21 Mayıs 2013 Salı

Favori Göz Fırçalarım

 Başlığa nisan favorileri yazmaya utanıyorum artık :)) Gerçi indirimlere rağmen mayısta aramıza katılan yeni fırça olmadı :)
Gördüğünüz gibi çok temel fırçalar kullanıyorum. Tek renk farı göz kapağıma uygulayıp, sadece kalem ya da eyeliner uyguladığım günlerde The Balm Give Crease a Chance'in geniş tarafını, Amazon'dan aldığım Ecotools altılı göz fırçası setindeki Large Eye fırçayı ve Coastal Scents classic shadow large natural'ı kullanıyorum. Coastal'ın bu doğal kıllı fırçaları zaman zaman kıl döküyor ama gayet yumuşak olduğu için çok memnunum..
Dar göz çukuru bölgemde gölgeleme ya da geçiş rengi kullandığımda ise sağ alttaki gibi açılı fırçalar kullanıyorum. Ecotools ve Coastal Scents'ten yine.. Ecotools göz kapağına ve kaş altına far uygulamak için de başarılı, yeterli genişlikte.. 
Bunlardan başka göz çukuru için The Balm fırçamın duo fibre tarafını ve Essence smokey brush'ı da kullanıyorum fakat Essence fırçalardan çok hoşlanmıyorum.. Sentetik olduğu için biraz sertler, ilk aldığımda bir iki kıl dökmüştü ve gözüme batıp canımı acıtmıştı, siyah olmadığı için pek belli olmuyor.. Ve en siniri her yıkamada suyu mora boyuyor hala..
Dağıtma fırçası olarak Ecotools dörtlü setteki fırçayı çok seviyorum. Bilgen'in meşhur fırçası olan pro blending blending fluff'ı çok merak ederek almıştım, elimde iki tane var ama biri çok sert, diğeri az kullanılmış olduğu için mi yumuşak bilmiyorum ama benden başka herkes çok memnunmuş :) Bir Seçil klasiği daha...
Bu sebeple Coastal'ın yine doğal kıllı fırçalarını tercih ediyorum..
Kaş doldurma işlemi yapmadığım için, kaşlarımı yola getirmek için sadece Rossmann'dan aldığım ama markasını unuttuğum hepimizin bildiği fırçayı kullanıyorum :) Çok kaliteli değil tabii ki sapı oynayıp duruyor. Bunun yerine benzer fırçalı, biten bir maskaranızın fırçasını da kullanabilirsiniz..
Kesik eyeliner fırçası olarak Essence ile başladım fakat kılları yeterli sertlikte değil sanırım, uygularken kıllar sağa sola dağılıyor gibi.. Bu yüzden Coastal'ın açılı ve kesik uçlu fırçalarını çok beğendim.. Elf'ten mineral ve normal seriden düz eyeliner fırçalarım da var fakat mineral serideki çok küçük bir fırça, çok uğraş gerektiriyor. Detaylı ve ince uygulama için çok iyi.. Normal serininki daha büyük ama çok da kalın bir fırça, eyelinerdan ziyade kaş doldurmak ve kalem dağıtmak için, hatta alt kirpik dipleri için smudge brush olarak kullanılabilir..
Fotoğrafta olmayan fırçalar hakkında bile konuşup, lafı uzattıktan sonra sonuca gelirsem, yurt içinden pek fırçam yok. Size de paypal ile Amazon ve Coastal Scents'ten alışverişi tavsiye ederim.. Paypal ile kaybolan postalarınızın parasını geri alabiliyorsunuz. Ben direk kredi kartı numaramla aldım ve bir sorun yaşamadım. Paypal konusunu iyice araştırarak karar verebilirsiniz...
Sevgiler..

2 yorum:

  1. Cok firca aldigin icin sormadan edemedim, flormarin fondoten fircasini hic kullandinmi, bilgin var mi canim? ellerine saglik :)

    Bizede bekleriz:)

    http://bazenar.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Flormar yeni seri fırçaları çıkarmadan önce elimde pudra ve allık fırçası vardı. Fakat onlar çok kötü yıkadıkça siyah su akıyor ve çok sertlerdi bu yüzden artık Flormardan fırça almıyorum ama kullananların memnun olduğunu duydum genellikle..
      Zaten Türkiye'den alınabilecek en uygun duofibre fırça o. Bende bir de Studio Basics'in var ama o da Elf gibi seyrek kıllı, fondötenden çok allık uygulamaya uygun..

      Sil