2 Şubat 2013 Cumartesi

Mim-Liebster Blog Ödülü

Blog takipçisi 200'den az olanlar arasındaki bu mimi, pekçok kişi yaptı. Ben de ilk kez iki kişi tarafından mimlendim, az takipçiye sahip olarak ödüllendirilmek iyi bir şey mi tam bilemedim :))
Sevgili Makyajlı Haller ve My Own Private Nonsense beni mimledi, birkaç gündür grip, faranjit vs olduğum ve bunalımda olduğum için soruları yanıtlayamamıştım. Bu mimde bildiğiniz gibi 11 kişi mimleniyor ve 11 soru soruyluyor, bu mimi cevaplarken çenemin düşeceğini hissetmiş gibi, My Own Private Nonsense 11 soru daha eklemiş, ben de bu şekliyle cevaplandıracağım, hepinize geçmiş olsun, okuyanlara teşekkürler şimdiden :)))

1. Hayatınızda olmazsa olmaz dediğiniz, en çok değer verdiğiniz insan?
-Henüz hayatta değil, büyüyünce kızım olacak :)) Yapıcam, olacak!
2. Kendinizle ilgili hoşlanmadığınız bir huyunuz var mı?
-Kısaca, kendimden nefret ediyorum desem yeri.. "Fazla iyi niyetliyim, herkesi kendim gibi zannediyorum" insanıyım... Bu sebeple de doğru bildiğimi, mutluluğumu, üzüntümü gereksiz yere, gereksiz insanlarla paylaşıyorum..
3. Hayatınızdaki en büyük "iyi ki"niz nedir?
-"İyi ki..." dedirtecek kadar bahtiyar olmadım desem inanır mısınız?...
4. Hayatınızdaki en büyük "keşke"niz nedir?
-"Keşke"lerim çok çoook fazla.. En önemlisi hayatım boyunca nefret edeceğim, ama birçok kişinin hele de erkeklerin gıpta edeceği bir meslek seçtim! 2006 Öss tercihlerine dönüp, makine mühendisliğini elemek istiyorum.. Makine nedir yahu!
5. Alışveriş yapmayı en çok çok sevdiğiniz mağazalar hangileri?
-Giyim alışverişi yapmaktan nefret ediyorum.. Fiziksel takıntılarım yüzünden ve raflar askılar arasında ruhum daraldığından ve buna bu kadar para verilir mi bee duygusundan kurtulamadığım için uygun fiyata, en çabuk denk geleni alıp çıkıyorum. Pantolon paçası yaptırmamak için uzun süre pantolon almadım :D
Koton, Batik, Adil Işık, YKM, LCW, Seven Hill gibi çok uçuk olmayan yerlerden ne denk gelirse alıyorum. Aman Zara indirimini takip edeyim insanı değilim, kaldı ki sezondan hiçbir şey almam..
Kozmetik olarak ise en çok Gratis'te mutluyum, Watson's'ın firmacı kızlarından ve umursamaz tavırlarından hiç hoşlanmıyorum.. Rossmann'da eski fiyatlarına dönmedikçe ilgimi çekmiyor..
6. Olmazsa olmaz cilt bakım ürününüz nedir?
- Tonik.. Nemlendirici bile sürmesem tonik yetiyor bazen :) Bu yüzden Avene thermal su almak istiyorum yakında, çok üşendiğim zamanlar için :)
7. Her makyajınızda kullandığınız, vazgeçemediğiniz ürün?
- Maskara!! Kirpik uçlarım sarı bu yüzden olduğundan kısa görünüyor. Dudaklarım çok kurumadıysa rengi gayet yerinde oluyor, ama sade bir makyaj yapacaksam maskara, göz altı kapatıcısı ve ruj tercih ediyorum..
8. Günün 25 saat olsaydı, fazladan 1 saatte ne yapardın?
-Şu sıra mutsuz anlarımı daha az hissetmek için uyuyorum.. O bir saati de uyurum sanırım!
9. 2012'de başınıza gelen en güzel olay nedir?
- 2012'de mutlu olan var mı ki?...
10. "Şunu yapmadan ölmek istemem"dediğiniz bir şey var mı?
- Bu ülkede kendine güvenen, huzurlu, özgür çocuklar yetiştiğini görmeden ölmek istemem! 
11. Fiziksel ve karakteristik en beğendiğiniz özelliğiniz nedir?
- Fiziksel olarak küçük burun, kulak, parmaklarımı seviyorum ama küçük boyumu pek sevmiyorum :))
Karakteristik olarak, duygularımı ve vicdanımı henüz kaybetmediğim için kendimi şanslı sayıyorum.. Bunun dışında çok sağlam hislerim vardır, ama genelde iyi şeyleri hissetmediğim için bu özelliğimi sevdiğimi pek söylemem, lanet olsun içimdeki balığa :))

