6 Şubat 2013 Çarşamba

Vücut Kremlerim (Body Butter&Losyon)

 
Merhaba, geçen gece bir yazı yayınlayıp, erkek arkadaşıma sinirlenip geri silmiştim :) Damat bohçası için aldığım bakım ürünlerinden bahsettiğim o yazıyı tekrar yazıp yayınlayacağım. O yazımda ve daha önceki mim sırasında Sevgili Biricit ile konuşmuştuk ve ürünlerimden genelde alışveriş yazıları içinde bahsettiğim için, stoklarımda bulunan bütün ürünleri toplu olarak gösterip kısa kısa bahsedeceğim..
The Body Shop ile tanışma ürünüm Shea Body Butter idi.. Aynı zamanda kullandığım ilk butter'dı zaten.. Normalde çok kuru ciltler için olan bu ürün, gerçekten çok yoğun yapılı, ben lazere başladığımda almıştım, bacaklarım çok kuruduğu için kullanıyordum ama şimdi tüm vücuduma kullanıyorum bu body butter'ları. TBS'den başka Rossmann'dan aldığım, sanırım Rival De Loop marka bir butter'ım daha var, genelde krem ürünler konusunda Alman markalarına güvenirim ama TBS ile kıyasla çok daha katı bir yapısı var ve butter'dan ziyade yapısı sabun gibi desem yeridir.. Vücut sıcaklığında hemen erimiyor, sürdükçe yayılacağına macun gibi elimde toparlanıyor sanki, bu yüzden TBS'den şaşmamaya karar verdim ve yaptıkları son indirimle 2 alışveriş ile stoğum yukarıda gördüğünüz gibi.. Bunlardan üç tanesini 11 küsur liraya almıştım şaka gibi ama kısa sürede %70 indirimi iptal ettiler.. 
Moroccan Rose ve Japanese Cherry Blossom elimde olanlar içinde en hafif kokulu olanlar.. Cherry Blossom'ın abartıldığı kadar neyi var bilmiyorum, parfümü beni pek sarmadığı için butter'ını aldım şimdilik. Moroccan Rose'u mağazada çalışan kız tavsiye etmişti, hafif ama derin bir gül kokusu var ve yapısı Shea'dan daha hafif gibi..
Vanilla Bliss, deli olduğum koku! Yılbaşı sonrası indirimde Spiced Vanilla butter ya da dudak kremi bulabilmek için gitmiştim, bulamayınca Vanilla Bliss'i aldım, çok yoğun şekerli bir vanilya kokusu, hatta sanki tam bir vanilya değil kremamsı bir koku ama muhteşem, kapağını açıp açıp kokluyorum..
Denemeyen varsa herkese tavsiye ederim, pahalı gibi görünebilir ama bana uzun süre yetiyor hatta ilk aldığımı bile bitiremedim henüz..
Losyonlarım daha az, biraz yapış yapış geliyor ve zor emiliyor bazı ürünler. Bu yüzden iyi ürün arayışına bile girmedim. Floral Temptation, Watson's'tan aldığım sadece denediğim bir ürün. Bence yeterince nemlendirmiyor, kolay emiliyor fakat emildikten sonra çok yumuşak bir cilt sağlamıyor. Pompası kilitli ama kilitlemek isterseniz, bir pompa daha ürün akıtıyor :)
Smart Lotion, Gratis'ten tavsiye ile almıştım, çabuk bitecek bir ürün ismi gibi meyveli-şekerli bir kokusu var, yapısı biraz tuhaf kremden ince, ama nemlendirme sütü gibi de değil, biraz yapış yapış ama bu da hemen emildiği için çok rahatsız etmiyor. Sanırım bu ürünlerde paraben yoktu. 
Vaseline Cococa Butter, sakladığım ürünlerden, kokusunu çok seviyorum, yapısı yoğun fakat kavanozda olan devasa kreminden alacakken gördüm ki her tür paraben var içinde.. Makyaj ürünlerinde bir nebze tahammül edilebiliyor ama, vücutta geniş alanlarda kullanmak riski göze almak..
Palmer's Cocoa Butter'a da kıyamıyorum. Balayına saklıyorum :) Şişelenmiş butter gibi bu ürün, çok yoğun... Hamilelere çok tavsiye edilen bir krem bildiğiniz gibi. Saf kakao yağı da kullandığım gibi bu kokuya bayılıyorum. Ben bronzlaşmak için kullanıyordum yağı fakat artık güneşlenmiyorum.. Çatlaklara iyi geldiği, hatta emzirme sırasında oluşan meme başı çatlaklarını onardığı da biliniyor. Emzirmeden önce silinmezse, bebekte bir çeşit bağımlılık yapıp, süte alışmasını sağladığını da duymuştum ama uygulamaya çekineceğim bir şey..
Pretty Promise setinden, Gratis alışverişimde bahsetmiştim, paraben içermediği için aldım, yapısından memnun gibiyim ama ambalajının altına yapıştırılan silikonu tam sökemedim, nereye bıraksam kutu oraya yapışıp kalıyor :s
İşte böyle.. Her duştan sonra krem kullanıyorum, cildim çok fazla yenileniyor, bu yüzden ölü derilerimden arınıp, nemlenmek boynumun borcu :)

