini başardığını söyleyebilirim.

Ambalajını pek sevmiyorum. İlk birkaç kullanımda ürün alırken, fırça ucu acıtıyor ve bu tarz fırçalı ürünler bana hijyenik gelmiyor. Ürünü sıkarak ve son demine kadar kullanabildiğimiz için iyi sadece..
Çok fazla renk seçeneği var gibi görünse de alt tonlara bakarsak, aslında uygun rengi bulmak çok zordu. Açık renklerde çok pembe tonlar vardı ama 2 yeni ton eklemişler. Bendeki renk "Natural". Çok açık tenliyseniz bu renk size biraz koyu kalabilir. Tam ten renginde kapatıcı kullandığım için, şu anda bana çok uyuyor. NC15-20 gibiyseniz size de uyacaktır. Biraz daha buğday tenliyseniz aydınlatma için kullanabilirsiniz. Yukarıda gördüğünüz gibi biraz somonluk içeriyor ama dağıttığımda, cildimle bütünleşiyor. 

Yapısı kremsi ve çok koyu olmadığı için kolayca dağıtılabiliyor, böylece tenle bütünleşip, tam oturuyor rengi. Bu kadar kremsi ürünlere göre çok daha çabuk sabitleniyor. Bu hem iyi hem kötü. Cilt tipinize göre kuruma yapabilir ama göz altınız çok kuru değilse, avantajlı bir ürün. Pudrayla sabitleme gerektirmiyor. 
Göz içine yakın bölgedeki hafif koyuluğu, hemen kapattı. Eğer az ürün kullandıysanız, tok bir fırça ya da sünger kullanmadıysanız, ince çizgileri belirginleştiriyor bence.

Kaş altı ve üstünü aydınlatmak için ya da koyu renk rujlar kullandığımda, dudak çevremde de bu kapatıcıyı kullanıyorum. Yüz için de uygun, kızarıklıkları güzel kapatıp, renk eşitlese de lekelerde çok etkili değil.

Marka, Cruelty Free yani hayvan deneyleri yapmıyor. İçerik vahim! İçerik listesi ne kadar uzunsa o kadar sakatlık vardır o konuda. Nitekim çok miktarda paraben ve silikon türevi içeriyor. Ben geçen yıl almıştım, içeriğinde bir iyileşme var mı bilmiyorum...  
Cherry Culture'ın meşhur indirimlerinde, 3 dolar üzerinden %40 indirimle almıştım, 3-5 ton almadığım için çok pişmanım. Ama o zamanlar, insanlık bununla kontur yapmayı keşfetmemişti :) Bu arada cherry'de artık sadece NYX'in birkaç ürünü ve kendi ürünleri var, diğer markalar yok. 
Beyaz tenliler için, hangi rengin uygun olduğunu bulursam beautyjoint.com dan onu almayı düşünüyorum. Genellikle 2 ton kullanıp, ilkini genişçe dağıtıp, daha koyu olanla keskin bir kontur yapıyorlar. Ben de bunun için Medium Bisque ve Toffee rengi ile bakışıyorum :)
Sonuç itibariyle güzel bir kapatıcı, kesinlikle olmazsa olmaz değil. Kesinlikle instagramdan 30 liraya alınacak bir ürün değil.. O fiyata Estee Lauder ikili setlerden alınır..
Eğer Beauty Joint'ten alacaksanız, eski yazılarıma bakabilirsiniz. Gelmemesinden endişe ediyorsanız, küçük paketler halinde alışveriş yapın. Paypal ve shipping insurance kullanın. Shipping insurance ile 2-3 dolar fark ödüyorsunuz, paket kaybolursa ya para iadesi ya da tekrar ürün gönderimi oluyor. Paypal ile alırsanız, bir sorun durumunda zaten, para iadesi alıyorsunuz.
Sevgiler *_* 

12 yorum:

  1. ben de beautyjointten almıştım ama rengi tutturamamışım açık kaldı maalesef ama kendime uygun olan renkten emin olsam alacağım tekrar. Bu arada sana katılıyorum kesinlikle instagram hesaplarında peşine düşmelik bir kapatıcı değil. Tutup 5$lık fit meyi 40 liraya satan var yani arz talep meselesinden bu kadar ekmek yenmemeli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Netteki görseller de çok saçma. Tüm seriyi gösteren fotoğraflar bile birbirine benzemiyor :/

      Sil
  2. dün beautyjoint den sipariş verecektim ama kargoun alışveriş kadar tuttuğunu görünce vazgeçtim sadece 2 tane concealer alacaktım 6 dolar shipping de 5.50 gibi bir şey tuttu :-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-4 parça almayacaksam ben de bekletiyorum beautyjoint'i. Hiç kargo bedava falan kampanyası da olmuyor ama yine de hesapladım, buradakinin yarı fiyatına geliyor. Yeşil, turuncu ve birkaç ton alacağım için kargoyu göze aldım :))

      Sil
  3. Youtuber patlatması bir ürün yine. Wet N Wild' i bile güzel yurduma getirmeyi başardılar ya, helal olsun. :) Onlar saysinde bakalım daha nelerle " doyasıya" , " patlayasıya" tanışacağız... :)

    YanıtlaSil
  4. Blogunuz mobil uyumlu olmuş artık çok sevindim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğunlukla mobil aktif oluyor ama çekiliş yaptığımda takibe alamadıkları için kaldırıyordum :)

      Sil
  5. Bende bugün sipariş verdim sırf merakımdan :D Ama renk seçmek inanılmaz zor oldu görmeden almanın sıkıntısı. Bakalım ne geçcek elime :D Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. bende creamy beige rengini aldım olmadı çokkk koyu oldu. arkadaşa verdim. kendi rengimi yeniden alıp öyle blogda yazmayı düşünüyorum mac den çok daha fazla sevdim ve kurutma yapmadı

    YanıtlaSil
  7. Ben de şansımı denesem mi acaba yurtdışından alışveriş yaparak diye düşüncelere daldım şimdi. Doğru rengi bulmak mesele sanırım.

    YanıtlaSil
  8. Bnim panda göz altlarıma alsammı diye düşündüğüm ama 30 lira artı kargo denince biraz daha verir bobbi brown alırım dediğim ürün :)

    YanıtlaSil