7 Aralık 2012 Cuma

Garnier Göz Makyaj Temizleyicisi

Göz makyajını çıkarma takıntıma Garnier Esas Bakım Göz Makyaj Temizleyicisi ile devam ediyoruz. Elimdeki çift bazlı arkadaşları bitirmeye çalışırken, bu ürünü bimde gayet uygun fiyata görüp almayı bekletiyordum.(6 küsur lira) Disk pamuk almaya gittiğimde artık bu ürüne de şans vermek istedim, Garnier'le ilgili olumsuz yazılar yazıldığı için pek umudum yoktu. Zira Olay, Diadermine gibi markaların ürünlerinden pek memnun değilim tonikleri su gibi geliyor vs.
Ürün beni haksız çıkardı :) Suya dayanıklı makyajı da çıkarabiliyor, Flormar waterproof kalemleri, Essence gel eyeliner ile denedim, maskalarımı gayet rahat temizliyor, gel eyeliner ın üzerinden birkaç kez geçmem gerekti ama kurutmayan ve cildi rahatsız etmeyen, yanma yapmayan bir yapısı olduğu için rahatça tekrar tekrar pamuğu dokundurabildim.
Detoks etkili olduğunu yazmışlar, bu etkisini henüz bilemiycem gözde detoks? Makyajı temizleyebilmiş olması zaten yeterince detoks :) Ama bu anlamda en çok sevdiğim uygulama Uni disc göz makyajı temizleyici pamukları göz altlarımda bekletmek.. Serinletiyor ve soğutucu etkisi hafif şişlikleri de alıyor.

İçeriğinde metilparaben var, çift bazlının yağı mı paraben mi derseniz ben parabene razıyım :) Parabenin östrojenik etkisinden bahsedildiğini duymuşsunuzdur, Dr. Ebru'nun sitesinden bununla ilgili bir yazı okuyabilirsiniz. Çıtır çerez gibi doğum kontrol ilacı içen, genç kızlara öneren bir toplum olduğumuz için östrojenin meme kanserini tetiklediğine uyanmamız bir hayli zaman aldı, metilparabenin ciltten emiliminin etkisi doğal östrojenin 2.5 milyonda biri kadarmış :s Doğal diye satılan şampuan, duş jeli vs içeriğindeki maddelerin sentetik yollarla elde edilmediğini mi düşünüyorsunuz? Bence kar-zarar dengesiyle karar verilmeli. Bayılarak yediğiniz bir çikolata var, ilk üretiminde çok çabuk bozuluyormuş, basmışlar içine koruyucu afiyetle yiyiniz diye... Sonuç olarak kanserojen etkilere her yerden maruz kalıyoruz, bunun karşılığında bozulmadan kullanabileceğim ürünü ben tercih ederim açıkçası.. O çikolatayı yemiyorum ama bu tip ürünleri çok zaruriyse alıyorum, bunun dışında renkli kozmetikte öncelikle talc içeriğine sonra parabene bakıyorum.. Ve yaptığım saçma alışverişlerdeki ürünler eğer bir gün biterse The Balm, Physicians Formula gibi markaların dışına çıkmam sanırım..
Yurdumun her geçen gün fiyatını arttıran o güzel markasını da talc'tan arınmaya davet ediyorum.. Dünden bugüne ürün kalitesi bile artmıyorsa fiyat nasıl beş katına çıkar?

7 yorum:

  1. Bir denemek lazım o zaman :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de Garnier'in mavi şişedeki ''Parfüm,Alkol,Renklendirici İçermez'' yazan makyaj temizleyicisini kullanıyorum, çift fazlılar gibi haşırt :) diye çıkartmasa da çok memnun kaldım. Yağlı ciltler için çıkardığı BB kremini de sevince Garnier hakkındaki ön yargılarımı kırmaya karar verdim, diğer ürünlerine de şans vereceğim.
    İçerikte talca bakıyorum demişsiniz, kullandığınız talc içermeyen pudra, fondöten...vb. ürünleri bizimle de paylaşır mısınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genellikle toz ürünlerde talkı yoğun olarak kullanıyorlar önce talk içerenleri söyleyeyim çünkü onlar çoook fazla.. Flormar, Catherine Arley, Max Factor, Elf, NYX, Essence, Pupa bu markaların allık ve farlarında içeriğe bakarsan çoğunda ilk sırada Talc yazıyor. Talk içermeyen tek far ve allık markam The Balm.. Başka markalar da vardır tabii ama ben de sadece bu marka var sanırım.
      Fondöntenlerimden Maybelline, Max Factor paraben türevi içeriyor, Rimmel Stay Matte içermiyor. Essence köpük fondötenim hem paraben hem talk içeriyor..
      BB'yi henüz denemedim ama gözaltı roll-on u için pek işe yaramıyor diyorlardı ama en azından serinlik hissini seviyorum ben.

      Sil
  3. The Balm'ın sadece pudrasını kullanmıştım [talc içermiyor diye aldığım, transparan olduğunu iddia eden pudra bana koyu geldi :) ],ilk indirimde allıklarından alacağım. Bir de, ne kadar uzun yazmışsınız, bloglara yorum yazıp cevap alamamaya alışkın bünyeme iyi geldi, çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevap verilmesi gereken şeyler yazan herkese cevap veriyorum ama bu yanıt için evde küçük çaplı bir araştırma yaptığımı itiraf etmeliyim :))
      Pudrayı fırçayla mı sürdünüz? Büyük bir fırçayla sürerseniz fazla renk vermiyor, sünger ya da puflarla yoğun sürüldüğü için rengini çok belli eder. O pudrayı ben de aldım ama henüz sıra gelmedi, beyaz cildime tam uyar öyleyse :)

      Sil
    2. Önce fırçayla sürmeye çalıştım ama sanki hiçbir şey sürmemiş gibi oldum. Pufla sürünce daha iyi oldu, rengi de uymuş göründü ama cildimde durdukça daha da koyulaştı [sabah kullanıp çıktım, akşam kapkaraydım :) ] Çok beyaz olmadığım halde bana uymadı, umarım siz memnun kalırsınız :)

      Sil
    3. Sexy Mama sabitleme pudrası olduğu için fırçayla ince bir şekilde fondötenin üzerine kullanmak en iyisi.
      Max Factor Creme Puff u tek başına kullanıyorum o da bitirmek için. Onun dışında pudrayı kapatma amacıyla yoğun kullanmak çok ağır geliyor bana, pudra fondöten olayına çok heveslenmiştim oysaki :s

      Sil