6 yorum:

  1. Body Shopların bir kısmını ben de kullandım, yapı olarak seviyorum, bazen kokularla anlaşamıyorum. Plamer's muhteşem, sendeki boyu bende de var, dayanamadım büyük boyunu da aldım. Mis mis! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Palmer's almak için bebek yapmayı beklemeyim yani :D Konsolos köpeği gibi burnum olduğu için TBS'de deli gibi her şeyi kokluyorum ama ağzı bazı ürünler bozulmuş oluyor orada, çok kötü kokuyor.
      Erkek arkadaşım çıldırdı bu kokulara :D Ama şekerli kokular seviyormuş beyefendi! Yuh dedim ya.. Ben blog okurken odunsudur, çiçeksidir parfüm tanımlamalarını öğrendim, kimin şekerli parfümünü seviyor bu adam? :D

      Sil
  2. Ben de şekerli koku seviyorum :) TBS çilekli BB'nın hastasıyım. Ama %70 indirim hiç görmedim bulsam depolardım..Palmer's hiç denemedim almak şart oldu artık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son yaptıkları %50 indirim ilk başladığında, yeni yıl ürünleri %50, bazı butterlar %70'ti. Ambalajları değişecekmiş bu yüzden indirimliydi ama kısa sürede onları da %50 yaptılar tekrar. Gerçi ben onda da dayanamayıp aldım :)))
      Şu anda çilekli set hediye ettikleri bir yarışmaları var, fotoğrafını çekip yolluyorsun falan :)

      Sil
  3. Yine ben, yine krem tavsiyesi :))
    Kafayı taktım geçircem o yanık izini :))

    Bu kremide söyleyecektim unuttum, iyide olmus linkiyle buldum

    http://sevonugozunden.blogspot.co.uk

    Sudocrem konulu kremde cok faydaliymis,

    Bizde mothercare lerde satılıyor, ama cok tutmuski artık eczanelerede gelmiş,

    Bulursam bende alıp deneyeceğim, cilt için cok faydalı ürünler bunlar, TBS body butterlarinada yan yan bakıyorum haberin olsun :))


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa doğru bunu bir blogda okumuştum, sivilce izlerini falan bile geçiriyor diye.
      Aslında yandığım zaman ve sonrasında o kadar çok acı çektim ki, yeterki iyileşsin iz kalsa da olur diyordum. Beklediğimden daha az iz kaldı ama etek ya da elbise giyindiğimde hayatım boyunca orada durmasa iyi olur tabii ki:)
      Yaza kadar cildimi aynı beyazlığa getirip sonra biraz yanmam gerek..
      Butter'ları koyarken biraz çekinmiştim zaten, böyle topluca çok görgüsüz oldu diye ama onlar benim bebeklerim :D Ben de bakmaya kıyamıyorum o yüzden paylaştım sizinle de :p
      Hatta çok komik bir şekilde 15 aylık bir kız bebeği butter manyağı yaptım, kutuyu gösterip gösterip "kyeemm" diye yalvardı, kutuyu açıyorum parmaklayıp parmaklayıp yanaklarına sürdü :D

      Sil