19 Mayıs 2013 Pazar

La Ligne Diş Macunu?

Gratis alışverişlerimde paylaştığım gibi La Ligne saç ürünlerinden ve vücut losyonundan memnunum bu yüzden son indirimde diş macunları ve diş duşunu da aldım. Diş hassasiyetim olduğu için beyazlatıcı diş macunlarını ara sıra kullanabiliyorum. Bu ürünleri kullanıp sorun yaşayanınız var mı? Haftasonu olduğu için henüz doktora gidemedim ama çok saçma bir durum var.. Dün gece iki saat içinde diş etlerimde ciddi bir sorun oluştu. Akşama kadar yiyip durduğum yumuşak kurabiyeyi ısırdığımda çenem çok ağırınca fark ettim. Çok detaya girmeyeyim, acıklı bir konu :) Sadece kullanıp sorun yaşayan var mı, sorun diş macununda olabilir mi diye merak ettim.. Tabii ki doktora giderken onu da götürüp soracağım.
Konuyu, yüzüme kullandığım kozmetiklere bağlayan babama da sevgilerimi iletirim...
Doktorcum sağ olsun diş macunun markasını bile sormadı :) Bir yıldır diş temizletme işlemi yaptırmadığım için diş etleri biraz zayıflamış. Hiç diş temizliği yaptırmayanlar var, onlar nasıl yaşayıp gidiyor diye düşünüyorum, sanırım Adana'nın havasından suyundan bu haldeyiz :))
***
19 Mayıs ile ilgili yazıp çizebileceğim çok konu var fakat moralim yerlerde kafamı toplayıp yazamayacağım. Tek söyleyebileceğim "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı"nı kısalta kısalta, korka korka Gençlik bayramına indirgeyen, onu da gençlere her  yıl zehreden, halkın milli bayramlarını hafife alıp korkutup, sindirmeye çalışanlar, bugün Sıhhiye'de toplanıp Kızılay'a taşan kalabalıkla cevaplarını almışlardır sanırım.. Türk Milleti'ni koyun zannettiğiniz yetti. Gazi Mareşal Mustafa Kemal'in adını anmaktan korkmuyoruz, çünkü O'nun çocukları, Cumhuriyet çocuklarıyız!
Atam, yeniden doğuşumuz neden 19 Mayıs olmasın?
Doğum günün, bu millete kut'tur Atam..
***
Adana'da yaşanan kaza ve hayatını kaybeden akrobasi pilotu için çok üzgünüm.. Olayın gerçekleştiği yer, organize sanayi bölgesi yakını, yani şehirden uzakta. Böyle bir etkinlik için katılımın az olacağı biline biline, gerekli güvenlik önlemini -şehir dışında bile- sağlayamamaları inanılır gibi değil...

7 yorum:

  1. Anlattıkların bana diş gıcırdatıyo olma ihtimalini düşündürttü! Diş gıcırdatma çene ve kulak ağrısına ve diş hassasiyEtine neden olur! Doktora gittiğinDE söylemelisin gece koruyucu plak yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diş hassasiyetim ortodonti tedavisinden kalma :( Diş tellerini sabitlemek için en son dişlere metal bir silindir yerleştiriliyor, o çıkarıldığından beri sızlıyor falan :)
      Zaman zaman çenemi kastığımı fark ediyorum, gündüz bile farkında olmadan yapıyorum gece neler oluyor hiç bilmiyorum artık :) Ama dün aniden diş etlerim çekiliyor gibi oldu, tıp doktoru arkadaşlarıma sordum, öyle bir şey olmaz saçmalama dediler :)) Tüm cinslikler beni bulur zaten..
      Tavsiyen için teşekkürler..

      Sil
  2. ben la ligne dişmacunlarını sürekli kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım.. çene ağrısı diş sıkmayla ilgili olabilir ki bana olurdu sık sık.. botox yaptırıp engelledim bu sorunu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktor diş macununun yüzüne bile bakmadı zaten :) Diş eti sorunları çok ciddidir, temizlik yapılması yeterli dedi :)
      Çenemi sıktığımı bile yeni fark ettim ben :( Çok rahatsız ederse botoks alternatifini düşünebilirim, gerçi onun da uygulaması acılı sanırım..

      Sil
    2. bir anlık minik bir acısı var sedece korkulacak bir şey değil :-)

      Sil
  3. Atamız için söylediklerine sonuna kadar katılıyorum, yüreğine sağlık! Bu arada la ligne diş macunu kullanmadım ama hassas diş etlerin için sensodeyne bir şans verebilirsin, diş hekimimiz tavsiye etmişti oldukça memnun kaldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.. Sensodyne ve Colgate'i sürekli kullanıyorum ama hassas diş macunlarını beyazlatıcı etkisi olmadığı için arada bir kullanmalık beyazlatıcı alıyorum :)

      Sil