31 Mart 2013 Pazar

Essence Oz The Great and Powerful Krem Allık-Çatlayan Oje



Kısa bir yazı yazıp kaçıcam. Çünkü bir Essence koleksiyonu hayal kırıklığının daha sonuna geldik :)
Oz The Great and Powerful koleksiyonundan sadece açık mercan renkli oje ve krem allığı almış bulunuyorum.. Geçen haftasonu aldığım bu ürünler ben de hala bir heyecan uyandırabilmiş değil..
Ojenin yapısı çok enteresan tek başına sürerseniz mat bir oje, baz ojenin üzerinde ise çatlıyor. Yapısı kalın ve ben ilk defa çatlayan oje denediğim için nefret ettim! Bir blogda çatlayacak ojenin fazlaca sürülmesi gerektiğini okumuştum. Mantıken altındaki baz oje iyice kurumadıysa, ojenin çekebilmesi için pürüzsüz zemin oluşmamış oluyor ve ne kadar fazla sürerseniz moleküller arası çekim kuvveti artacağından daha kolay çatlıyor. "Suyun cazibesi" denilen olay gibi düşünebiliriz bunun, bir masaya su damlattığımızda su molekülleri birbirini çeker ve yakınlaşırlar, çatlayan oje de bu şekilde yaklaşıp, kurudukça hacim kaybedip çatlamış şekilde görünüyor. Sonuç olarak teoride konuyu bilmek uygulamaya yetmedi :) Nitekim kururken alttaki ojenin rengi açıldı, çatlamadı, çok geldi, az geldi.. İlk denemede aradığımı bulamayınca henüz tekrar uğraşmadım. Ama en azından oje kolay silindi, korktuğum gibi olmadı!

Bakınız; sim..

Allığı çok merak ediyordum, olumsuz yorumlar okumama rağmen ve simli olmasına rağmen aldım. Çünkü yanaklarımdan nefret ediyorum! Avurt çöküntüsü denilen kısımda, yanağım rengi tutmuyor, çok saçma bir şekilde fırçayla bir kez dokunduğumda yanağımın bir kısmı renklenmemiş oluyor. Sanırım sıvı kaybına bağlı çöküntü falan filan..
Neyse, aynı zamanda karma cildin etkisiyle kuru yanaklarım için krem allık denemek istiyordum. Alır almaz avm'nin lavabosunda denedim, parmak uygulamasıyla çok kötü sonuç veriyor, çünkü ne kadar dağıtırsanız o kadar dağılan bir ürün! 
Elle dağıtılırsa rengini tamamen kaybedip geriye simler kalabiliyor. Bu yüzden dün, Hande'nin videosunda söylediği gibi stipple fırça ile uyguladım. Yine bu fırçayla da tamponlayarak dağıtıp, yedirdikten sonra, istediğiniz yoğunlukta bırakırsanız allık gayet sağlam bir şekilde sabitleniyor. Yani kalıcılığı ne kadar yoğun uyguladığınıza bağlı... O altın simler bu allıkta niye var çözemedim.. Essence her koleksiyona bir sim, ışıltı bir şeyler ekliyor, filmleri izlemedim belki onların ruhuna uygundur ama bence tek çeşit ve tek renk olarak üretilen bir şeyin daha geniş kesime hitap etmesi daha mantıklı.. Gerçi turkuaz far ve kalemler de oldukça spesifik ürünler, tamam tamam vazgeçtim bu fikrimden :))
Allık 14 ml.. Bronzlaşmayı tercih edenler için, yazı geçirebilecek bir ürün..
Essence standında çok miktarda yeni ürün vardı ama şu ürünlere verdiğim 15 lirayı bile saçma ve anlamsız buldum, o yüzden yenilerden almadım.. Özetle allık belki alınabilir ama bu ojeye 5 lira bile çok..
Sonraki yazıda NYX gloss ve far paletlerinden bahsedeceğim. Her şeyi çöpe atıp, gidip Urban Decay palet alasım var :s Gereksiz şeyler almayı bıraksak çok hoş olacak.. 

6 yorum:

  1. Yarın Rossmann'a uğrayacaktım sence gerçekten almaya değer mi bu allık? Bayağı bir uğraştırmış çünkü senide

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duo fibre fırçan var mı? Ben parmağımla uyguladığımda pek belirgin olmamıştı ama elf fırçayla gayet iyi durdu. Köpük allıklarına göre daha iyi. Köpüğü mağazada denediğimde yüzümden soyulmuştu, bu gayet sabitleniyor. Beni en çok minik simleri sinir etti tenim açık renk olduğu için yakışmıyor.
      Koleksiyonda tester olmuyor ama çaktırmadan eline damlatıp dene istersen :)
      Yani koleksiyondan başka şeyler almayı düşünmüyorsan sadece bu allık alınabilir..

      Sil
  2. Allıkğını hiç denemedim, ama ojelerin vasatlığına katılıyorum. Ayrıca 1 kere kullandıktan sonra daha 1 ay olmadan oje bozuluyor, en sinir olduğum durumda bu. O nedenle ojenin rengine ölüp bitmedikçe, cidden o renge ihtiyac duymadıkta essence oje alır mıyım bilmiyourm..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni serilerde sorun olmadı ama eski serisinden bulup aldığım ojeleri ayrışıyor :s
      Yapıları çok değişiyor genel bir kalite anlayışı yok Essence'te :))

      Sil
  3. Keske ojeninde fotosu olsaydı :( merak ettim nasıl kötü durdu? Bu serinin Altın rengi catlayaninida gecen hafta ben aldım hemende denedim düşündüğümün ötesinde guzel çıktı, siyah sephora ojeye sürdüm yaldizida guzel parladı, vaktim olursa bu hafta postunu yapiyim, sen bi degerlendirirsin seçilcim olurmu? ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bunları alırken ojelerin çatladığını keşfeden Gratis kızı, olay mahalinde o altın rengini denemeye koyulmuştu zaten :))
      Ben de bu ojeyi siyah mat oje üzerinde tekrar denemeyi düşünüyorum.
      Ojenin kötü durması muhtemelen tamamen benim beceriksizliğim :) Sende de görelim ama şu an bir Kore sitesine kafayı taktım, orayı talan etmeden buradan tekrar alışveriş yapmam :)))

      Sil