17 Mayıs 2013 Cuma

Nisan Favorileri-Makyaj Malzemeleri

Mayıs ayının devrilmeye yüz tuttuğu şu günlerde Nisan favorilerinden devam ediyorum..
Bu arada twitterda takip eden erkeklerden bile blogumu okuyup çok beğenenler varmış, şaşırdım. Bari kozmetik konularını okumayın beyler :) Ya da okuyun, neler çekiyoruz görün :)

1-Kendin yap BB krem:
Asırlardır bitmek bilmeyen Clinique DD Gel'in üzerine Maybelline Affinitone, Rimmel Stay Matte'den bir tutam ve Clinique even better numunesini ekledim. Maybelline ve Rimmel'in pudralaşmış gibi görüntüsünden nefret ettiğim için jel bazlı bir nemlendirici ile karıştırdım, hem duruşu çok iyi oldu hem de uygulaması daha kolay.. Nemlendiriciyle yaklaşık aynı oranda olmasına rağmen, benim diyen BB kremden daha kapatıcı oldu. BB'lerin içindeki fondöten oranını buradan hesaplayın artık... :)

2-Inglot Makyaj Bazı
Ben Adana Inglot'a gidene kadar mağaza kapanınca bu yavruyu 10 liraya Markafoniden almıştım. Bir süre kullanmaya kıyamadım. Sonra sabah akşam kullansam yine de bitmeyeceğini fark ettim. Ağırlıklı olarak silikon içerikli. Sürünce vıcık vıcık yağ sürüyormuş gibi hissediyorum. Biraz bekleyince yumuşak bir doku oluşuyor cildimde. Çok sağlıklı bulmasam da hafif gözenek problemi ve karma cildin kurulukları nedeniyle kolay fondöten ve allık uygulamamı sağlıyor.. Gözenekler üzerinde müthiş etkileri var diyemem..
3-Loreal Caresse 102 Mauve Cherie
Yumuşacık yapısı, muhteşem kokusu, hafif saydam rengiyle aşık olduğum ruj.. Mora kaçan koyu fuşya gibi, koyu pembe gibi bir rengi var. İlk kez böyle bir renk deniyorum, iddialı renkler doğru makyajla kullanıldığında gerçekten güzel oluyormuş :)

4-Avon Perfect Kiss Peach Peck
Gördüğünüz gibi renk konusunda baharlık, kışlık gibi bir ayarım yok :) Ama bu renk gerçekten baharlık ve yazlık.. Perfect kiss serisinde 24 renk olsa da 3 farklı yapıda olunca seçim yapmak biraz zor oldu, bu yüzden açık renk seçtim. Benim dudak rengimde pek belli olmuyor ama güzel bir renk. Yine çok güzel kremamsı kokulu, ıslak bir duruşu var...

5-Max Factor Creme Puff 85 Light 'N' Gay 
Çok açık renk ve pembe alt tonlu bir pudra. Bu bile sevmemek için bir neden.. Bence ağır bir pudra, sevdalıları çok ama niye çok bilmiyorum :) BB krem üzerine kapatıcılığı arttırmak için sabitleme pudrası uygular gibi geniş fırçalarla, az miktarda kullanıyorum. Kabuki ya da süngerle daha kapatıcı uygulayanlar varmış, bence bu çok ağır bir uygulama.. İnternetten indirimli ve bu kadar popüler olduğu için almıştım. Bir daha alınmayacak.. Niye favorilerde derseniz, hem bitirmek için sık kullanıyorum hem de yorumumu paylaşmak istedim. Max Factor'ün bu paraları hakkettiğini düşünmüyorum.. Elimde bir de Translucent rengi var ama isminden yola çıkarak transparan pudra diye almayın :) Buğday tenlere uyacak kadar koyu.

6-Essence Gel Eyeliner 01 Midnight in Paris
Siyah ve ışıltılı gri olanını kullanıyorum ikisinden de memnunum. Siyah olanı sürekli kullanıyorum, yani her ayın favorisi :) Yumuşak sürümlü, fırçaya yeterince aldığınızda yağ gibi kayıyor, yağlı ve düşük göz kapaklarıma rağmen oldukça kalıcı. Bundan daha pahalı jel eyeliner denemedim, şu an için ihtiyaç da duymuyorum..

7-Rival De Loop kahverengi eyeliner ise renk olarak çok sevdiğim ama yapısına pek bayılmadığım bir ürün.. Aldığımda Essence gibi yumuşak sürümlüydü ancak üst tabakası kurumaya başladı, yine de ürünü fırçaya alınca rahat uygulanıyor.. 
Rengi çok kızıl tonlu gibi görünüyor kutuyu açınca ama uygularken daha koyu bir kahverengi.. Tannesi'nin tavsiyesiyle Essence 02 London Baby bulamayınca, yerine bunu aldım gitti :) 
Özetle ikisi de fiyatlarına göre iyi iş çıkarıyor 8-10 lira arasılar..

8-Rival De Loop Natural Touch Concealer 01
Yine bloglarda çok popüler olduğu için aldığım bir ürün. Çok yoğun yapılı, kremsi, azıcık sürmem yetiyor, ten rengiyle bütünleşiyor. Kapatıcıyı üçgen süngerle tamponlamayı sevdiğim için bu arkadaş biraz açık renk kaçıyor, tek sevmediğim yanı bu..

