16 Mayıs 2013 Perşembe

Cherry Culture NYX Alışverişim Geldi !

Çok mutluyum sevgili seyirciler.. Zira bu alışverişimin geleceğine dair içimde en ufak bir umut yoktu.. Daha önceki, iki fırça alışverişimde hiçbir sorun yaşamadım ve çok hızlı geldi fakat Cherry Culture'dan takipsiz posta ile aldım ve sanırım uluslararası paketlerde geri ödeme yapmıyorlar. Paypal ile almadığım için ve gümrükte güvenliğin arttırılacağını düşündüğüm için param boşa gitti diyordum ama yeterince iyi bir sürede geldi..
Cherry'den daha önce alışveriş yapanlar bilirler, benim gibi ilk kez deneyecekler için bahsedeyim. Siparişinizi verdikten sonra bir kaç gün "in progress" aşamasında kalıyor, yani paketinize tüm ürünlerin sağlam bir şekilde eklendiği inceleniyor ve emin olunuyor. %40 indirimin yoğunluğu nedeniyle olsa gerek ben 5 gün bekledim bu sürede. 5 Mayıs gecesi verdiğim sipariş 10 Mayısta kargolandı. Ve bugün itibari ile 16 Mayısta ellerimdeler :)

Allıkların her biri 6 dolar, ruj 4 dolardı. Bunlar üzerinden %40 indirim uygulandı ve 11,43 kargo parası eklenince sonuç pek değişmedi :) Toplamda 28,23 dolar ödedim ki NYX'i alabileceğim en düşük tutar buydu.. Küçük bir koli içinde, delikli tuhaf kağıtlara sarılmış olarak geldi. Gördüğünüz gibi hiçbir zarar yok, sadece bir allığın koruma bandı yoktu ama o da dokunulmuş falan bir ürün değil..
Paraben ve talc içerdikleri için indirimsiz almazdım. Almamın tek nedeni kremsi dokuda olduklarını okumuştum öyle olmalarını umuyorum..
Alışveriş sırasında sipariş notu ekleyemiyorsunuz, sonradan da bir şey söylemediğim halde "Artistic Supplies" yazmışlar ve tutarı 6 dolar göstermişler. Yasak sonrası Türkiye'ye gönderim durmuştu, bu yazı bize özel mi bilmiyorum ama çok ince davranış :)
Allıklarım NYX Rouge Cream Blush 02 Natural, PB06 Peach, PB03 Angel, PB16 Chocolate Mosse. Toz allıklar 4, krem allık 3,5 gram. Benim için yine de bitmeyecek allıklar ama paketleri çok küçük yahu, hiç göz doyurmuyor :) Tabii ki yanınızda taşımak için çok ideal.
Angel, Natural ve Peach toz allıklarda hep gözüm vardı. Bu kadar popüler ürünler olmasına rağmen renk gösterimlerinden anlamak zor, seride ışıltılı allıklar falan da olduğu için riske etmeyip en açıklarından seçtim.. Daha sağlam bir makineyle tek tek paylaşırım ama kısaca özetlersem Chocolate Mosse'un bembeyaz hatunlar için daha iyi bir kontur rengi olacağını düşünüyorum. Muhteşem Yüzyıl dizisinde sıkça uygulandığı gibi allıkla-kontur arası bir bölgede ince bir hat şeklinde uygulamayı düşünerek de aldım..
Peach, Downboy'a çok benziyor, azıcık daha sıcak bir tonu, tamamen mat...
Angel'ın rengi çok tuhaf çok açık kahve-bej, Chocolate'ın rengine benziyor aslında ama ince ışıltıları var, kesinlikle sim boyutunda değil..
Ruja aşık oldum Hotmama'nın ruj hali :) Hotmama'nın biraz daha pembesi ve çok ince altın ışıltıları var. Simli rujlardan nefret ediyorum ama bu şekilde kahve tonlu bir Clinique ruja bayılmıştım. Işıltı işi sakat yani :) LSS550 Indian Pink
Cherry Culture Lip Balm, sanırım 20 dolar civarında bir alışverişten sonra ücretsiz, zaten 1,5 dolar falan fiyatı. O nasıl bir çikolata kokusu.. Çikolata bile öyle çikolata kokamaz :D
Özetle bu alışveriş karşısında sevindirik olmayacak kimseyi tanımıyorum :)
Cherry'den L.A. Girl, L.A. Colors, Duo, Beauty Blender, China Glaze, NYX gibi markalardan ve tanımadığım uygun fiyatlı pek çok markadan alışveriş yapabilirsiniz..
Benim sonraki hedefim Sleek mat far paleti, The Balm Meet Matte Nude, Wet n Wild farlar, Revlon fondöten... Biraz durulup ürün azalttıktan sonra bunlar için Sleek'in kendi sitesine ve Beauty Joint'e dadanırım. 

23 yorum:

  1. İçim açıldı güle güle kullan hepsini bebek:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Böyle fotoğraftan bakınca gerçeklerinden daha şirin oluyorlar :))

      Sil
  2. Hepsi çok hoş, güle güle kullan :)
    Acaba Türkiye'de satan bir yer var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Douglas mağazaları satıyor. Allıklar 35 lira civarında ama :s

      Sil
  3. Hadi gozun aydin kavuştun cicilerine :))) güle güle kullan, bende senle beraber stres yapmıştım sesin çıkmayınca acaba! filan diyordum, süper makinenle süper fotolar bekliyorum seçilcim, nyx mu? yok böyle bi marka görmedim okumadım :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk beş günlük süreden dolayı çok gecikti. Ama o süreden sonrası takipsiz posta olduğu için ben de hafiften tırsmaya başlamıştım :)
      Makine iyi de ışığı pek ayarlayamıyorum gün ışığında çok gölge yapıyor. Gerçi ben Adana'da güneş bulamıyorsam kimse fotoğraf çekemez herhalde :D
      Nerede bulamadın NYX'i sitede mi?

      Sil
  4. çok güzeller güle güle kullan. Ben NYX rujlardan çok memnunum..ayrıca lip balm beklenmeyecek kadar iyi çıktı, dudaklarımı yumuşacık yapıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de elimde çok lip balm vardı ama sırf kokusu için hemen açtım umarım işe yarar, su içmeyi ihmal ettiğim için dudaklarım çıldırdı :)
      NYX'ten sadece far ve gloss paketim vardı, ruju henüz denemedim ama rengi bile çok güzel :)
      Yabancı bloglarda almışken NYX'in tüm renklerini alıyorlar demek ki varmış bir hikmeti :)))

      Sil
  5. ben de %40tan rujlar ve far paleti aldım :) cherryculture sitesini seviyorum ama kargoları çok yavaş. sleekin kendi sitesiyle ilgili hep çok kötü bir müşteri hizmetleri olduğunu okudum ama geçenlerde gözümü karartıp alışveriş yaptım ve sorun yaşamadan geldi, hem de international kargo sadece 2 dolar, eğer fiyatları dolara çevirebilirsen sitede o şekilde sipariş vermeni tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cosmetic aşk'ın alışverişini görmüştüm ben de o zaman denedim direk dolar olarak çıktı fiyatlar. Tarayıcı diline göre değişiyor demek ki zaten dolar üzerinden almak her türlü daha karlı, bu yüzden fırçaları amazondan almıştım :)
      Cherry'den alacak pek bir şeyim kalmadı sanırım ama kargonun geleceği kesin olsa beklemek yine de sorun değil :s

      Sil
  6. güle güle kullan
    nyx allıkları benım defavorum ebayden alacaktım az kalsın buradan bakayım bi
    çok pis aklıma girdin yahu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. %40 indirim bitti ama diğer sitelere göre uygun gibi :)

      Sil
  7. güle güle kullan ne güzel şeyler almışsın hepsine bayıldım:)
    blogumu ziyaret ettiğin için teşekkürler:) sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel hemen gelmiş.
    1 ay oldu hala gelmedi benim siparişim :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekleme aşaması çok sinir :s Takipsiz olduğu için Cherry'nin ilk hazırlanma sürecinden sonrasını da görememiştim..
      Ben bu kargo işinde biraz şanslıyım sanırım Adana'da iş yoğun olmadığından hemen geliyor :) Ptt'ye sordunuz mu? Takipsiz de olsa bilgi veriyorlarmış sanırım..

      Sil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. alışveriş yasağı hala devam ediyo mu?ben de bişeyler almayı düşünüyorum ama korkuyorum yine de :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef yasak devam ediyor ama gümrükte kontrol edildiğini düşünmüyoruz. Ulaşmayan paketler oluyor ama bunun nedeni genelde takipsiz kargo ile geldiği için...Yakın zamanda cherryculture dan bir sipariş daha verdim sigortalı kargo ama kayıp durumunda yeniden gönderim yapıyorlar mı bilmiyorum. Sleek in sitesi gönderiyor örneğin..Paypal kullanıyorsanız daha güvenle alışveriş yapabilirsiniz...

      Sil
    2. Sleek'ten de alışveriş yapmayı düşündüm bi ara ama onda da takip olayı yok..Eline ulaşmama ihtimali çok yüksek maalesef.

      Sil
    3. Sleek ürünlerini en ucuz oradan alabilirsiniz. Gelmeme ihtimali hepsi için aynı ama bence denemeye değer :)

      Sil
  11. NYX artık Rossmannlarda satılıyor.

    YanıtlaSil
  12. NYX artık Rossmannlarda satılıyor.

    YanıtlaSil