2 Mart 2013 Cumartesi

Amazon Real Techniques Alışverişi

Çok jet hızıyla Amazon alışverişimi anlatacağım, sorularınızı bırakın yardımcı olurum. Kargom tam iki haftada geldi, Amazon hesabımda kargo hala Toledo'da taşıma halinde görünüyor onu çözemedim ama sanırım oraya kadar takipli.. Yurda girdikten sonra Yurtiçi kargo tarafından teslim edildi. Daha önceki Coastal Scents alışverişim PTT kargo ile gelmişti. Amazon, yurtdışı transferi için her alışverişte farklı firmalar kullanıyor sanırım, cloud10 de olduğu gibi Amazon'dan gelen paketlerde de kaybolanlar olmuş. 
Gördüğünüz gibi şimdilik en acil olan Expert Face Brush, Blush Brush, Kabuki'yi seçtim ve burada bulsak da pahalı olan Ecotools altılı göz setini ekledim ki onun ambalajı ve fırçaları değişmiş çok beğendim ;)
Expert: 8.79
EcoTools 7.99
Blush: 8.15
Kabuki 9.98 Dolardı ben aldığımda, bu tutarlar her gün çok az oranda değişebiliyor. Kargoya 13.83 dolar ödedim, cloud10beauty.com dan pahalı bir kargo fakat dolar bazında ödeme yaptığınız için, kargo dahil çok daha az bir paraya almış oldum.. Toplam 48,74 dolar tuttu, aynı alışveriş diğer sitede 40 küsur Euro. Daha hızlı geldiği için orayı da seçebilirsiniz ama bu fırçaların tanesine 40-50 lira verip yurtiçinde online satış yapanlardan alacağınıza iki hafta bekleyin derim...
Benim kredi kartı numaram değiştiği için Paypal kullanamadım, direk kredi kartı bilgilerimi kullandım, sonraki bir gün içinde Amazon mail atıyor zaten, siparişe ekleme ya da tamamen iptal etme işlemleri yapabiliyorsunuz.
Toledo'da kargomun takılmasıyla ilgili bir mesaj attığımdaysa bana çok uzun cevaplar verdiler, yarısını anlamadım ama çok mutlu oldum bu kadar ilgilenmelerine, gecikse bile sorun değildi. 18 Şubatta verdiğim siparişin son teslim tarihi 10 Mart olarak belirlendi sitede, bu tarihe kadar gelmezse bilgi talep edebiliyorsunuz ama bugün 2 Martta tam iki haftada elimdeydi..
Karton kutuda, zarf gibi ucundan yapıştırılmış olarak geldi. Fiyat ve gramajına kadar tüm bilgiler ürün bazında tek tek yazılmış olmasına rağmen, yine içini açıp bakan olmamış :) Ama tabii ki kimse kozmetik için bu garantiyi veremez..
Amazon daha önce başka taşıma şirketleriyle çalışıyormuş sanırım ama benim siparişim i-parcel ile geldi ve bir mail atıp vatandaşlık numaranızı istiyorlar, yılda 5 kere sipariş verme sınırını geçmiş misiniz diye kontrol ediyorlar. Bunu geçti iseniz hemen evdeki anneniz, babanız, kocanızın adına siparişi verin :) Yalnız sorun olması halinde gümrüğe birlikte gidebileceğiniz kişileri seçin.
Bu bebekler bana doğum günü hediyesi oldu :) Arkadaşımla buluşmak üzere hazırlanmaya kaçıyorum, sorularınıza her zamanki gibi itinayla yanıt verilir :)) Öptüm hepinizi ;)

8 yorum:

  1. Şu yurt dışı alışveriş olayına hala çekinceliyim ben.
    Hayır bi açılırsam benim için fena olur. Türk siteleri bile beni mahvetti çünkü. :D

    Güle güle kullan fırçalarını.
    RT fırçalardan ben de istiyorum, geçen gün bloggerın biri bir satıcıdan almış tıkladım baktım satıcı sağ olsun 80TL'ye satıyor. Sövdüm kapattım sayfayı. Ayıp ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bir tanesini 40 liraya gördüm evet getirtmek uğraşmak, gelecek mi gelmeyecek mi diye beklemek ciddi bir uğraş ama paypal ve güvenilir siteler kullanılırsa zaten alışverişi iptal edebiliyorsun. El yordamıyla bile alışveriş yapılabilir yani :)
      Yasaktan önce blog camiasına dalış yapmamıştım ben de iki kez alışveriş yaptım ama hiç sorun yaşamadım, kozmetiği bile deneyebilirim :))
      Amazondan alırsan artık shipping'i alışverişi sonlandırmadan hesaplıyor, bence istediklerinin hepsini alabilecek durumda olduğunda 75 euro sınırını geçmeden al, kargo dahil değil o sınıra, zaten kolinin üstüne toplam tutar+kargoyu ayrıca yazıyorlar, ödediğin bedeli ayrı ayrı ispatladığında kolin gümrüğe takılsa bile alabiliyorsun kargonu. Çok karışık oldu ama öyle yani :)

      Sil
  2. Amazon'un kargo fiyatları bir ara çok yüksekti..sonra çilek milek unuttum amazondan alışveriş yapmayı..ancak ürünlerde büyük fiyat farkı var yine dönüş yapmak lazım belli ki..zaten yurtdışında 8-10 dolara satılan ürünleri TR'de neredeyse 5-6 katına satmıyorlar mı sinir oluyorum..kargo vs diyorlar ama ayrı ayrı kargo ödemiyosunuz,hepsi bir geliyor. hatta bi gelene getirtiyorsunuz..bu insana salak yerine koymak resmen!sinirlendim gene biraz alışveriş yapıp kendime geliyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani fiyatını bilmediğimiz şeyler olsa neyse belki inanırız da.. Sanırım İngilizce bilmeyenler rağbet ediyor o satışlara. Şahsen ben bir fırçaya 40 lira vereceğime en uygun şekilde bu işi hallettiğimi düşünüyorum sonuçta Amazon güvenilir bir site, tek ihtimal 1 ay gibi bir sürede gelmesiydi ona bile razıydım :))
      Alışveriş candır, almasan da sepete ekle ekle çıkar :))))

      Sil
  3. ben de dayanamadım sipariş verdim 2 haftada gelse bari yaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyatı daha ucuz olunca ben 1 aya da razıydım kırmadı beni çabuk geldi :))

      Sil
  4. merhaba bende amazondan alışveriş yapmayı düşünüyorum ama farklı satıcılardan farklı ürünler aldığımız zaman sadece 1 kere mi kargo ücreti ödüyoruz? şimdiden teşekkürler :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ürünün kendi kargo tutarı hesaba ekleniyor ve çoğu makyaj malzemesi uluslararası gönderilmiyor maalesef.
      Sayfanın sağ tarafında estimate shipping cost gibi bir şey yazıyor. Her ürün eklendikçe oradan takip edebilirsiniz eklenen kargoyu. Ödeme sayfasına geçmeden de hangi ürünlerin gönderilebileceğini söylüyor..

      Sil