Şimdi kendimizle ilgili 11 gerçek paylaşıyoruz..
1. Çocukken çok enteresan işler peşindeydim.. Elimi elektrik prizine sokmak, sineklerin kanatlarını koparmak, kedi yakalayıp, yelek giydirip, sarılıp uyumaya çalışmak, köpeğime parktaki kuru yaprakları yedirmek, (o da yiyordu ama ne bileyim ben etçil olduklarını) bisikletime binip mahallede kaybolmak gibi :)
İnanılmaz bipolar bozukluklarım var, ölen civcivlere mezar yapardım hem sadist hem merhametliymişim! :s
2. Aşık olamıyorum.. Fazla mantıklı buluyorlar beni.. Sevgilim için çok aptalca şeyler yapabilirim yani bu durum mantıkla ilgili değil ama aşka inanmıyorum, samimi bulmuyorum! Sevginin kutsallığına inananlardanım, bunun dışında "aaa bana oyuncak ayı almış, hadi aşık olayım" kızı değilim..
3. Hayatım boyunca çok güçlü insan imajı yüklendi bana ki böyle insanlara çoğunlukla dışarıdan yüklenmiş bir özellik olduğunu düşünürüm... Her zaman başarılı olmam gerekiyordu, hanımefendi çizgimden kaymamam gerekiyordu.. Evet olması gerektiği kadar okul okudum, girdiğim her sınavı başarıyla atlattım fakat zayıf ruhlu biri olduğumu düşünüyorum.. Tek başına hayata tutunabilecek biri değilim, blogumun isminden de anlayabileceğiniz gibi, yaşamak için bir amacım yok.. Tanıdığım çoğu insanın, hayat amaçlarını sorgulamadan, boş boş yaşayıp gittiklerini, gün doldurduklarını düşünüyorum, bu bana son derece anlamsız geliyor! Hedefleri olan insanlara gıpta ediyorum, bu yüzden benim tek hedefim huzurlu bir evlilikle birlikte desteğim olacak "kız çocuğuna" sahip olmak.. Öyle pembe koltuklar, vintage perdeler falan hayal etmiyorum yani :)
4. Sert şoförümdür, özellikle arabada yalnızsam söve söve giderim :) Sol şeridi kimseye bırakmam, tampona 5 metreden fazla yaklaştırmam :D
5. Çok yavaş kitap okurum, sırf bu yüzden bazen okumaya ara veriyorum. Çok sevmeme rağmen, sağ gözümde görme tembelliği olduğu için okumakta zorlanıyorum ne yazık ki..
6. Aşırı hassas koku ve tat alma duyum var! Eve girer girmez, kokuyu analiz eder ne piştiğini söylerim, hatta abartıp fırında patlıcanlı bilmem ne falan demişliğim var :) Pastada, yemekte değişik bir malzeme kullanılmışsa hemen bulur çıkarırım..
7. Çok sıkılganım, başladığım pekçok hobi, malzemeleriyle beraber elimde kaldı :) Gerekirse kendimden bile sıkılırım :D
8. Tedavim için uzun süre verilen hormonlar yüzünden kaslarımı kaybetmiş gibi hissediyorum.. 1-2 saatte alışverişten yorulurum, çok uzun yürüyemem. Komple narin bir hatunum yani :)
9. Bipolarlığı tekrar ele alalım.. Hem düzenli ve titiz hem de çok dağınığım :) Bazıları böylelerine zeki diyor, zekadan mı bilemiycem ama ufak bir simetri takıntım ve düzen hastalığım var..
10. Uzun süredir uyku sorunu yaşıyorum.. Anksiyete ile başladı, korku hastalığım geçmesine rağmen, uykusuzluk kaldı :) Gece 3 ile 7 arasında uyuyabiliyorum.. Bilimum ilaç, süt, yoğurt, bitki çayları denedim olmuyor, düşüncelerim zihnimi terk etmedıkçe uyuyamıyorum..
11. Çok olumsuz geldik 11'e yahu :) Evet, balık burcunun tüm olumsuz duygusallıkları içindeyim.. Son olarak söyleyebileceğim, insanlara güven verdiğimi düşünüyorum ki herkes derdini anlatıyor, bedava danışmalık yapıyorum :))

Sonunda sonuna geldik diye sevinmeyin :) Daha My Own Private Nonsense'in soruları var..
1 Makyajsız da görüntünüze güvenir misiniz?
- Kesinlikle evet! Bazen sivilce izlerim bile olsa umrumda olmadan çıkarım sokağa..
2. Vücut yapınıza uygun bir giyim tarzınız, yüz ve cilt yapınıza ve yaşınıza uygun bir makyaj rutininiz olduğunu düşünüyor musunuz?
- 14 yaşında "fondötenlerim" videosu çekmediğime göre 24 yaşımın son demlerinde, neredeyse lise makyajı yaptığımı rahatlıkla söyleyebilirim :)) Pudra kullanmıyorum, yaşlandırdığını ve yaşlı gösterdiğini düşünüyorum! 
Yağlı ciltler pudrayı çok sevse de gözeneklerim tıkanıp akne sorunundan kurtulamamaktansa parlamayı tercih ederim..
Giyim konusuna gelirsek, kum saati, hafif fazlalıklı ve kısa boylu olduğum için kıyafet seçmek çok zor ama haddimi bilirim, gidip boru paçalar, havuç pantolonlar seçmem. Hele ki basenlerinden bihaber sırf moda diye havuç pantolon giyinenlerden geçen yaz illallah ettim.. Ve kalın, iki kat olmuş beline balık elbise giyinenler var tabii..
3. Tüm kıyafetleriniz ve kozmetikleriniz aynı markadan olması gerekirse hangisini seçerdiniz?
- Giyim için bir şey söylemek zor.. Koton gibi bir mağaza olabilir yine.. 
Kozmetik için Mac'e falan verecek param olmadığına göre şu ara The Balm herkese yeter bence..
4 Makyaja hangi adımla başlar, hangi ürünle bitirirsiniz?
-Akne izi kapatacaksam kapatıcı ile bu adımı geçeceksem fondöten.. Tabii her şeyden önce nemlendirme..
Göz makyajına göre allık, ona göre de ruj seçtiğim için son ürün ruj! :)
5. Size göre en gereksiz kozmetik ürünü nedir?
-  Kullanıma göre değişir.. Aydınlatıcıyı abartı bulduğum için aydınlatıcı ve pigmentleri gereksiz buluyorum..
6. Şuna sahip olsam gözüm açık gitmez dediğiniz kozmetik ya da giyim-aksesuar?
- Çantalara verilen paraya acırım ama şık ve klasik bir çanta, çizme ve saat istiyorum :) Çok mu?
Kozmetiğin sonu gelmez ama bir Inglot paletim ve fırçalarım, Mac'ten şöyle bir nude rujum, allığım olsa sarılır uyurdum :) Çalışmaya başlayınca İstanbul ya da Ankara'yı fethedicem galiba :)
Hayallerim bile küçük yalnız! :s
7. Girdiğiniz ortamda sizden daha güzel giyinmiş, makyaj ve görüntüsüyle daha alımlı bir kadın görürseniz ne hissedersiniz?
- Hiçbir şey.. Sıfır makyaj ve gayet mütevazi kıyafetlerle "ben burdayım" diyen nice kadın var.. Başkaları çok umrumda olmaz, çoğunlukla başkasına beğendirmek için değil kendimi iyi hissetmek için makyaj yaparım bu sebeple başkalarını da takmam ;)
8. Giyim ve makyaj konusundaki alışkanlıklarınızı kendi zevkinize göre mi, başkalarına göre mi belirlersiniz?
- Kıyafet konusunda asla modaya uymam! Hatta nefret ederim, basmakalıp insanlardan.. Ama makyajda doğal tonlar konusunda blog aleminden etkilenmedim diyemem. Yine de göz rengi ve cilt tonuna göre, herkesin kendine yakışanı, ancak deneyerek bulabileceğini düşünüyorum..
9. Sizce erkekler iyi giyinmiş, güzel makyaj yapmış, bir kadını diğerlerinden ayırt edebilir mi?
- Bence iyi makyaj ayırt edilemez zaten :) Ama bu konuda şunu söyleyebilirim ki bir erkek makyajınıza bakıyorsa kendinizi şanslı hissedin çünkü yıllar önce okuduğum bir araştırmaya göre; erkekler, önce kendilerinde olmayan özelliklere bakarmış kadınlarda.. Şekilli göğüs ve kalça, epilasyon yapılmış bacaklar gibi kendilerinden farklı olan yerlere bakıyorlarmış, acı ama gerçek :)
Soruya dönersek, yine gerçeklerden devam etmek gerekir, bu sorunun içeriğini kadınlar daha fazla fark eder.. Erkekler iyi giyimli bir kadını değil, az giyimli bir kadını fark ederler ne yazık ki..
10. Giyim ve makyaj stilini beğenip, taklit ettiğiniz biri var mı?
- Yine söylüyorum beğenilebilir fakat asla kimsenin kopyası olmam.. Makyaj için de teknikler kopyalanabilir ve öğrenilir ama renkler değil ;)
11. Sizce saçlarınız, güzelliğinizin bir parçası mı?
- Saçlarından çok çekmiş biri olarak kesinlikle güzelliğin en mühim parçası.. Yüzdeki bir ayrıntıdan çok daha fazla dikkat çekiyor çünkü..

Bu yazıyı bir kerede yazmayı niye düşündüm bilmiyorum ama parmaklarım kırıldı :(
Çoğu kişi yaptı sanırım bu mimi, mimlemek istediğim kişiler var ama şu anda düşünemeyecek kadar yorgunum. Mimi üstünüze alınınız kızlar :(





4 yorum:

  1. Ellerine sağlık ;) Ben de yazarken bayağı zorlanmış ama bir o kadar da keyif almıştım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de :) Ürün tanımı vs den ziyade kişisel yazılar okumayı da yazmayı da seviyorum :)

      Sil
  2. merhaba sevgili blogger,

    Öncelikle bende saçlarımdan çekiyorum şu aralar bunu belirteyim. inşallah sende enn enn enn kısa sürede saç dökülmenden kurtulur yeni saç larına kavuşursun.Sana bir şey danışmak istiyorum acaba dermaroller uygulamandan birfayda gördün mü bilgilendirirsen çok memnun olacağımm. Mutlu ve Huzurlu kal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben beş seans uygulattım, ducran serumu uyguladılar her seansın sonunda. Yeni saçlarım çıktı ama beklediğim kadar değil ve çok gözle görülür oranda da değil..
      2 mm lik iğne ile uygulamalar yapıldı bu yüzden çok canım acıyordu. Uzman bir beş seans daha tavsiye etti ama değeceğini düşünmüyorum, çünkü acı eşiğim çok düşük daha fazla dayanabileceğim bir işlem olmadı.
      Kadınlar kulübünde dermarollerı evde uyguladığını yazan çok kişi var, ben uyuşturulduğu halde dayanamadım, onlar bunu nasıl yapıyor bilmiyorm.. Sanırım iğneleri küçük.
      Annem yüzüne de yaptırıyor, yüzde daha belirgin sonuçlar alındığını söyleyebilirim. Saç için, kaliteli bir serum kullanılırsa, saç köklerini gerçekten besliyor ve uyarıyor. Aynı zamanda saç tellerimde çok inceydi, biraz daha hacimli görünmesine katkısı oldu diyebilirim...
      Özetle, dayanabiliyorsanız kesinlikle denenebilecek bir yöntem, tabii ki hijyenik koşullarda yapılmalı, zira uygulama sırasında saç kökleri kanıyor..

      Sil