9-Rival De Loop Revital Q10&Collagen
Tam adını yazmam birkaç sayfa sürecek sanırım :s Özetle Q10 içeren kapatıcılı göz kremi... Kapatıcılığı bana yetiyor, içeriğinden dolayı olsa gerek ilk sürüldüğünde biraz yanma yapıyor rengi çok iyi bütünleşiyor, zaten tek renk, bu yüzden koyu tenlere uymayabilir.. Çok yoğun bir krem, mercimek tanesi kadar bir gözaltı için yeterli oluyor, bir sene kullansan yine bitmez yani :) Parfüm ve paraben içermiyor, 15 ml 10 lira civarında almıştım.. 

10-Urban Decay Primer Potion Original 
Detaylı yazmama gerek olmayacak kadar paylaşıldı sanırım :) Kıyabildiğim günlerde favorimdi! Essence kadar göz kapağı rengini eşitlemiyor ama onun gibi çizgilenmeye neden olmadığı için çok memnunum..

11-Essence I Love Stage
Gratis açıldığında ilk aldığım ürün bu oldu sanırım :) Hiçbir şey kullanmamaktansa en azından bunu sürüyorum. Yüzümü yıkadıktan sonra değil de gün içinde makyaj yapıyorsam, makyajdan önce göz kapaklarımı Bioderma Sebium H2O ile siliyorum, yağlanma dolayısıyla çizgilenme sorunu azalmış oluyor.. 

12-Eyeliner kullansam bile göz kalemi sürecek bir yer mutlaka bulunur :)
Daha önce blogda yazdığım gibi ten rengi kalem kategorisinde favorim Oriflame nude kohl kalem... Sürümü gayet yumuşak, alt kirpiklere bulaşmıyor. Seviyoruz onu :)
Oriflame Nude- Essence Hot Chocolate- Essence I Love Rock- Flormar Smokey Eyes- Essence Stays No Matter What/Smokey Grey

Görselde çok net görüldüğü gibi en simsiyahı Essence I Love Rock. Göz içinde renk vermeyen kalemlere çok ayarımdır. Bu kalem gözün altında, üstünde, içinde dışında her yerinde aynı siyahlıkta :)
Fotoğrafın üstte kalan kısmında Flormar kalemi iki kat halinde uyguladım, fotoğrafı bütürseniz fark daha iyi görünüyor. Arka fırçasıyla dağıtınca daha da açılıyor bu renk. Göz içine uyguladığımda akma yapıyor, çoğu kişi akmıyor dese de ben pek sevmedim.. Flormarın normal seri göz kalemi daha sert olduğu için göz içinde o daha kalıcı bence.. Amacına uygun olarak, üst kirpik dibine uygulayıp dağıtıyorum ve tek renk farla bu şekilde kahve ve siyah kalem dağıtma işini çok yapıyorum :)
Essence'in stays no matter what water proof seriden sadece smokey grey rengini almıştım. Grinin her tonu kabulümüzdür, rengi ve kalıcılığı açısından favorim ama kalem çok zor açılıyor ve üst kirpik dibine sürmek için sürümü biraz sert...

13-Veee maskaralar... 
Essence Get Big Lashes Volume Boost Mascara, aldığım zaman bir miktar sövmüştüm :) Kocaman fırçalı maskarala bayılyorum, bunun da eliptik, kıl ve büyük bir fırçası var.. Kokusundan nefret ediyorum :s 
Büyük fırçası sayesinde tek tek ayırıyor ve kirpiklerimi yapıştırmıyor. Çok dolgun olmayan uzun kirpikler oluyor yani.. 
Hem sevilesi hem sevilmeyesi.. Sık ve uzun kirpikli hanım kızlarımız sevecektir :)

Maybelline One By One maskara silikon fırçalı kısadan uzuna giden gayet sık çıkıntıları var. Gerçekten tek tek ayırıyor. Hastasıyım! kıvırıp, uzatıp, azıcık da dolgunluk veriyor.

14-Divinia Temizleme Mendili
E en son makyajı silelim artık :) Elimdeki Cala yığınağına rağmen, favorim Divinia. Aslında mendilin boyutu küçük ama sıvısı makyajı çözme konusunda çok iyi.. Cala'dan daha ıslak bir mendil. Bir alana ikincisi %50 kampanyası ile almıştım, tekrar indirimde bulmazsam almam..
İşte böyle, mayıs ayındaki indirimlerle kullandıklarım değişse de bitirmeye çalıştıklarım ve favorilerim bu yönde :) Allık eklemedim, allıklarımın hepsi yeni olduğu için elime ne denk gelirse onu kullanıyorum genelde.. Ama favorim Fratboy ve Downboy :)

2 yorum:

  1. yazılarında maddeler arasında boşluk bırakır ve başlıkları kalın yaparsan daha rahat okunur, bu halde okumaya çalışmak çok yorucu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde kalınlaştırıyorum ama gece yayınlayınca düzenlemeyi unutmuşum.
      Boşluklar bırakınca 1,5 satır gibi atlıyor yazı daha da uzuyor diye özellikle böyle yapıyordum ama dikkate alınacak :)

      Sil