24 Mayıs 2013 Cuma

Golden Lady&Golden Rose Jolly Jewels Alışverişi

Bu bebekler piyasaya çıktığında standa şöyle bir baktım "cıkss bir ojeye 5,75 verilir mi?" dedim.. E o zaman niye daha önceden 10 liraya Sally Hansen almışlığın var derler adama.. Daha önceden bahsettiğim gibi belli konularda çok cimriyim, ayran gönüllü olduğum için bir tane olsun, sağlam olsun insanı değilim... O yüzden 10 liralık 6-7 tane maskara alıp aynı anda kullanmak falan gibi saçmalıklarım var...
Büyüyünce geçecek biliyorum :) Artık indirimlerden bir şey almayıp, ürün bitirdikçe kaliteli ürün alma gayreti göstereceğim.. Alacak bir şey de bırakmadım zaten..
Ben bu altın rengini sürüp düğüne giderim arkadaş...
Neyse, bu yavrulara dönecek olursak kendilerini pahalı bulduktan sonra, China Glaze'in bir takım ojelerine ağzımın suyu akarak bakarken buldum kendimi.. Oje ve parfüm tutkum olmamasına rağmen, küçük bir oje ordusu oluşturduktan sonra, artık düz renklerden sıkıldım ve China Glaze'in hologramlı, dokulu, efendim simli, dallı, pullu, güllü ojelerine iç geçirmeye başladım. Ama alamıyor olmam gibi teknik bir sorun var :) 
Hatta Kermit ve Mamontenka'nın çekilişinden indirim çeki kazandım, kendimi bir iki oje ile sınırlandırabilirsem kullanacağım :)
 Renkleri elli milyonuncu görüşünüz ama değişiklik olsun diye elimin hamuruyla nail art işine bulaştım :s Süngerle baskı tekniği ile yapıldığını düşündüğüm uçlara daha yoğun uygulama işini, sadece ojenin fırçasını kullanarak yaptım ve aşık oldum..
Tırnaklarımın ortasından itibaren ojeleri hafifçe sürdüm, pulları tırnak ucuna doğru ittim. Oje şişesinden pulları yoğun olacak şekilde tekrar alarak, tırnak uçlarıma tamponlayarak uyguladım... Böylece french'imsi bir görüntü oluşurken pullar da tırnağa iyice yapışmış oldu. Ve son olarak NYC turbo top coat uyguladım. NYC üst cila ve french renkleri inanılmaz bir parlaklık veriyor...
Adanalılar için, ojeleri Real'deki Golden Rose standından 5 küsur liraya aldım. Gratis'lere yeni seriler gelmiyor niyeyse..
Hatta bunları alırken Holiday serisi gelmişti ama dokulu olacağını hiç düşünmediğim için ojelerin yüzüne bile bakmadım ya ona yanarım...
Golden Lady ojeleri ise çok acayip bir yerden Groseri marketten, yani yerel süpermarketimizdeki standdan aldım.. Serilerine göre 1,5-2 lira arasıydı fiyatları. 
 Golden Lady'den ilk defa bir şey alıyorum. Yalnız stand kurulduğunda makyaj ürünleri acayip ucuzken şu anda uçmuş durumda. Yerlisinden, ithaline her markanın bizi ne derece kazıklayabildiğinin en canlı kanlı örnekleri...
Neyse.... İlk üç oje Ocean serisinden, ne koktuğunu tam olarak çözemedim.. Kokulu asetonlar gibi, delicesine kalıcı ve yoğun bir koku, birçok kişiyi rahatsız edebilir... Bir de kokulu oje hiç kullanmadıysanız, denemek için şişesini açıp koklamayın, ciğerlerinize yazık.. Bu ojelerin kokuları kuruduktan sonra belli oluyor, ojenin kendi yapısındaki koku uçtuktan sonra daha belirgin oluyor diyelim..
19 numaralı renk mavi tonu baskın olan koyu bir lila. Essence koleksiyonlarından belki kullanabilirim diye çok renkli ojeler aldım, bir süre bakıştıktan sonra çekilişlerime ekledim :) Ama bunların renkleri canlı olmasına rağmen bas bas bağırmıyor, soft bir duruşları var..
 Elime sürerken tersten gitmişim.. 19 numara en sağdaki.. O halde sağdan sola gidelim..
23 numara çok güzel bir renge sahip, cam göbeği-mavi arası bir rengin üzerinde turkuaz ışıltılar var, fotoğrafa pek yansımadı, zaten eldeki duruşu da çok belirgin değil ama çok hoş...
22 numara petrol mavisi, gece mavisi gibi, yok bu olmadı :s
27 Green apple serisi, bunlar seri mi bilmiyorum ama üzerinde öyle yazıyor :s Açık nane yeşili gibi bir renk.. Geçen gün Pembe Defter'in de söylediği gibi niye nane yeşili diyoruz biz buna? :)))
Ve son olarak 32 numara bej üzerine çok hoş ve ince altın ışıltıları olan bir oje, bu da coconut yani hindistancevizi kokulu..

Temmuzda Amerika'dan dönecek birini buldum nasıl mutluyum anlatamam :)) Bir tanıdığımızın kardeşi Manhattan'da limuzin şoförüymüş, yemin ederim bilmem nerenin CEO'sundan daha havalı geliyor kulağa! :D Hatta PS: I Love You filmini hatırlattı ve bunu duyduğumda ilk hayalim, bütün Amerika'yı hallaç pamuğu gibi attıktan sonra, alışveriş torbalarım yanımda, elimde bir kadeh içkim, caddelerde gezinmek oldu :) Amerika'ya karşı hiçbir özentim yok, hatta nefret ediyorum ama sırf şu alışveriş olaylarını kıskanıyorum.. Yoksa bizi koysalar Manhattan'nın göbeğine geçin bakalım nasıl geçiniyorsun... Nasıl Sephoralardan çıkmıyorsun... 
İşte böyle, kendi çapımda alışveriş listesi oluşturmaya başlarım, iherb'e ben de dadanayım artık :)
Bir de Amazon'un ücretsiz kargo nimetinden faydalanmak var tabii..

2 yorum:

  1. Golden Lady ojerin renkleri harika duruyor yalnız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun uzun inceleyip seçtm çok beğendim :))

      Sil