19 Nisan 2014 Cumartesi

Kendi Yaptıklarım ve Tuhaf Bilgiler

İyi geceler! 
Çalıntı D.I.Y. bloglarından nefret ettiğimi söylemiş miydim? Bir şeyden esinlenilebilir, karışımlara tariflere bakılabilir ama ne olduğunu, nasıl yapıldığını bile açıklamayıp, olduğu gibi yabancı bloglardan fotoğraf kopyalayıp, yayınlayan zorlama "blogger"lardan hiç hazzetmiyorum. (Bir de o dıy ya da DİY değil :))
Öte yandan, bu aralar benim içimde de bir yaratma aşkı var. Bazılarını kendi fikrim sanıyordum ama ne hikmetse "bunu ben de böyle yapıyorum" diyip, benden önce yayınladılar :))
Öyleyse başlayalım..
Simli, pullu ojelere bayılsam da çıkarmaya üşendiğim için öylece duruyorlar. Folyo yöntemi çok kurutuyor tırnak etlerimi ve tırnaklarımı, pamukları falan hazırlamaya üşeniyorum, bir de hafif bir yanma hissi oluyor. Bu yüzden yüksük yöntemini denemek istedim ama evde dikiş yüksüğünü bulamayınca "kapak yöntemini" geliştirdim :) Bunu yapan başka arkadaşlar da varmış. Maksat asetonun buharlaşmasını önlemek, kapalı bir mekanda parmağı bekletmek. Bunun için herhangi bir spreyli şişenin kapağını feda edin ve sırayla parmaklarınızdaki simli ojeden kurtulun.. Yöntem aynı; dörde kestiğiniz disk pamuk bile yeter, asetonu döküp, pamuğu sarın ve kapağı geçirin. Eğer boşluk varsa, kapağı hafifçe bastırıp tutarak, tırnağın üzerini tamamen kaplamasını sağlayabilirsiniz. Bununla ilgili mini bir video yayınlamıştım instagramda.

 Normal şartlarda pigment çok amaçlı kullanılıyor, ruj olarak kullananlar bile var ama fakat Essence Twilight koleksiyonundaki pigmentler, fardan ziyade gelin simi gibiydi.. Önce press'leyip far yaptım ama kullanmayı denemedim bile, kum gibi kıyır kıyır taneli duruyordu. Çöpe gideceği garanti olunca, bir de oje yapmayı denedim. NYC'nin mavi gibi bir yansıma veren üst cilasına, bir miktar pigment karıştırıp çalkaladım. Aslında fena olmadı ama pigmenti çok olmuş :) Kum efektli oje yapıyormuşum neredeyse :P Galiba çöpe gitmekten kurtulamadı ama direndi :)

 Evde ruj, bb krem, far bazı, yapılabilecek ne varsa hepsini denedim ve genelde "sağlıksızdır bu" diyip attım. Aslında gayet olmuşlardı, özellikle ev yapımı far bazı süper oluyor ama tüpte olmadığı için hijyenik olmuyor vs..
Bu kez de krem allık denedim. Fotoğraftaki ilk aşaması. Sevmediğim allıklarımdan birer tutam kazıdım :) Koyu gelen bir fondöteni değerlendirdim, 2 pompa falan kullandım ama olsun :P
İyice karıştırdıktan sonra mum alevinde erittiğim küçük bir parça Burt's Bees dudak kreminden ekledim. "Manyak mısın?" dediğinizi duyuyorum, açıklayabilirim :) Evde balmumu yoktu!
Çok az bir parça da kendi yaptığım rujdan eritip hepsini karıştırdım. Biraz katı bir yapısı olsun diye ekledim bunları. Vazelin ya da body butter tarzı kremleri direk far ya da toz allıkla  karıştırarak da yapanlar var ve dahi jel eyeliner, krem allık, nemlendirici gibi birçok ürünün içinde petrolatum yani vazelin var ama bile bile yüzüme vazelin sürmek istemedim..

 Son çılgın projem, bilindik palet yapma yöntemi ama "evdeki malzemelerle". Şöyle ki; saç düzleştiren, maşalayan falan bakımlı bir hatun olmadığım için düzleştiriciyi bulamadım. Akabinde yine bir mum yaktım ve tekli farların yapıştırıcısını eritmek için, mumun 5-6 cm üzerinde far ambalajını şöyle bir gezdirdim. Bazı farlar kendini çok kolay bırakırken, 2 tanesi kırıldı. Törpüyü araya sokmak biraz zor olabiliyor :) Benden daha dikkatli çalışır ve düzleştirici ya da ütü kullanırsanız daha kolay olabilir. Daha sonra da ChocChic çikolatanın kutusuna yerleştirdim, kitap gibi bir palet oldu :) Kağıtlı çikolata olduğu için de kutu temizdi. Bunun ig videosu da burada.

 Erkek arkadaşımın yolladığı fotoğraf instagramda olay oldu :) Firketeyi (tel toka) tersine takıyormuşuz dedim, kimse inanmadı. Tabii ki deneyip öyle yayınlamıştım :) Kullanım rahatlığına ve el alışkanlığına bağlı. Saçımın bazı yerlerinde bu şekilde kullanmak acıttı ama genel olarak daha rahat ve daha iyi tutuyor. Reklamlarda söyledikleri gibi "deneyin ve farkı görün"

Bunların dışında, temizlemeyen şampuana çam terebentin, kurutana badem yağı damlatmak falan gibi girişimlerim var. Belirgin bir sonuç alırsam yine yazarım..

Yine bol bol gülücüklü bir yazı oldu, neyseki çok ciddi bir gazetede köşeyazısı yazıp, memleketi kurtarmıyorum.. İmla kuralları dahilinde istediğimiz kadar gülümseyebiliriz :)

Instagram ve blog çekilişime katılmayı unutmayın.
Sevgiler


4 yorum:

  1. Yerim senin fikirlerini! :D
    Ay evet ya, ben bi yıl önce falan görmüştüm tel tokanın acı gerçeğini ve şok olmuştum :D

    YanıtlaSil
  2. Hamarat olduğunuz kadar cimcimesiniz de siz, güzel bayan... :)

    YanıtlaSil
  3. çikolata kutusunu ogün atacakken dur yaw dikiş kutusu yaparım dediğim gün senin fikrini gördüm

    eşim evi çöp eve çevireceksin desede kıyıp atamadığım şeyler var
    bayılırım fikirlere;)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. blogunu yeni keşfettim bastan buraya kadar okudum gerisini de okuyacagım:) cok eglenceli çok sevimli bir yer olmuş ellerine sağlık:) bu arada ben de adanalı taze bir bloggerım:) bana da beklerim:)
    http://coffeecatsmakeup.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil